از زیبایی تا سلامت آناناس – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، آناناس آناناس گرمسیری و شیرین گرمسیری است که از یک گیاه چند ساله به نام آناناس ساخته شده است. این بومی برزیل و پاراگوئه است و از آن به عنوان غذای خوشمزه و طبیعی مناطق گرمسیری قاره آمریکا یاد می شود. ظاهراً آناناس دارای پوست زرد و قهوه ای با خطوط عمودی و تاج سبز در بالا است.
گوشت میوه زرد شیرین و کمی ترش است و حاوی آنزیم های برملین است که در هضم پروتئین ها نقش دارند. آناناس می تواند تازه ، کنسرو ، آب میوه ، ژله ، مربا و خشک باشد و در صنعت لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص آناناس قبل از بارداری
مصرف آناناس قبل از بارداری می تواند به بهبود باروری کمک کند. برملین آناناس ، به ویژه در مغز خود ، دارای اثرات ضد التهابی و رقیق است که باعث بهبود شرایط رحم برای بارداری می شود. همچنین منبع خوبی از منگنز ، ویتامین C و ویتامین B6 است که همگی برای سلامت سیستم تولید مثل مهم هستند.
آناناس سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C و B6 است که از سیستم ایمنی سالم و تعادل هورمون ها در دوران بارداری پشتیبانی می کند. با این حال ، مراقب باشید که مصرف بیش از حد ، ممکن است باعث انقباضات رحم و خطرات ناشی از سلامت جنین شود. بنابراین ، ما توصیه می کنیم قبل از اضافه کردن آناناس به رژیم غذایی خود ، در دوران بارداری با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
خواص آناناس برای معده
آناناس اغلب در کشورهایی مانند برزیل با گوشت و مرغ سرو می شود. این میوه شامل گروهی از آنزیم های دستگاه گوارش به نام Bromelain است که به هضم گوشت کمک می کند. برملین مولکول های پروتئین را تجزیه می کند. این بدان معنی است که روده کوچک می تواند آنها را راحت تر جذب کند.
این خاصیت آناناس برای افراد مبتلا به خرابی لوزالمعده ؛ یعنی آنها شرایطی دارند که لوزالمعده نمی تواند آنزیم های گوارشی کافی تولید کند ، مفید است. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که برملین نشانگرهای التهابی را در بافت های دستگاه گوارش مانند معده کاهش می دهد. علاوه بر این ، آناناس سرشار از فیبر است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
خواص آناناس برای زخم
برخی از خواص آناناس بعد از عمل شامل کاهش التهاب ، تورم ، کبودی و درد ناحیه جراحی است. خوردن آناناس می تواند زمان بهبودی بعد از عمل یا حتی ورزش را کاهش دهد. علاوه بر این ، تحقیقات نشان داده است که برملین آناناس همچنین می تواند بعد از جراحی دندان ، ناراحتی ، درد یا تورم را کاهش دهد.
آناناس برای سرماخوردگی
برملین آناناس می تواند به رقیق شدن مخاط در سینوس ها و سینه کمک کند. همچنین ، خواص ضد التهابی این میوه می تواند علائم سرماخوردگی و آلرژی را تسکین دهد. این مزایای آناناس باعث شده است که محققان توانایی میوه در درمان آسم را بررسی کنند. در حالی که تحقیقات ادامه دارد ، مطالعات نشان داده اند که استفاده از برملین آناناس با کاهش التهاب مجاری هوایی همراه است که یکی از اصلی ترین علائم آسم است.
خواص آناناس از منظر طب ایرانی
در پزشکی ایران ، آناناس به دلیل فواید سلامتی بسیار مورد توجه قرار می گیرد. برخی از مزایای این میوه شامل کمک به هضم ، تقویت سیستم ایمنی بدن ، تضمین گردش خون ، سم زدایی بدن ، بهبود سلامت پوست ، کمک به سلامت سیستم تنفسی ، افزایش انرژی و بهبود خلق و خو ، جلوگیری از سرطان ، تقویت عضلات ، کمک به سلامت استخوان است.
افزایش سیستم ایمنی بدن
آناناس یکی از ثروتمندترین منابع ویتامین C است. ویتامین که در خط مقدم مبارزه بدن با عفونت ها قرار دارد. خوردن یک فنجان آناناس تازه بیش از 5 ٪ از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را فراهم می کند.
ما یکی از گزینه های مطلوب برای تقویت سیستم ایمنی در بین میوه های سرشار از ویتامین C ، با قند طبیعی بالا هستیم. ویتامین C نقش مهمی در عملکرد گلبول های سفید دارد و به کاهش طول سرما کمک می کند. آناناس با حدود 2 میلی گرم ویتامین C در هر فنجان ، در این جهت مؤثر است.
این ماده مغذی با افزایش تولید گلبول های سفید و تقویت عملکرد فاگوسیت ها (میکروب های بلع) ، بدن را در برابر ویروس ها ، باکتری ها و عوامل بیماری زا مقاوم می کند.
علاوه بر این ، ویتامین C نقش مهمی در ساخت و ساز کلاژن دارد. پروتئینی که برای بهبود زخم ، بازسازی بافت و حتی قدرت رگ خونی ضروری است. بنابراین ، مصرف آناناس نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ، بلکه باعث افزایش زخم ها و بیماری ها می شود.
هضم و هضم بهبود یافته
آنزیم برملین در آناناس یک ترکیب بسیار خاص است که پروتئین های پیچیده را تجزیه می کند و به اجزای کوچکتر و قابل هضم تبدیل می شود.
Bromelain برای کمک به هضم مواد غذایی ، کاهش نفخ و علائم سوء هاضمه استفاده می شود و عملکرد آن در تجزیه پروتئین های مغذی در دستگاه گوارش مؤثر است. آنزیم های موجود در آب آناناس همچنین می توانند به شکستن پروتئین و جلوگیری از یبوست ، نفخ و گاز کمک کنند. (منبع)
به همین دلیل ، افرادی که پس از مصرف غذاهای سنگین مانند گوشت یا لوبیا ، نفخ ، ربوده شده یا سوزش سر دل می شوند ، می توانند از خوردن آناناس بهره مند شوند.
با تحریک ترشح آب دستگاه گوارش ، حرکات روده را بهبود می بخشد و از یبوست جلوگیری می کند. همچنین به عنوان یک پربیوتیک طبیعی عمل می کند و با تقویت باکتری های مفید روده ، سلامت کلی دستگاه گوارش را تقویت می کند.
استخوان و مفاصل
منگنز یکی از مهمترین مواد معدنی آناناس است. این عنصر به همراه کلسیم و فسفر به ساخت و تقویت استخوان ها کمک می کند. مصرف منظم آناناس به جلوگیری از پوکی استخوان در افراد مسن کمک می کند.
همچنین برای کودکان و نوجوانانی که در حال رشد هستند ، این میوه منبع خوبی برای تشکیل استخوان ها و دندان های سالم است. جالب است بدانید که منگنز علاوه بر استخوان ها نیز به سلامت مفاصل کمک می کند و خطر التهاب آرتروز را کاهش می دهد.
سلامتی و جوانی پوست
آناناس حاوی آنزیمی به نام برمین است که دارای خاصیت ضد التهابی ، آنتی اکسیدان و باکتریایی است و در لایه برداری ملایم دخیل است. مدل های کرم حاوی عصاره آناناس وجود دارد که استفاده موضعی آنها منجر به کاهش ملانین (لکه های ناشی از آفتاب) ، کاهش التهاب پوست و کنترل تولید چربی در پوست می شود. پوست برای نشاط و قدرت به کلاژن نیاز دارد. ویتامین C در آناناس یکی از مهمترین عوامل تولید کلاژن است
به کاهش وزن کمک کنید
اگرچه آناناس دارای طعم شیرین است ، اما به دلیل فیبر زیاد و چگالی کالری کم در کنترل اشتها مؤثر است. جایگزینی یک وعده غذایی میان وعده با یک فنجان آناناس تازه نه تنها احساس کامل می کند بلکه تمایل به شیرینی را نیز کاهش می دهد.
میوه های حاوی فیبر بالا می توانند منجر به کنترل وزن بهتر شوند. آناناس یکی از آن میوه های سرشار از فیبر است که به کاهش وزن کمک می کند.
پیشگیری از سرطان
آناناس یک ضد سرطان طبیعی است. برملین موجود در آن قادر به از بین بردن و مهار رشد سلولهای سرطانی است. علاوه بر این ، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها در آناناس از پرش رادیکال های آزاد و آسیب به سلول ها با خنثی کردن رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. مصرف منظم آناناس خطر ابتلا به سرطانهای روده بزرگ ، معده ، پستان و پروستات را کاهش می دهد.
آناناس همچنین به دلیل ترکیبات شیمیایی خاص ، در شیمی درمانی کاربردهای جالبی دارد. برملین (آنزیم دستگاه گوارش) دارای خواص ضد التهابی و ضد تومور است و می تواند برای درمان برخی از سرطان ها از جمله پروستات ، ریه ، لوزالمعده و روده استفاده شود. آنتی اکسیدان های بی شماری مانند ویتامین A ، بتا -کاروتن و فلاونوئیدها در مهار رادیکال های آزاد و کاهش اثرات شیمی درمانی مؤثر هستند. از ترکیبات آناناس نیز در درمان اختلالات التهابی مانند آرتریت روماتوئید ، آسم ، زخم معده و بیماری های روده استفاده می شود.
چه کسی نباید آناناس بخورد؟
برخی از افراد ممکن است بعد از مصرف آناناس ، حساسیت یا ناراحتی در دهان ، لب یا زبان خود را تجربه کنند. علاوه بر این ، مصرف بیش از حد برملین می تواند باعث جوش های پوستی ، استفراغ و اسهال شود. Brememerane همچنین می تواند با داروهای خاصی مانند آنتی بیوتیک ها ، رقیق کننده های خون ، داروهای ضد افسردگی و ضد تشنج تداخل داشته باشد.
افرادی که به طور مرتب از این داروها استفاده می کنند ، باید با پزشک مشورت کنند تا هر غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه یا حذف کنند. اسیدیته موجود در آناناس و سایر میوه های گرمسیری یا میوه مرکبات می تواند باعث تحریک معده یا علائم ریفلاکس در افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده (GERD) شود.
همانطور که گفته شد ، آناناس از نظر پتاسیم زیاد است. مصرف بیش از حد پتاسیم همچنین می تواند برای افرادی که کلیه آنها به طور کامل کار نمی کنند مضر باشد ، اگر کلیه ها نتوانند پتاسیم اضافی را از خون دفع کنند ، این ماده معدنی می تواند باعث بیماری به نام هایپرکالمی شود. این بیماری در برخی شرایط ممکن است کشنده باشد. همچنین ، پتاسیم اضافی می تواند در بتا مسدود کننده ها ، دارویی برای درمان بیماری های قلبی و اضطراب اختلال ایجاد کند.