سلامت خانواده

با مواد مغذی مفید برای تقویت مغز آشنا شوید

مغز انسان یکی از مهمترین قسمت های بدن است که فعالیت های مختلفی را کنترل می کند ، بنابراین طبق سرویس ترجمه IMNA ، حفظ سلامت آن بسیار مهم است. خوردن غذاهای سالم و مفید تأثیر مستقیم و مثبتی بر سلامت مغز دارد ، به طوری که برخی از غذاها از سلولهای مغزی محافظت می کنند ، عملکرد آن را بهبود می بخشند و انرژی ذهن را تأمین می کنند. در اینجا به تعدادی از مواد مغذی مفید برای تقویت مغز می پردازیم:

ماهی چرب

ماهی های چرب ، از جمله ساردین و ماهی قزل آلا ، منابع مهمی از اسیدهای چرب امگا -3 هستند که بخش بزرگی از ساختار مغز را تشکیل می دهند و باعث سلول های مغزی می شوند. این چربی های سالم باعث بهبود حافظه و خلق و خو ، به حفظ سلامت سلول های مغز و کاهش التهاب کمک می کنند. نتایج این مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم ماهی های چرب با کاهش زوال عقل در حین پیری ، عملکرد مغز را بهبود می بخشد. اسیدهای چرب امگا -3 به تسهیل رابطه سلولهای مغزی کمک می کنند و مغز را قادر می سازد با سرعت بیشتری کار کند.

زغال اخته

زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدانی است که از مغز در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین التهاب را کاهش می دهد و رابطه بهتری بین سلولهای مغزی ایجاد می کند. نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف زغال اخته باعث افزایش پیری مغز می شود ، عملکرد مغز را بهبود می بخشد و حتی ممکن است بیماری آلزایمر را به تأخیر بیندازد. علاوه بر این ، زغال اخته غلظت را بهبود می بخشد و در عین حال از سلامت مغز در طی فرآیند پیری محافظت می کند.

آجیل و دانه

آجیل و دانه مانند گردو ، بادام و دانه های کدو تنبل از نظر مواد مغذی ضروری مانند چربی های سالم ، ویتامین E و مواد معدنی زیاد است. خواص آنتی اکسیدانی ویتامین E در این مواد غذایی از تخریب سلولهای مغزی جلوگیری می کند. متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف روزانه باعث بهبود حافظه و غلظت می شود ، ضمن کاهش خطر ابتلا به زوال عقل.

سبزیجات با برگهای سبز

سبزیجات مانند اسفناج ، کلم و کلم بروکلی از سلامت مغز پشتیبانی می کنند زیرا حاوی ویتامین K ، فولات و بتا -کاروتن هستند. بدن از ویتامین K برای ایجاد چربی های لازم برای ساخت سلول های مغزی استفاده می کند و فولات از زوال عقل و آسیب مغزی جلوگیری می کند. سبزیجات برگ سبز از سلولهای مغزی در برابر استرس و مواد سمی از طریق خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی آنها محافظت می کند و به بهبود عملکرد مغز کمک می کند.

شکلات تلخ

شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که تأثیرات مثبتی بر حافظه ، تقویت خلق و خوی و بهبود دارند. همچنین ، حاوی فلاونوئیدهای یعنی افزایش جریان خون به مغز ، در نتیجه عملکرد ذهنی و محافظت از سلولهای مغزی در برابر آسیب را بهبود می بخشد. کافئین در شکلات تلخ به افراد کمک می کند تا هوشیار تر شوند و عملکرد حافظه کوتاه مدت را تقویت می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا