بارداری

تربیت از رحم آغاز می‌شود؛ نه از تولد

دکتر باباک بگی ، یک متخصص نوزادی ، به اهمیت بارداری در شکل گیری سلامت روان و سلامت کودکان اشاره کرد: “بارداری فقط یک دوره فیزیولوژیکی نیست ؛ بلکه نقطه شروع آموزش انسان و رشد از رحم است.

وی گفت: “جنین از زمان رحم توانسته است محرکهای محیطی را درک کند و وضعیت روحی و تغذیه ای مادر نقش مستقیمی در سلامت آینده کودک دارد.” به گفته وی ، تغذیه نامناسب ، استرس روانی یا بیماریهای بارداری می تواند باعث ایجاد مشکلات روحی ، رشد و حتی رفتاری در کودک شود.

تغذیه و سلامت روان ، دو ستون حیاتی در بارداری

بیگی بر نقش تغذیه مناسب در دوران بارداری تأکید کرد: اگرچه بدن مادر می تواند تا حدی نیازهای جنین را از ذخایر خود برآورده کند ، عدم توجه به تغذیه مناسب می تواند منجر به “تاخیر در رشد داخل رحمی” (IUGR) و حتی عقب ماندگی ذهنی در کودک شود. “رژیم غذایی بارداری پرهزینه نیست ؛ بلکه باید متعادل ، حاوی مواد مغذی و فاقد چربی یا قند باشد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: سلامت روانی مادر نقش مهمی در شکل دادن به ذهن کودک دارد. جنین به صدا ، نور و حتی احساسات مادر در رحم پاسخ می دهد. تحقیقات جدید حتی نشان داده است که جنین قادر به تمایز بین صداهای زنده و ضبط شده است. بنابراین ، حمایت عاطفی از مادران باردار گامی مؤثر در رشد ذهنی کودک است.

آموزش ، کلید حفظ توسعه انسانی

بیگی تأکید کرد که منابع انسانی سالم و توانا پایه و اساس اصلی توسعه کشور است و می گوید نسل بعدی با رحم آغاز می شود. برنامه های مراقبت از وزارت بهداشت ، از جمله مراجعه منظم ، آموزش ، غربالگری و پیگیری پس از زایمان ، طراحی شده است. “آگاهی مادران مهمترین ستون این برنامه ها است ؛ زیرا مراقبت از هر مادر امکان پذیر نیست ، اما با آموزش ، انگیزه داخلی مادران برای حفظ سلامت کودک.

ایران ؛ پیشرو در غربالگری نوزادان

به گفته متخصص نوزادان ، ایران از زمان اجرای برنامه غربالگری تیروئید نوزادان ، گام طولانی در جلوگیری از عقب ماندگی ذهنی برداشته است. طرحی که تنها با یک قطره خون از پاشنه کودک انجام می شود و جان هزاران کودک را نجات داده است.

بگی همچنین به ابتدای خلبان غربالگری اشاره کرد. بیماری نادر در دانشگاه علوم پزشکی ایران و گفت: “این پروژه شبیه به نمونه های جهانی پیشرفته است و قبل از بروز علائم ، تشخیص زودرس بسیاری از بیماری ها را ارائه می دهد.”

در پایان ، وی گفت: آموزش چهره ، تجهیزات ، آموزش پس از زایمان و پیگیری مداوم -راهبردهای مؤثر برای اطمینان از سلامت نوزادان است. وی تأکید کرد: مادری که آگاهانه در این مسیر قدم می زند نه تنها به سلامتی فرزند خود کمک می کند ، بلکه نقش مهمی در سلامت آینده جامعه نیز ایفا می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا