رژیم غذایی ناسالم با وضعیت مالی ارتباط صددرصد ندارد
به گزارش گروه اجتماعی سلامت جو ، بهرام عین اللهی در همایش روز جهانی ایمنی غذا که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، با بیان اینکه اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت بسیار ارزشمند است، به حضور خود اشاره کرد. در مجمع جهانی بهداشت در ژنو و گفت: در این دیدار رئیس جمهور شهید را حامی مردم در حوزه سلامت معرفی کردم.
عین اللهی با بیان اینکه جلسه شورای عالی سلامت و ایمنی غذا در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، اظهار داشت: قبل از دولت سیزدهم برگزاری جلسات شورای عالی سلامت لغو شد اما پس از دولت سیزدهم روی کار آمد، سه جلسه شورای عالی سلامت برگزار شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه «ایمنی غذا» و «تولید مواد غذایی» با یکدیگر متفاوت هستند، افزود: در بحث تولید مواد غذایی باید به ایمنی مواد غذایی توجه کنیم و وزارت بهداشت به عنوان متولی این امر است. بخش بهداشت نیز متولی امنیت غذایی است.” مهم است و نکته مهم و اساسی این است که غذا از نظر کمی و کیفی سالم باشد.
عین اللهی با بیان اینکه حوزه سلامت یکی از قوی ترین بخش های کشور است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی دستاوردهای زیادی در حوزه سلامت حاصل شده است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بحث امنیت غذایی بسیار گسترده است گفت: موضوع غذا از ابتدای زنجیره تولید تا رسیدن یک محصول به سفره مردم باید تحت پوشش امنیت غذایی قرار گیرد.
عین اللهی در ادامه بیان کرد: شورای عالی تغذیه و شورای عالی سلامت در 20 سال گذشته با یکدیگر ادغام شده اند و از هم جدا نیستند.
عین اللهی با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی در کانون توجه رئیس جمهور قرار داشت، خاطرنشان کرد: همایش روز جهانی امنیت غذایی به دستور رئیس جمهور در حال برگزاری است. وی همواره بر لزوم تامین امنیت غذایی و دسترسی همگان به غذای سالم تاکید می کرد.
وی با بیان اینکه سند «شورای سلامت و دانش بنیان» تصویب شده است، افزود: به طور قطع استفاده از توان شرکت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی در حوزه سلامت مواد غذایی موثر است.
وزیر بهداشت از اجرای طرح غنی سازی آرد در 10 استان کشور خبر داد و گفت: طرح توزیع آرد سبوس دار در نانوایی های داوطلب اجرا می شود.
عین اللهی درباره توزیع شیر در مدارس نیز گفت: توزیع شیر در مدارس متوقف شده بود اما پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم این طرح از سر گرفته شد و اکنون وزارت آموزش و پرورش مسئولیت توزیع شیر را بر عهده گرفته است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم توزیع کالابرگ را برای دسترسی به غذای مناسب در دستور کار قرار داده است، گفت: طرح توزیع کالابرگ رایگان می تواند خطر عدم دسترسی به غذای سالم را در مناطق محروم کاهش دهد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه رژیم غذایی ناسالم 100 درصد به وضعیت مالی مربوط نمی شود، تصریح کرد: برخی از افراد وضعیت اقتصادی خوبی دارند اما رژیم غذایی نامناسبی دارند و غذاهای پرکالری، چرب و شور مصرف می کنند.
عین اللهی تاکید کرد: مصرف میوه و سبزی در برنامه غذایی گنجانده شود. زیرا می تواند 20 درصد از ابتلا به بیماری های غیر واگیر را کاهش دهد.
وزیر بهداشت با اشاره به آمار سازمان جهانی بهداشت درباره وضعیت رژیم غذایی در کشورهای آسیایی و آفریقایی گفت: بر اساس آمار منتشر شده حدود 2 میلیارد نفر از مردم جهان که در کشورهای آسیایی و آفریقایی زندگی می کنند از رژیم غذایی ناسالم برخوردار هستند.
عین اللهی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر بسیار بالاست، به تأثیرات زیست محیطی بر امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: گازهای گلخانه ای بر محیط زیست و محصولات کشاورزی تأثیر می گذارد و می تواند باعث افزایش فلزات شود. موجود در غذا باشد
وزیر بهداشت در ادامه برگزاری روز جهانی ایمنی غذا، آن را فرصتی مغتنم برای استفاده از ظرفیت متخصصان در حوزه امنیت غذایی دانست و تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد که سالانه 600 میلیون نفر در جهان به دلیل ابتلا به این بیماری بیمار می شوند. نبود امنیت غذایی و از این تعداد 420 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
عین اللهی با بیان اینکه پایش ایمنی مواد غذایی نیازمند یک سیستم پیشرفته است، افزود: سامانه پیشرفته پایش ایمنی غذای جمهوری اسلامی ایران سازمان غذا و دارو است و همکاری این سازمان با معاونت بهداشتی وزارت بهداشت می تواند بسیار موثر باشد. در زمینه ایمنی مواد غذایی
وزیر بهداشت تصریح کرد: سازمان غذا و دارو در صورت مشاهده تخلف در زمینه عرضه غذا به مردم باید به شدت در موضوع ورود کند.
وی با توجه به واردات و صادرات مواد غذایی، بحث امنیت غذایی را مختص یک کشور ندانست.
عین اللهی درباره لزوم ورود دانشکده های تغذیه به بحث امنیت غذایی نیز گفت: متخصص شدن به معنای گذراندن دوره های دانشگاهی نیست، بلکه کارشناس باید آموزش های مستمر را طی کند. خطرات زیادی در ارتباط با غذاهای فرآوری شده، به ویژه محصولات گوشتی وجود دارد. سوسیس و کالباس حاوی نیترات است که برای سلامتی مضر است و باعث مشکلات گوارشی می شود. همچنین کاهش قند در نوشیدنی ها نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وزیر بهداشت در پایان با اشاره به ورود فرهنگ مصرف فست فود به کشور به ویژه در بین جوانان بر اهمیت و ضرورت آموزش همگان به تغذیه سالم تاکید کرد.
انتهای پیام