از اعتقادات دروغین گرفته تا راهکارهای علمی برای تغذیه بیماران دیابتی

به گفته خبرگزاری IMNA ، در عصر حاضر ، با گسترش شهرنشینی ، کاهش تحرک و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده ، دیابت به یکی از شایع ترین بیماریهای غیر واگیر تبدیل شده است ، که نه تنها عملکرد متابولیک بدن را مختل می کند ، بلکه می تواند در طولانی مدت بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد. پیشگیری و کنترل اولین قدم برای حفظ سلامت شخصی و اجتماعی است.
یکی از اعتقادات اشتباه در مورد دیابت ، ایده از بین بردن کامل غذاهای شیرین یا زیاد کربوهیدرات است ، در حالی که تغذیه مناسب به معنای محرومیت برای یک فرد دیابتی نیست ، بلکه انتخاب های هوشمندانه و متعادل است. فرد مبتلا به دیابت می تواند از همه گروه های غذایی بهره مند شود ، مشروط بر اینکه نوع ، مقدار و زمان خوردن غذاها با دقت تنظیم شود و استفاده از شاخص گلیسمی کم ، مصرف فیبر کافی و قندهای ساده اصول اصلی در تغذیه آگاهانه است.
تغذیه سالم بدون فعالیت بدنی کافی نمی تواند کنترل موثری بر دیابت به تنهایی داشته باشد ، و ورزش منظم مانند پیاده روی روزانه ، شنا یا تمرینات کششی باعث افزایش حساسیت به انسولین به انسولین و کاهش قند خون می شود و علاوه بر اثر فیزیولوژیکی ، فعالیت بدنی نقش مهمی در کاهش استرس ، بهبود خلق و خو و افزایش انرژی دارد.
شخصی که مبتلا به دیابت زندگی می کند ، نیاز به حمایت روانی و اجتماعی دارد و خانواده ها و خانواده های اطراف خود باید از سرزنش یا تحقیرآمیز رفتارهای خودداری کنند ، همچنین مشارکت در غذاهای سالم ، همراه با ورزش همراه و ایجاد جو مثبت ، می تواند انگیزه بیمار را برای درمان افزایش دهد ، دیابت فقط یک بیماری جسمی نیست.
تغذیه و فعالیت بدنی دو عامل کنترل دیابت و عوارض / همدلی آن با بیماران دیابتی است
Fatemeh Shirani ، یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی و عضو دانشکده در مصاحبه با خبرنگار ، تغذیه یکی از مهمترین ستون ها در کنترل دیابت است و می گوید: دیابت یک بیماری مزمن مترقی و مرموز است و فرد مبتلا به دیابت نه تنها قند خون را تجربه می کند ، بلکه عوارض این بیماری نیز می تواند سلامتی فرد را تهدید کند.
وی گفت: “شواهد علمی نشان می دهد که تغذیه و فعالیت بدنی دو عامل هستند که می توانند دیابت و عوارض آن را کنترل و مدیریت کنند.”
متخصص تغذیه و رژیم غذایی و اعضای هیئت علمی در دانشگاه گفت: افراد اطراف خود باید با بیماران مبتلا به دیابت همدردی کنند و مهربان باشند و لازم به ذکر است که این بیماران به دلیل دیابت نباید مورد انتقاد قرار گیرند: همه غذاها و غذاها می توانند به بیماران دیابتی و افراد مبتلا به دیابت محدود شوند.
آیا بیماران دیابتی نباید نان و برنج بخورند؟ / نان و برنج را برای دیابتی ها جایگزین کنید
شیرانی گفت: برخی از گروه های غذایی باید توسط بیماران مبتلا به دیابت از محدودیت های بیشتری استفاده شوند و برخی از گروه های غذایی مانند حبوبات ، مغزی و سبزیجات با محدودیت کمتری می توانند استفاده شوند.
وی گفت: افراد درگیر در این بیماری باید از رژیم های غذایی مناسب برخوردار باشند و به بیماران دیابتی توصیه می شود که از نان غلات کامل استفاده کنند و برنج آنها با حبوبات و سبزیجات مخلوط شده است ، گفت: نان و غلات رژیم غذایی رژیم غذایی هستند و حداقل 5 ٪ تا 5 ٪ انرژی روزانه با نان و غلات تهیه می شود.
متخصص تغذیه و رژیم غذایی و اعضای هیئت علمی در دانشگاه گفت: نان و غلات برای بیماران دیابتی از بین نرفتند ، زیرا این امر نوسانات قند خون بیمار را افزایش می دهد ، افزود که بیمار ممکن است از قند خون بیمار استفاده نکند و قند خون آنها را افزایش دهد تا قند خون آنها افزایش یابد.
رژیم غذایی دیابتی نباید یکنواخت و کسل کننده باشد و با استفاده از دانش تغذیه ای ، انواع غذاها می توانند غذاهای سالم و سالم تهیه شوند و لذت خوردن و استفاده از غلات کامل ، سبزیجات تازه ، پروتئین های سبزیجات و چربی ها می توانند یک ماده مغذی و چرب چرب باشند. آنها تنوع غذایی هستند.
بسیاری از بیماران دیابتی اطلاعات کافی در مورد اصول تغذیه ندارند ، که تصمیمات اشتباهی را در انتخاب شاخص گلیسمی ، نحوه خواندن برچسب های غذایی و شناسایی ترکیبات مفید می گیرد ، می تواند قدرت تصمیم گیری را به بیمار برگرداند و کلینیک های تغذیه ای ، مشاوره تخصصی و منابع آموزشی باید نقش مهمی ایفا کنند.
اگرچه دیابت نوع 2 قابل کنترل است ، بهترین راه برای مقابله با آن ، جلوگیری از آن و بهبود اصلاح شیوه زندگی در دوران کودکی ، کاهش نوشیدنی های شیرین ، افزایش میزان مصرف فیبر و تحرک روزانه می تواند احتمال دیابت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و جامعه ای که به پیشگیری اهمیت می دهد ، نه تنها هزینه های بهداشت را کاهش می دهد بلکه برای کاهش بهداشت عمومی نیز کاهش می یابد.