سلامت خانواده

خطرات پنهان “سندرم برنج گرم شده”/ برنج که برای ساعت ها گرم شده است خطرناک است.

نهایی بههانی: پزشک فرشاد روشن Ponown ، متخصص تغذیه وت رژیم درمان در مصاحبه ای با News Online ، برنج باقیمانده و خنک به دلیل نگهداری نادرست و گرم کردن می تواند خطر مسمومیت غذایی را ایجاد کند. در شبکه های اجتماعی مانند Tiktak ، این پدیده به عنوان “سندرم برنج گرم” شناخته می شود. علت اصلی این مشکل باکتری به نام Bacillus sirus است که می تواند سموم مقاوم در برابر گرما را ایجاد کند و منجر به علائم دستگاه گوارش مانند حالت تهوع ، استفراغ یا اسهال ظرف 1 تا 2 ساعت شود.

چرا برنج باقیمانده می تواند بیماری زا باشد؟

برنج خام اغلب حاوی باسیلوس سیروس است. این باکتری ها می توانند اسپورهایی تولید کنند که در فرآیند گرما تحت شرایط زنده بمانند. هنگامی که برنج پخته شده برای مدت طولانی در دمای اتاق باقی می ماند ، اسپورها فعال می شوند و می توانند سموم تولید کنند که با گرم شدن دوباره از بین نمی روند. به همین دلیل ، گرم کردن برنج که ساعت ها باقی مانده است ، ایمن نیست.

باسیلوس سیروس فقط در برنج یافت نمی شود. همچنین در خاک و گیاهان یافت می شود و می تواند گوشت ، خورش و سس را آلوده کند. با این حال ، برنج یکی از متداول ترین منابع آلودگی به دلیل روش های نگهداری و مصرف آن است. مشکل اصلی زمانی رخ می دهد که افراد برنج را در یک حجم زیاد می پزند و قبل از قرار دادن آن در یخچال ، مدت طولانی آن را بیرون می آورند. در حالی که دیگر نیازی به خنک کردن برنج در یخچال قبل از قرار دادن آن نیست. این تصور غلط است که سالها در بین مردم محبوب بوده است.

چگونه می توان از مسمومیت غذایی ناشی از برنج گرم شده جلوگیری کرد؟

از آنجا که این باکتری ها در دمای اتاق سم تولید می کنند ، بهتر است بلافاصله پس از پخت برنج مصرف کنید یا آن را در دمای حدود 2 درجه سانتیگراد یا در یخچال پایین نگه دارید. حتی در این حالت ، برنج فقط برای چند روز قابل استفاده است. به گفته ایزابل افرا ، یک متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی ایالات متحده ، “قانون کلی این است که برنج معمولاً به مدت چهار روز در یخچال می ماند.” وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه می کند که هیچ غذایی نباید بیش از دو ساعت در دمای اتاق بماند. اگر دمای بالاتر از 2 درجه سانتیگراد باشد ، این بار به یک ساعت کاهش می یابد. بنابراین ، هنگام آوردن برنج به مهمانی یا بیرون آمدن از غذا ، بهتر است از ظروف خنک کننده یا خنک کننده استفاده کنید.

اگر ما از برنج خارج شدیم

در صورت مسمومیت با رژیم غذایی ناشی از برنج ، علائم معمولاً شامل حالت تهوع ، استفراغ یا اسهال به مدت یک یا دو روز است. دکتر شیلا راداتی ، متخصص گوارش در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا می گوید: “مهمترین چیز این است که بدن هیدراته شود.” “نوشیدنی های حاوی الکترولیت را بنوشید و هنگام بازگشت اشتها ، غذاهای نرم مانند سوپ بخورید.” وی تأکید می کند که آنتی بیوتیک ها در مسمومیت های ناشی از باسیلوس سیروس مؤثر نیستند زیرا علائم ناشی از سموم است نه خود باکتری ها. به طور معمول ، بدن به طور خودجوش توسط سموم خود به خودی یا اسهال بهبود می یابد ، و مسمومیت غذایی ناشی از برنج معمولاً خفیف و کوتاه مدت است ، اما اگر علائم بیش از چند روز ادامه داشته باشد و خون در مدفوع یا استفراغ مشاهده می شود یا فرد قادر به نگه داشتن مایعات در بدن نیست.

۴۷۲۳۲

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا