سلامت خانواده

آیا شیرین کننده های غذایی کودکان را تسریع می کنند؟

کودکانی که شیرین کننده های مصنوعی و طبیعی مانند آسپارتام ، سوکارالوز و گلیسیریزین مصرف می کنند ، ممکن است خطر بلوغ زودرس را افزایش دهند ، به خصوص اگر نشانگرهای ژنتیکی خاصی داشته باشند. نتایج یک مطالعه ، شیرین کننده ها را به تغییرات هورمونی و عدم تعادل باکتری های روده ای که می تواند بلوغ را تسریع کند ، پیوند می دهد و اثرات آن بین پسران و دختران متفاوت است. بلوغ اولیه در مراحل بعدی زندگی مانند استرس عاطفی و اختلالات متابولیکی با عواقب جدی سلامتی همراه است. نتایج می تواند توصیه های رژیم غذایی را تغییر داده و غربالگری ژنتیکی را برای کاهش خطرات طولانی مدت ترغیب کند.

محققان دریافتند که مصرف آسپارتام ، سوکرالوز ، گلیسیریزین و قندهای اضافه شده به طور قابل توجهی با خطر بالاتر بلوغ زودرس ، به ویژه در کودکان با خصوصیات ژنتیکی خاص مرتبط است. هرچه نوجوانان این شیرین کننده ها را مصرف کنند ، خطر بلوغ مرکزی بیشتر می شود.

به گفته نویسنده مسئول این مطالعه ، این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که عادت های غذایی مدرن ، به ویژه شیرین کننده ها را به عوامل ژنتیکی و رشد بلوغ زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی پیوند می دهد. همچنین تفاوت های جنسیتی در مورد چگونگی تأثیر شیرین کننده ها بر پسران و دختران و اضافه کردن یک لایه مهم به درک ما از خطرات سلامت فردی را برجسته می کند.

نوعی بلوغ زودرس ، معروف به بلوغ زودرس مرکزی ، به طور فزاینده ای رایج است. این نوع بلوغ می تواند منجر به پریشانی عاطفی ، ارتفاع کوتاه تر در بزرگسالی و افزایش خطر اختلالات متابولیک و تولید مثل در آینده شود.

این مطالعه شامل داده های 4 نوجوان و بلوغ زودرس مرکزی در چهار نوجوان تشخیص داده شد. محققان میزان شیرین کننده های نوجوان را از طریق پرسشنامه های معتبر و آزمایش نمونه ادرار ارزیابی کردند. استعداد ژنتیکی با استفاده از نمرات خطر پلی ژنیک حاصل از 5 ژن مرتبط با بلوغ مرکزی تعیین شد. بلوغ اولیه بر اساس معاینات پزشکی ، هورمون ها و اسکن ها تشخیص داده شد.

مصرف سوکرالوز با افزایش خطر بلوغ مرکزی در پسران و مصرف گلیسیریزین ، شکرلوز و قندهای اضافه شده با افزایش خطر بلوغ مرکزی در دختران همراه بود. این یافته ها به طور مستقیم با خانواده ها ، متخصصان کودکان و مقامات بهداشت عمومی مرتبط است. آنها نشان می دهند که غربالگری خطر ژنتیکی و تنظیم شیرین کننده ها می تواند به جلوگیری از بلوغ زودرس و عواقب طولانی مدت بر سلامت کمک کند. این می تواند منجر به دستورالعمل های جدید رژیم غذایی یا ابزارهای ارزیابی ریسک برای کودکانی شود که از رشد سالم تر پشتیبانی می کنند.

نتایج تحقیقات قبلی همچنین نشان می دهد که برخی از شیرین کننده ها می توانند به طور مستقیم بر هورمون ها و باکتری های روده مرتبط با بلوغ زودرس تأثیر بگذارند. به عنوان مثال ، پتاسیم Ascenulfam ، یک شیرین کننده مصنوعی ، که با فعال کردن مسیرهای “طعم شیرین” در سلولهای مغزی و افزایش مولکول های مرتبط با استرس ، هورمون های مربوط به بلوغ را آزاد می کند. شیرین کننده دیگری به نام گلیسیریزین که در شیرین یافت می شود ، تعادل باکتری های روده را تغییر می دهد و فعالیت ژنهای درگیر در بلوغ را کاهش می دهد. این نشان می دهد که آنچه کودکان می خورند و می نوشند ، به ویژه محصولاتی که شیرین کننده دارند ، ممکن است تأثیر فوق العاده و قدرتمندی در رشد آنها داشته باشد.

۲۲۳۲۱۷

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا