سلامت خانواده

ورود به آکادمی علوم پزشکی در پرونده محصولات تراریخته – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، جلسه وزارت بهداشت و تغذیه آکادمی علوم پزشکی ایران ، با حضور اعضای این علمی و گروه کارشناسان و کارشناسان در مورد موضوع “مطالعه تولید و واردات محصولات وابسته به تراریخته و ایمنی مواد غذایی ».

در این جلسه ، رئیس انستیتوی ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی ، با اشاره به ضرورت استفاده از محصولات تراریخته ، علایق و چالش های خود را بیان کرد.

علاوه بر این ، محمد علی ملببی ، استاد انستیتوی ملی ژنتیک و بیوتکنولوژی ، ارائه تاریخ و گزارش در مورد تولید محصولات. وابسته به تراریخته در جهان و ایران ، عمده محصولات تراریخته در ایران با واردات نفت ، سویا و ذرت و تنها 6000 تن از طریق تولید داخلی تأمین می شود.

وی افزود: تولید محصولات وابسته به تراریخته این محصول می تواند 5 ٪ به 5 ٪ و 5 ٪ کاهش در استفاده از سموم دفع آفات و همچنین کاهش 5 درصدی در هزینه های تولید را افزایش دهد و باعث افزایش 5 درصدی سود کشاورز شود.

استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: علاقه سر و صدا از تولید محصول وابسته به تراریخته ایمن در کشور می تواند تنوع زیستی را حفظ کند ، و محصولات و آفات مقاوم در برابر خشکسالی را تولید کند می بینم افزایش نیاز سالانه به خوراک دام (سویا و ذرت) در کشور 2 تا 5 میلیون تن است که در صورت عدم تأمین تولید یا واردات امکان حفظ تولید امکان پذیر نیست.

پس از جلسه ، معاون وزیر پارلمان ، معاون تحقیق و فناوری سازمان تحقیقات و مشاور وزیر و مدیر کل دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت کشاورزی جهاد نیز ابراز نظر و راه حل کرد.

کارشناسان حاضر در این جلسه تأکید کردند ؛ وجود یک گروه ایمنی بیولوژیکی در کشور می تواند حفاظت ها و نژادها (1 تا 2 رقم) را شناسایی کند و محصولات مرتبط با آن را توسط آزمایشگاه های مرجع وارد کرده و سپس ثبت نام و سفارش دهید و هنگام ورود کالا دوباره نمونه برداری کنید. محموله انجام و آزمایش کنید.

گفتن است در برنامه هفتم ، دولت موظف است سالانه 5 ٪ از واردات محصولات را سالانه داشته باشد وابسته به تراریخته متأسفانه با خطر کمبود محصول و امنیت غذایی به دلیل گسترش خشکسالی و کم آبی در کشور ، از تولید آن در کشور ممنوع است.

در پایان جلسه ، تصمیم گرفته شد كه جلسات تخصصی تری برای بررسی بیشتر ابعاد مختلف این موضوع برگزار شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا