سلامت خانواده

چرا باید فیبر مصرف کنیم؟/ معرفی منبع غذایی فیبر

طبق اخبار آنلاین ، اگرچه برخی از مطالعات نشان می دهد که بین میزان مصرف فیبر و خطر مرگ و میر وجود دارد ، اما بیشتر افراد از این امر نادان هستند. همچنین از دیگر مزایای فیبر خوراکی عبارتند از:

سلامت دستگاه گوارش: دو نوع فیبر وجود دارد. فیبر محلول و نامحلول. فیبر نامشخص حرکات منظم روده را تقویت کرده و از یبوست جلوگیری می کند. از طرف دیگر ، فیبر محلول می تواند با جذب آب اضافی به مدیریت اسهال کمک کند.

مدیریت وزن: فیبر -غذاهای بلند اغلب کالری کمتری دارند و جویدن آن زمان بیشتری طول می کشد و باعث می شود احساس پر شود. این به کنترل اشتها و مدیریت وزن کمک می کند.

کنترل قند خون: فیبر محلول می تواند با کاهش سرعت جذب قند ، به تنظیم سطح قند خون کمک کند ، که برای افراد مبتلا به دیابت یا افراد در معرض خطر دیابت مفید است.

سلامت قلب: فیبر با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است و فیبر محلول با اتصال به ذرات کلسترول و از بین بردن آنها از بدن به کاهش سطح کلسترول کمک می کند.

منابع طبیعی غنی از فیبر

غذاهای زیر نه تنها از نظر فیبر بسیار زیاد هستند ، بلکه به دلیل مواد مغذی فراوان آنها نیز نقش مهمی در حفظ سلامت بدن دارند:

لوبیای سیاه

این نوع لوبیا سرشار از فیبر محلول و نامحلول است و هر کدام حدود 5 گرم فیبر دارند. فیبر موجود در لوبیای سیاه به بهبود سلامت دستگاه گوارش ، تنظیم سطح قند خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند. علاوه بر فیبر ، لوبیای سیاه پروتئین ، ویتامین ها و سایر مواد معدنی مورد نیاز بدن را نیز در اختیار بدن قرار می دهد.

پسته

پسته یکی از سالم ترین منابع فیبر و همچنین آنتی اکسیدان ها و چربی های مفید است. همچنین مقدار خوبی از پروتئین گیاهی را فراهم می کند و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. بدن برای سنتز پروتئین به اسیدهای آمینه احتیاج دارد. طبق مطالعات ، ترکیب اسید آمینه پسته با گوشت گاو و مرغ قابل مقایسه است.

چرا باید فیبر مصرف کنیم؟/ معرفی منبع غذایی فیبر

عدس

لوبیا به دلیل محتوای فیبر و پروتئین شناخته شده است و بنابراین برای حفظ سلامت قلبی عروقی مفید است. لوبیا نیز سرشار از مواد مغذی مهم مانند فولات ، پتاسیم و آهن است. به طور خاص عدس در هر وعده تقریباً 2 گرم فیبر دارد. طبق تحقیقات ، عدس مربوط به جلوگیری از فشار خون بالا و کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن است.

چرا باید فیبر مصرف کنیم؟/ معرفی منبع غذایی فیبر

کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی فیبر محلول و نامحلول است که هر کدام نقش خاصی در سلامت دستگاه گوارش دارند. فراتر از آن ، کلم بروکلی پر از مواد مغذی دیگر است که به سلامت کلی بدن کمک می کند. یک صفحه کلم بروکلی حدود 5 ٪ از ویتامین C را فراهم می کند و به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سلامت پوست کمک می کند. همچنین از ویتامین K بسیار زیاد است که برای سلامت استخوان و پیشگیری از لخته های خون ضروری است.

چرا باید فیبر مصرف کنیم؟/ معرفی منبع غذایی فیبر

دیگری

بلغور جو دوسر ، مانند اکثر غلات کامل ، منبع خوبی از فیبر ، به ویژه فیبر محلول است. بتا -گیلکان در جو با کاهش سطح کلسترول همراه است و باعث می شود تا سلامت قلب مفید باشد. جو همچنین به احساس سیری کمک می کند و بهترین گزینه برای انرژی است. خوردن جو دوسر در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و التهاب نقش دارد.

چرا باید فیبر مصرف کنیم؟/ معرفی منبع غذایی فیبر

نان غلات کامل

کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید فاقد ارزش غذایی هستند ، اما در مقابل ، نان کامل منبع سالم فیبر است و فواید زیادی دارد. نان کل دانه پر از غلات کامل است و پر از مواد مغذی مهم مانند فیبر ، پروتئین ، ویتامین های B ، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی کمیاب (آهن ، روی ، مس و منیزیم) است. رژیم غذایی غنی کامل غلات ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 ، چاقی و انواع خاصی از سرطان را کاهش می دهد.

چرا باید فیبر مصرف کنیم؟/ معرفی منبع غذایی فیبر

منبع: Eatthis

233233

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا