دستورالعمل بهداشت غذا ویژه هیئت داران منتشر شد

به گفته گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ، با آمدن عزاداری و افزایش توزیع غذاهای واکه در مراسم مذهبی ، راهنمایی های کاملی را برای مقامات و برگزار کنندگان این مراسم منتشر کرده است. این راهنما با هدف ارتقاء بهداشت عمومی و کاهش خطرات آلودگی مواد غذایی است.
این دستورالعمل تأکید می کند: مشاهده نظافت شخصی و محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. استفاده از ماسک توسط افراد در فرآیند تهیه مواد غذایی ، دست های مناسب و مکرر با صابون و آب و استفاده از دستکش های یکبار مصرف ضروری است. تمام سطوح و تجهیزات نیز باید بعد از هر بار استفاده شسته و ضد عفونی شوند. در همین راستا ، ساخت ضد عفونی کننده خانه با سفید کردن و آب نیز آموزش داده شده است.
دستورالعمل ها همچنین توجه دارند كه نگهداری مواد غذایی در دمای مناسب نقش مهمی در جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا دارد. غذای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط باقی بماند و باید به سرعت و در دمای زیر 5 درجه سانتیگراد نگه داشته شود. باقیمانده مواد غذایی نیز باید تا 3 روز مصرف شود و از گرم شدن مکرر جلوگیری شود.
در بخش دیگری از این راهنما ، روش صحیح شستشوی میوه ها و سبزیجات بر اساس دستورالعمل چهار مرحله ای از وزارت بهداشت است: پاکسازی اولیه ، ضد عفونی انگلی ، ضد عفونی کننده با محلول های استاندارد مانند پودر پر کلر یا Whitex و در نهایت آب کامل با آب ساده.
دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین بر استفاده از مواد اولیه سالم و پاستوریزه ، روغنهای Transex کمتر از 2 ٪ و نمک ید تصفیه شده تأکید کرده است. مصرف نان های بسته بندی شده و مجاز مانند Sangak ، Barber و Tafton ، نوشیدنی های سالم مانند ماست کم GAS و جایگزینی تاریخ و کشمش با شکر از دیگر توصیه های غذایی در این دستورالعمل است.
همچنین توصیه می شود از چربی و پوست پوست جلوگیری شود ، از گرمای غیرمستقیم در پخت کباب استفاده کنید و از مواد افزودنی غیرمجاز مانند وعده های غذایی در غذاها استفاده نکنید. همچنین بر استفاده از ظروف یکبار مصرف یا آلومینیوم برای توزیع غذاهای گرم و جلوگیری از نوشیدنی های گرم در فنجان های پلاستیکی شفاف تأکید دارد.
پایان پیام/