ورود به آکادمی علوم پزشکی در پرونده محصولات تراریخته – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، جلسه وزارت بهداشت و تغذیه آکادمی علوم پزشکی ایران ، با حضور اعضای این علمی و گروه کارشناسان و کارشناسان در مورد موضوع “مطالعه تولید و واردات محصولات وابسته به تراریخته و ایمنی مواد غذایی ».
در این جلسه ، رئیس انستیتوی ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی ، با اشاره به ضرورت استفاده از محصولات تراریخته ، علایق و چالش های خود را بیان کرد.
علاوه بر این ، محمد علی ملببی ، استاد انستیتوی ملی ژنتیک و بیوتکنولوژی ، ارائه تاریخ و گزارش در مورد تولید محصولات. وابسته به تراریخته در جهان و ایران ، عمده محصولات تراریخته در ایران با واردات نفت ، سویا و ذرت و تنها 6000 تن از طریق تولید داخلی تأمین می شود.
وی افزود: تولید محصولات وابسته به تراریخته این محصول می تواند 5 ٪ به 5 ٪ و 5 ٪ کاهش در استفاده از سموم دفع آفات و همچنین کاهش 5 درصدی در هزینه های تولید را افزایش دهد و باعث افزایش 5 درصدی سود کشاورز شود.
استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: علاقه سر و صدا از تولید محصول وابسته به تراریخته ایمن در کشور می تواند تنوع زیستی را حفظ کند ، و محصولات و آفات مقاوم در برابر خشکسالی را تولید کند می بینم افزایش نیاز سالانه به خوراک دام (سویا و ذرت) در کشور 2 تا 5 میلیون تن است که در صورت عدم تأمین تولید یا واردات امکان حفظ تولید امکان پذیر نیست.
پس از جلسه ، معاون وزیر پارلمان ، معاون تحقیق و فناوری سازمان تحقیقات و مشاور وزیر و مدیر کل دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت کشاورزی جهاد نیز ابراز نظر و راه حل کرد.
کارشناسان حاضر در این جلسه تأکید کردند ؛ وجود یک گروه ایمنی بیولوژیکی در کشور می تواند حفاظت ها و نژادها (1 تا 2 رقم) را شناسایی کند و محصولات مرتبط با آن را توسط آزمایشگاه های مرجع وارد کرده و سپس ثبت نام و سفارش دهید و هنگام ورود کالا دوباره نمونه برداری کنید. محموله انجام و آزمایش کنید.
گفتن است در برنامه هفتم ، دولت موظف است سالانه 5 ٪ از واردات محصولات را سالانه داشته باشد وابسته به تراریخته متأسفانه با خطر کمبود محصول و امنیت غذایی به دلیل گسترش خشکسالی و کم آبی در کشور ، از تولید آن در کشور ممنوع است.
در پایان جلسه ، تصمیم گرفته شد كه جلسات تخصصی تری برای بررسی بیشتر ابعاد مختلف این موضوع برگزار شود.