نقشه “ناامنی غذایی” کشور باید به روز شود – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، 500 و نود جلسه جلسه وزارت بهداشت و تغذیه آکادمی علوم پزشکی با موضوع “به روزرسانی یک سبد غذایی حداقل برای تأمین امنیت غذایی در منطقه ، چالش ها و استراتژی ها” برگزار شد.
در ابتدای جلسه ، علی میلانی ، مدیر تحقیقات انستیتوی تغذیه و صنایع غذایی ، گزارشی از وضعیت ناامنی غذایی در کشور ، یک سبد غذایی مناسب برای یارانه های هدفمند در سال 2 و مقایسه هزینه های اثربخشی سبد های غذایی در مناطق 2 یکی کشور ارائه شده است.
این گزارش مبتنی بر شاخص های امنیت اقتصادی ، اجتماعی ، اقلیمی و غذایی بود.
میلانی گفت که هزینه تأمین ریز مغذی ها در سبدهای بهینه زیاد است و در برخی از آب و هوا ، این اختلال جدی دارد.
وی بر لزوم ایجاد یک زبان مشترک بین زمینه های رفاه ، کشاورزی ، تغذیه و سلامت در قالب مطالعات علمی تأکید کرد.
پس از آن ، نمایندگان سازمان های اجرایی ، از جمله وزارت کشاورزی جهاد ، سازمان دامپزشکی ، سازمان طاضیر ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، وزارت اقتصاد و وزارت رفاه ، موارد زیر را مطرح کرده اند:
– یارانه های هدفمند را به 1 یا 2 قلم اصلی کاهش دهید.
– تأثیر تورم 2 ٪ بر سبد غذا و نیاز به نظارت دوره ای.
– ضرورت به روزرسانی نقشه ناامنی غذایی کشور پس از 5 سال ؛
– مدیریت تولید و واردات محصولات دام با آمار تولید سال 2 ؛
– نشان دادن گنجاندن ماکارونی در سبد برای تهیه پروتئین ارزان تر و کربوهیدرات.
– ضرورت کنترل قیمت مواد غذایی توسط آژانس های نظارتی ؛
– طراحی سبد های غذایی آب و هوایی و مقاومت ، اصلاحی و آنلاین ؛
– ترویج فرهنگ تغذیه و بهداشت عمومی ، به ویژه در مدارس مناطق کم درآمد.
– شناسایی 6000 غذای بومی در کشور به عنوان ظرفیت ارتقاء امنیت غذایی و تأکید بر تأثیر تورم
در پایان جلسه ، تصمیم گرفته شد که نقشه ناامنی غذایی این کشور توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به روز شود.
سبد غذایی حداقل و مقاوم در برابر آب و هوا با همکاری موسسه تحقیقات تغذیه است.
سند دانش مبتنی بر غذاهای سنتی و سنتی نیز باید با همکاری این موسسه تهیه شود.