سلامت خانواده

خطر تابش ماوراء بنفش ؛ ساعت ها برای کاهش خطرات اشعه ماوراء بنفش نباید زیر آفتاب/ محلول باشید

مصطفی حادا ، عضو دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران ، در روزهای گرم تابستان با مهر (UV) صحبت کرد ، نگرانی در مورد تأثیرات آن بر روی سلامت پوست و چشم ، گفت که قرار گرفتن در معرض غیر ضروری در معرض نور خورشید می تواند در معرض نور خورشید باشد.

وی ادامه داد: اشعه ماوراء بنفش نوعی پرتوهای الکترومغناطیسی است که به طور طبیعی در نور خورشید وجود دارد و به سه نوع UVA ، UVB و UVC طبقه بندی می شوند. از این سه ، تابش UVC با کوتاهترین طول موج و بالاترین انرژی ، خوشبختانه کاملاً توسط لایه ازن جذب می شود و به سطح نمی رسد.

اما خطر اصلی از دو نوع دیگر ، یعنی اشعه UVA و UVB است. پرتوهای UVB ، با وجود بخش عمده ای از لایه ازن ، هنوز به سطح 5 ٪ تا 5 ٪ می رسد و علت اصلی سوختگی پوست آسیب DNA و در نتیجه سرطانهای پوستی است. این نوع تابش بیشتر به لایه های سطح پوست نفوذ می کند و حتی می تواند برای تماس های کوتاه مدت مضر باشد.

وی اذعان کرد: اشعه UVA با طول موج های طولانی تر و انرژی کمتری ، به لایه های عمیق تر پوست نفوذ می کند و نقش مهمی در پیری زودرس پوست ، چین و چروک ، تغییر رنگ پوست و افزایش خطر برخی از انواع سرطانهای پوست ایفا می کند. هر دو نوع پرتوهای ماوراء بنفش در اختلالات بینایی مانند آب مروارید نیز مؤثر هستند.

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: “نور خورشید مطمئناً سرطان پوستی ندارد.” بسیاری از افراد بدون داشتن بیماری های خطرناک ، هر روز و در طول سالهای زندگی با نور خورشید تماس می گیرند ، اما اقدامات پیشگیرانه ضروری است.

شاخص اشعه ماوراء بنفش و نرخ ریسک

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: سازمان های جهانی شاخصی به نام “شاخص اشعه ماوراء بنفش” را برای اندازه گیری شدت اشعه ماوراء بنفش تعریف کرده اند که از صفر تا 1 و بالاتر متفاوت است. این شاخص ابزاری مهم برای ارزیابی خطر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش است: 1 تا 2 اشعه ماوراء بنفش بسیار کم است. فعالیت در فضای باز بدون اقدامات حفاظت مجاز ، 1 تا 2 ، متوسط تا زیاد. توصیه می شود از 9 صبح تا 6 عصر در سایه بمانید و از ضد آفتاب با SPF 2 یا بیشتر استفاده کنید ، لباس های بدون آستین ، کلاه و عینک آفتابی و 2 و بالاتر به دلیل تابش زیاد خطرناک هستند. حتی تماس کوتاه با نور خورشید می تواند منجر به سوختگی شدید ، آسیب چشم و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست شود. در این حالت ، حضور در فضای باز توصیه نمی شود.

قانون سایه ؛ یک راهنمای ساده برای تشخیص خطر

حدی گفت: “یكی از روشهای ساده برای شناسایی شدت تابش ماوراء بنفش” قانون سایه “است.

راه حلی برای کاهش خطرات اشعه ماوراء بنفش

برای کاهش خطرات اشعه ماوراء بنفش ، مانند جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید ، به ویژه در ساعات میانی روز (1 صبح تا 6 بعد از ظهر) ، از سایه یا محیط های داخلی در حین فعالیت های فضای باز استفاده کنید ، و همچنین استفاده از تجهیزات محافظ مانند استفاده از کلاه های بالا ، لباس ، اگرچه این اقدامات به طور کامل از بین نمی رود ، از بین نمی رود ، اما باعث می شود که این میزان از بین برده شود ، باعث می شود که میزان ضعف در معرض خطر قرار بگیرد ، اما باعث می شود که میزان ضرر در معرض خطر قرار بگیرد ، اما باعث می شود میزان انتشار در معرض دید UV به طور قابل ملاحظه ای کاهش یابد.

سه مرحله برای محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش

وی اذعان داشت: پوشیدن لباس های فرسوده و بدون آستین یکی از مهمترین راه ها برای کاهش تماس مستقیم پوست با UV (UV) در فصول گرم سال است. استفاده از کلاه های لبه با لبه 1 تا 2 سانتی متر به طول نقش موثری در جلوگیری از نور مستقیم خورشید بر روی صورت و گردن دارد.

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز خاطرنشان کرد: چشم ها یکی از آسیب پذیرترین اندام ها در برابر اشعه ماوراء بنفش است. تماس مکرر و غیر محافظت کننده با نور خورشید می تواند باعث بیماری هایی مانند آب مروارید شود. به همین دلیل ، استفاده از عینک آفتابی استاندارد با محافظت کامل در برابر UVA و UVB لازم است.

وی افزود: عینک های موجود به عنوان UV4 قادر به از بین بردن 2 تا 5 درصد پرتوهای مضر هستند. با این حال ، به دلیل نمونه های تقلبی ، توصیه می شود افراد فقط از فروشگاه های معتبر خریداری کنند تا از کیفیت و اصالت عینک اطمینان حاصل شود.

ضد آفتاب مناسب ؛ سپر روزانه در برابر نور خورشید

حدی گفت: استفاده روزانه از ضد آفتاب نیز یکی از موثرترین راه های مقابله با اثرات ویرانگر پرتوهای ماوراء بنفش است. انتخاب کرم مناسب نقش تعیین کننده ای در محافظت دارد. یک عامل مهم در این زمینه SPF یا فاکتور محافظت از خورشید است که در تمام ضد آفتاب درج شده است.

وی افزود: “برای محافظت مؤثر در برابر تابش شدید ، ضد آفتاب باید حداقل SPF یا ترجیحاً 2 داشته باشد.” این می تواند تا حد زیادی از نفوذ اشعه ماوراء بنفش به پوست جلوگیری کند. همچنین استفاده از استفاده صحیح از ضد آفتاب نیز مهم است: برای ادامه اثر محافظتی باید حداقل 5 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض خورشید استفاده شود ، باید هر 2 تا 4 ساعت یکبار تجدید شود و افراد دارای پوست سبک نسبت به سایرین آسیب پذیر هستند و باید مراقب باشند.

تهدید واقعی یا بزرگنمایی؟

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: اگرچه پرتوهای ماوراء بنفش می تواند تهدیدات جدی برای پوست و چشم ایجاد کند ، اما این خطر نباید بزرگ شود. با چند اقدام ساده ، مانند استفاده از لباس مناسب ، ضد آفتاب استاندارد و عینک آفتابی محافظ UV ، می تواند آسیب را به حداقل برساند ، بنابراین در بسیاری موارد خطر عملاً به صفر نزدیک می شود.

۴۷۲۳۶

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا