هشدارهای یک متخصص زنان و زایمان در مورد خود درمان و سوء تغذیه در بارداری – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

نجمی سعداتی ، متخصص و متخصص زنان و زایمان و داروهای مادر و جنین ، با اشاره به رویکرد جدید علوم پزشکی در پیشگیری از بیماری ها ، گفت: تغذیه مناسب ، ورزش و تشخیص زودرس بیماری ها در طول زندگی ، بستری را برای دستیابی به باروری و تجربه بارداری فراهم می کند.
متخصص زنان و زایمان بر لزوم مشاوره قبل از تولد به عنوان اولین و مهمترین گام برای بارداری سالم تأکید کرد و افزود: امکانات مشاوره قبل از تولد علاوه بر پزشکان متخصص نیز به صورت رایگان ارائه شده است. بنابراین ، به همه زوجین توصیه می شود که در صورت برنامه ریزی بارداری ، به این مراکز مراجعه کرده و راهنمایی لازم را دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: حضور هر دو زوج در جلسات مشاوره ایده آل است ، زیرا برخی از عوامل خطر در مردان نیز می تواند بر سلامت جنین و بارداری تأثیر بگذارد.
سعداتی افزود: برخی از بارداری های زیر 5 سال و بیش از 5 سال به مراقبت مضاعف نیاز دارند. همچنین ، افراد مبتلا به بیماری های اساسی مانند دیابت ، صرع ، بیماری های سیستم ایمنی بدن یا سابقه ناهنجاری های جنین باید مشاوره قبل از بارداری را جدی بگیرند.
وی با تأکید بر حفظ اطلاعات بیمار ، گفت: “سیستم بهداشتی نگهدارنده اسرار بیماران است و تمام اطلاعات با پزشک محرمانه باقی می مانند ، بنابراین با افزایش مشکلات می توان راه حل هایی را برای به حداقل رساندن خطرات یا جلوگیری از حاد بودن شرایط گرفت.”
“گرچه بیماران دیابتی بیشتر از سایر بیماران در معرض خطر ناهنجاری جنین هستند ، اما اقدامات پیشگیرانه مانند کنترل قند خون حداقل چهار ماه قبل از بارداری می توان از آن جلوگیری کرد.” در بعضی موارد ، ممکن است شما نیز نیاز به تغییر داروهای دهان به انسولین داشته باشید که این نگرانی نیست.
وی ادامه داد: مصرف اسید فولیک با دوز خاص ، به ویژه برای زنان دیابتی ، یکی دیگر از توصیه های مهم در جلوگیری از ناهنجاری های جنین است.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی Ahvaz Jundishapur به اهمیت کنترل فشار خون قبل از تولد اشاره کرد و افزود: فشار خون بارداری دومین علت مرگ مادر است. خوشبختانه ، با غربالگری اولیه در ابتدا یا قبل از بارداری و همچنین تجویز آسپیرین در صورت لزوم ، می توان از 2 تا 5 درصد از مسمومیت بارداری جلوگیری کرد.
وی تأکید کرد: زنان باردار باید با مراجعه به مراکز بهداشتی از آسپرین استفاده کنند.
سعداتی بر نقش تغذیه سالم و خود درمانی در سلامت بارداری تأکید کرد و افزود: به دلیل مضرات نوشیدنی های گازدار ، شیرینی های مصنوعی ، غذاهای فرآوری شده و فست فود ، زنان باردار باید مصرف این غذاها را به حداقل برسانند. همچنین ، به دلیل احتمال آلودگی جیوه و مصرف زیاد هویج و کبد (به دلیل ویتامین A) ، به ویژه در سه ماهه اول بارداری ، از مصرف بیش از حد ماهی های بزرگ خودداری کنید.
متخصص زنان و زایمان گفت: استفاده از داروهای آتاری در دوران بارداری ممنوع است ، و افزود: این داروها به دلیل کمبود دوز استاندارد و ترکیبات ناشناخته می توانند عوارض جبران ناپذیری برای مادر و جنین داشته باشند ، و همچنین آنزیم های کبدی ناشی از این مواد حتی به دنیا می آیند.
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی Jundishapur در Ahvaz خاطرنشان کرد: به جز موارد خاصی که کمتر از 2 ٪ از بارداری ها را شامل می شود ، هیچ ممنوعیت ورزش در دوران بارداری وجود ندارد. کلاس های ورزش باردار ، که در بسیاری از مراکز دولتی به صورت رایگان برگزار می شود ، آماده سازی برای زایمان طبیعی سالم و ایمن را افزایش می دهد.
وی گفت: پیاده روی مداوم با شدت خوب (بدون تعریق شدید یا تپش قلب طولانی) مفید است. البته این افراد باید کاملاً از انجام قدرت و تعادل که در معرض خطر سقوط هستند ، خودداری کنند.
سعداتی به زنانی که سابقه سزارین دارند ، توصیه کرد: این افراد باید بلافاصله پس از آزمایش بارداری به پزشک مراجعه کنند و از بارداری در رحم اطمینان حاصل کنند (در بخش سزارین قبلی).
در پایان ، وی به نقش مهم آرامش ذهنی مادر در سلامت جنین اشاره کرد و گفت: “بارداری یک دوره بسیار ویژه به دلیل تغییرات هورمونی است ؛ حافظه زنان در این مدت قوی تر می شود و به نکات منفی حساس تر می شود ؛ بنابراین ، از همسران زنان باردار خواسته می شود که با مهربانی و بیش از حد به خاطر خاطرات این زمان ، همسر خود را با مهربانی و بیش از حد فراهم کنند.