رژیم غذایی بدون گلوتن چیست و آیا می تواند مفید باشد؟

با این حال ، نتایج کلیه تحقیقات یکنواخت نیست و در برخی موارد علائم روانی حتی پس از برداشتن گلوتن ادامه یافته است.
ایسنا در یک خبرنامه نوشت: کارشناسان همچنین برخی از مشکلات را ناشی از استرس ناشی از کنترل مواد غذایی این بیماری مزمن (سلیاک) می دانند زیرا پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن بسیار دشوار است و می تواند اضطراب باشد.
گلوتن پروتئینی است که در گندم ، جو و چاودار یافت می شود. این پروتئین از دو قسمت اصلی به نام گلیادین و گلوتینین تشکیل شده است. هنگامی که با آب مخلوط می شود ، یک بافت چسبناک و الاستیک ایجاد می کند که به نان و سایر محصولات پخته شده برای بافت و ساختار می دهد.
با این حال ، افزایش تحقیقات نشان می دهد که مصرف نان ، ماکارونی و سایر محصولات از غلات ممکن است طیف گسترده ای از مشکلات روانی مانند افسردگی ، اضطراب و حتی اسکیزوفرنی را تشدید کند.
کارشناسان مشکل اصلی را به گلوتن در این محصولات نسبت می دهند. پروتئین طبیعی موجود در گندم ، جو و چاودار است و به عنوان چسبنده عمل می کند و این محصولات را در حالت ، ساختار و بافت پخته شده جوید.
گلوتن برای اکثر افراد بی ضرر است ، اما حساسیت گلوتن در دیگران می تواند مجموعه ای از علائم ناخوشایند مانند نفخ ، اسهال ، یبوست ، خستگی ، سردرد و درد مفاصل ایجاد کند. در موارد جدی تر ، حساسیت گلوتن می تواند به بیماری سلیاک تبدیل شود. یک اختلال خود ایمنی که در آن بدن گلوتن را به عنوان یک مهاجم مضر مانند ویروس تشخیص می دهد و پاسخ ایمنی منجر به التهاب و آسیب به روده کوچک می شود که ممکن است فراتر از هضم باشد.
دکتر عمران مایر ، متخصص گوارش و متخصص مغز و اعصاب توضیح می دهد: التهابی که در روده آغاز می شود در روده باقی نمی ماند. این التهاب می تواند تأثیر مخربی بر مغز داشته باشد. در حقیقت ، هنگامی که سلولهای ایمنی فعال می شوند ، سیستم عصبی واگ شروع به ارسال سیگنال به مغز می کند که می تواند منجر به خستگی و رفتارهای شبیه به افسردگی شود. این ممکن است در کودکان به عنوان تحریک پذیری یا علائم اختلال بیش فعالی (ADHD) ظاهر شود ، اما در بزرگسالان ممکن است به صورت مه ، اختلالات خلقی یا مشکلات روانی جدی تر رخ دهد.
به عنوان مثال ، در حالی که حدود 5 ٪ از جمعیت جهان در مقطعی از زندگی از یک اختلال عمده افسردگی رنج می برند ، تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به بیماری سلیاک آسیب پذیرتر هستند و برخی از مطالعات میزان افسردگی را تا 5 ٪ گزارش کرده اند.
به گفته مستقل ، بیماری سلیاک همچنین با افزایش خطر اضطراب ، اختلال حمله عصبی و حتی اسکیزوفرنی همراه است. حتی این مطالعه نشان داده است که افراد مبتلا به سلیاک سه برابر بیشتر از افراد بدون بیماری به اسکیزوفرنی مبتلا می شوند.
تحقیقات نشان داده است که گلوتن فراتر از التهاب در روده همچنین می تواند با آسیب رساندن به دیواره روده به این مشکلات روانی کمک کند. از آنجا که این آسیب می تواند جذب مواد مغذی حیاتی برای عملکرد مغز از جمله ویتامین های B ، آهن ، ویتامین D ، منیزیم و روی را مختل کند. کمبود هر یک از این مواد می تواند به انواع علائم روانی منجر شود.
کارشناسان همچنین دریافتند که در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ، اغلب سطح بالایی از آنتی بادی های مرتبط با گلوتن وجود دارد که رابطه بین این دو را تقویت می کند. این آنتی بادی ها حتی می توانند از جفت عبور کنند ، و مطالعات نشان داده است که روان پریشی به احتمال زیاد کودکانی را که دارای سطح بالایی از این آنتی بادی ها در بدن مادران خود هستند ، رشد می دهد.
پروفسور دایانا ال. “ما هنوز همه چیز را نمی دانیم ، اما این یک قدم دیگر در جهت پیوند نکات پنهان این دو بیماری است.
۲۲۳۲۱۷
منبع:خبرآنلاین