نبود نظارت سازمان غذا و دارو در سطوح استانی، مسائل ایمنی و بهداشتی را با تهدید جدی مواجه کرده است

براساس خبرگزاری بهداشت ، 500 مین نشست آکادمی بهداشت و تغذیه بر “مطالعه محیط کار و برنامه های ایمنی مواد غذایی” در استان ها متمرکز شده است.
در این جلسه ، محسن فرهادی ، مدیر مرکز بهداشت و کار محیط زیست وزارت بهداشت ، گزارشی از وضعیت فعلی ، چالش ها و جریان های موجود در زمینه بهداشت محیط ارائه داد.
وی با اشاره به تغییر در روند بازرسی ها و حضور فعال کارشناسان ، این آزمایش را برای حدود 3000 نفر اعلام کرد که هم اکنون به عنوان مشاور در سراسر کشور مشغول به کار هستند.
فرهادی بر لزوم تجهیز کارشناسان به دستگاههای ارزیابی قابل حمل ، محدودیت تحریم ها و دشواری در تأمین ارزیابی مواد افزودنی مانند رنگ تأکید کرد. وی خواستار حمایت جدی از تولید کنندگان داخلی تجهیزات مورد نیاز در منطقه شد.
به گفته وی ، عدم امکانات بازرسی و حقوق بازرسان پایین منجر به افت قابل توجه در کیفیت نظارت شده است. همچنین ، در صورت عدم وجود دستگاه های تخصصی مانند کدورت ، بازرسان باید از روشهای سنتی و چشمگیر چشم استفاده کنند. در زمینه ایمنی آب و فاضلاب ، ما با وزارت انرژی برای ایمنی آب و فاضلاب جلساتی داریم ، که انواع ویروس ها و اپیدمی ها مانند فلج اطفال و جلسات هپاتیت A را منتقل می کند و مسئله پیگیری می شود.
مدیر کل بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت ، به روزرسانی دستورالعمل های مراقبت های بهداشتی شغلی را به عنوان یکی از اقدامات مداوم که پس از تصویب نهایی عملیاتی خواهد شد ، توصیف کرد. سایر چالش های مطرح شده در این جلسه عدم کنترل مؤثر بر تبلیغات سایبری ، عدم پوشش بیمه برای معاینات شغلی و روشهای درمانی و اختیارات قانونی سازمان غذا و دارو برای ثبت و نظارت بر انبارهای توزیع مواد غذایی بود.
علاوه بر این ، پیشنهاد شده است که دفاتر بهداشتی باید از ظرفیت کارشناسان برای اجرای بازرسی ها با پرداخت هزینه خارج از دفتر بهره مند شوند. همچنین اعلام شد که آشپزخانه های صنعتی و پذیرایی بیش از هزار نفر برای دریافت مجوز از سازمان غذا و داروی موظفند. همچنین دستورالعمل های مشخصی در سازمان غذا و داروی برای تولید 4 نوع محصول در مشاغل خانگی وجود دارد.
*نظرات و پیشنهادات اعضای گروه:*
اعضای حاضر در این جلسه ، ضمن بیان نظرات و استراتژی ها ، بر موارد زیر تأکید کردند:
نیاز به افزایش سواد رسانه ای و تقاضای عمومی از طریق آموزش و فرهنگ گسترده
فقدان استانداردها و استانداردهای خاص در تأمین مواد غذایی
کمبود نیروهای تخصصی و فاصله زیاد بین بازرسی ها
با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از طریق صدور گواهینامه های آموزشی و مجوز فعالیت نظارتی
امکان آب بندی واحدهای متخلف پس از بازرسی سطح استانی
استفاده از رابط بهداشتی در روند بازرسی
ضرورت اصلاح فوری جرایم بهداشتی و رعایت آن از نوع تخلف
*مصوبات مهم جلسه*:
تهیه یک سند پشتیبانی با تمرکز بر چالش های موجود و راهکارهای عملی برای اصلاح سلامت محیط کار و سلامت مواد غذایی ، با همکاری ذینفعان و آژانس های مربوطه
تشکیل یک کارگروه تخصصی برای به روزرسانی دستورالعمل های نظارتی و تنظیم مقررات قانونی برای تجدید نظر در قانون نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی ، با تمرکز بر جرم و مجازات.