آیا خوردن میوه بعد از وعده های غذایی مفید یا مضر است؟

طبق اخبار آنلاین ، میوه ها از نظر فیبر ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و ترکیبات ضد التهابی زیاد هستند و نقش مهمی در سلامت عمومی دارند. با این حال ، زمان مصرف میوه می تواند بر جذب مواد مغذی و عملکرد گوارشی تأثیر بگذارد. مطالعات اخیر نشان داده است که خوردن میوه بلافاصله پس از وعده های غذایی سنگین ممکن است هضم را مختل کرده و اثربخشی تغذیه ای آنها را کاهش دهد.
چرا ممکن است برای خوردن میوه بعد از وعده های غذایی مضر باشد؟
– تأخیر در هضم و تخمیر در معده
میوه ها معمولاً سریعتر از غذاهای پروتئین و چرب هضم می شوند. هنگامی که بلافاصله پس از غذا مصرف می شود ، ممکن است در معده بمانند و تخمیر شوند و منجر به نفخ ، گاز و ناراحتی دستگاه گوارش شود.
– افزایش ناگهانی قند خون
میوه هایی مانند موز ، انگور یا انبه قند طبیعی بالایی دارند. استفاده از آنها پس از یک وعده غذایی بالا کربوهیدرات می تواند به سرعت قند خون را افزایش دهد – به خصوص در مبتلایان به دیابت یا مقاومت به انسولین.
– جذب مواد مغذی را کاهش دهید
معده پر ممکن است جذب ویتامین ها مانند ویتامین C ، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها را از میوه ها کاهش دهد ، این به معنای کاهش اثربخشی تغذیه ای آنها است.
– افزایش ذخیره چربی
مصرف قند طبیعی در یک وعده غذایی بالا ممکن است باعث افزایش ذخیره چربی در بدن شود ، به خصوص اگر مصرف انرژی بیش از روز باشد.
بهترین زمان برای مصرف میوه
– 1 تا 2 دقیقه قبل از غذا
این بار باعث می شود میوه ها به راحتی هضم شوند و اشتها را تنظیم کنند.
– بین وعده ها (به عنوان مثال ، ساعت 9 صبح یا 6 عصر)
مصرف میوه به عنوان میان وعده باعث افزایش انرژی ، تنظیم قند خون و جذب بهتر مواد مغذی می شود.
– در ابتدای وعده غذایی سبک (مانند سالاد میوه یا با سبزیجات)
در این حالت ، میوه ها بخشی از وعده غذایی هستند و بهتر هضم می شوند.
بهترین زمان برای بهره برداری کامل از خواص میوه خوردن یا بین وعده های غذایی است. این انتخاب نه تنها به تنظیم قند خون کمک می کند ، بلکه از احساس انرژی سنگین و از دست دادن انرژی نیز جلوگیری می کند. در مبتلایان به دیابت ، سندرم روده تحریک پذیر یا مشکلات دستگاه گوارش ، در نظر گرفتن میوه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
منابع: Glassalmanac ، thedailyjagran
۴۷۲۳۲
منبع:خبرآنلاین