کنترل قند خون با خوردن نان یخ زده – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، جلال الدین میرزا رازااز افزود: “یخ زدن نان و گرم یا گرم شدن مجدد آن ، نشاسته ای به نام” نشاسته مقاوم “را تشکیل می دهد. این نشاسته در روده کوچک هضم نمی شود و به روده بزرگ می رسد ؛ جایی که با باکتری های مفید تخمیر می شود و در نهایت باعث می شود که قند را کنترل کند.
وی نشاسته مقاوم را ترکیبی از فیبر مشابه توصیف کرد که تأثیرات زیادی بر سلامتی دارد.
به گفته رازااز ، این نوع نشاسته شاخص گلیسمی مواد غذایی را کاهش می دهد و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کند. همچنین ، مصرف 2 تا 5 گرم نشاسته مقاوم در طی چهار هفته می تواند حساسیت به انسولین را تا 5 ٪ بهبود بخشد و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی نیز به پدیده ای به نام “وعده دوم” اشاره کرد. یعنی مصرف نشاسته مقاوم در برابر نشاسته در یک وعده غذایی حتی واکنش بدن را به وعده غذایی بعدی بهبود می بخشد.
وی توضیح داد که یکی از مهمترین جنبه های نشاسته مقاوم نقش آن در سلامت روده است ، توضیح داد: این نشاسته توسط باکتری های مفید و محصول این فرآیند در روده بزرگ تخمیر می شود ، اسیدهای چرب زنجیره ای کوتاه مانند گلوله ، پروپیونات و گفتار است این ترکیبات به تقویت سلولهای روده ، کاهش التهاب ، تنظیم قند خون ، کاهش کلسترول و حتی تنظیم اشتها کمک می کند.
به گفته رازااز ، منابع نشاسته مقاوم به نان محدود نمی شوند. موزهای زودرس خام و پخته شده ، سیب زمینی های پخته شده و خنک شده ، برنج خنک شده ، غلات کامل و پخته شده و خنک شده نیز مهمترین منابع این ترکیب هستند.
او بر نان تأکید کرد مسدود کردن از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است ؛ از آنجا که گرمای مستقیم ساختار نشاسته را تغییر داده و مقاوم در برابر آن می کند. به عنوان مثال ، در یکی از مطالعات ، نان خانگی که مسدود کردن و پس از آن آزمایش شد ، توانست حدود 2 تا 5 درصد از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کند.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی تأکید کرد: البته لازم به ذکر است که نان های صنعتی ممکن است این اثر را نداشته باشند ، زیرا روش پخت و پز و ترکیب آنها متفاوت است.
رضاز با بیان اینکه این روشها برای بیماران دیابتی نیز مفید است و می تواند به کاهش نوسانات قند خون کمک کند ، گفت: “مردم باید با یک متخصص تغذیه برای تنظیم رژیم غذایی خود مشورت کنند تا یک برنامه متناسب با شرایط فردی داشته باشند.”
سرانجام ، وی خاطرنشان كرد كه تغذیه هوشمند به معنای انتخاب آگاهانه است ، نه محرومیت: به جای از بین بردن كامل نان و كربوهیدرات ها ، باید بر نحوه تهیه و انتخاب نوع آنها تمرکز كنید. انجماد و آزمایش نان یا استفاده از غلات کامل می تواند تغییرات زیادی در کنترل قند خون ایجاد کرده و سلامت عمومی را ترویج کند.