سلامت خانواده

سازمان غذا و داروی: فقط نمک ید تصفیه شده – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

عبدالعیم بهفار گفت: “نمک ید تصفیه شده تنها نوع مجاز و ایمن مصرف خانگی است و استفاده از نمک های دریایی ، سنگ نمک و نمک های رنگی به هیچ وجه توصیه نمی شود.”

وی افزود: نمک ید itened تحت نظارت کامل سازمان غذا و داروی در کارخانه های مجاز و در فرآیند صنعتی آن ، فلزات سنگین و آلاینده های مضر مانند آرسنیک ، سرب و قلع از بین می رود. این نمک نه تنها بی خطر است ، بلکه با افزودن ید ، از کم کاری تیروئید و عوارض آن ، به ویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری می کند.

Behfar ادامه داد: در دهه 1980 ، نقص گسترده ید در کشور باعث شیوع اختلالات گواتر و تیروئید شد و بر این اساس ، سیاست افزودن ید به نمک خوراکی در سطح ملی اجرا شد. ید نقش مهمی در رشد مغز جنین و حفظ عملکرد غده تیروئید دارد و از بین بردن آن از رژیم غذایی یک مادر باردار می تواند منجر به کاهش هوش و آسیب عصبی در کودک شود.

مدیر کل مواد غذایی و داروهای مواد غذایی و مواد مخدر ادامه داد: نمک های دریایی ، سنگ نمک ، صورتی ، قرمز یا آب تأمین می شود نه تنها ید بلکه می توانند حاوی فلزات سنگین و ترکیبات سرطان زا باشند. در حال حاضر هیچ خط تولید رسمی برای پالایش و ید کردن نمک های رنگی در کشور وجود ندارد.

بهفار با اشاره به نمک های دریایی SO -Called گفت: “فقط تعداد محدودی از کارخانه ها برای تولید این نوع نمک مجوز داده شده اند و محصول آنها فقط در صورت نهایی شدن سازمان قابل فروش است.”

وی هشدار داد: برخی از رستوران ها و مراکز غذایی از نمک های غیرمجاز استفاده می کنند و با وجود پیش بینی جریمه ها ، سطح مجازات ها برای بازدارندگی لازم کافی نیست. بنابراین ، نیاز به شدت گرفتن و افزایش آگاهی عمومی در مورد خطرات نمک های تصفیه شده لازم است.

در پایان ، بهفار تأکید کرد: علاوه بر طعم دهنده ها ، ید تصفیه شده سلامت تیروئید و رشد مغز نسل بعدی است و نمک های غیرمجاز مانند یک تهدید ساکت برای میز خانواده هستند که باید از آن جلوگیری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا