اخبار سلامت

نوزاد تا پایان 6 ماهگی نباید به جز “شیر مادر” غذای دیگر مصرف کند

به گفته گروه اجتماعی خبرگزاری TASNIM ، علی ارجماند ، متخصص اطفال ، درباره عواقب تغذیه اولیه نوزادان هشدار داد و بر لزوم انطباق کامل با شیردهی اختصاصی در شش ماه اول زندگی تأکید کرد.

متخصص کودکان و نوزادان گفتند که شیردهی منحصر به فرد اصلی ترین اصل سلامت کودک در 6 ماه اول زندگی است و می گوید کودک باید هرگونه تغذیه ای به جز شیر مادر و داروهای تجویز شده توسط پزشک تا پایان 6 ماه دریافت کند. حتی در این مدت نباید آب به کودک داده شود ، زیرا می تواند باعث رشد و سلامتی وی شود.

وی خاطرنشان کرد: مصرف زودرس برخی از غذاهای خاص ممکن است خطر آلرژی در بزرگسالی را افزایش دهد و افزود: از پایان 6 ماه ماه ، تغذیه را می توان با غذاهای قابل هضم مانند فرنی و بادام آغاز کرد. در دو هفته اول توصیه می شود که فقط از این دو غذا به مقدار کمی استفاده شود و به تدریج مقدار و تنوع غذاها را افزایش دهد.

به گفته ارژماند ، از نیمه دوم ماه هفتم ، از پوره های ساده می توان برای آشنایی کودک با سلیقه های مختلف استفاده کرد و سپس به آرامی با سوپ رقیق شده شروع می شود و به تدریج غلظت آن را افزایش می دهد.

وی گفت: “میوه هایی مانند سیب و گلابی به راحتی هضم می شوند و حساسیت ندارند ، از نظر کم و بدون پوست ، با مراقبت زیاد ، زیرا برش های میوه احتمالاً وارد دستگاه تنفسی کودک می شوند.”

عضو دانشکده دانشگاه علوم پزشکی اراک تأکید کرد که غذای میز بزرگسالان برای نوزادان بسیار مضر است و اظهار داشت: وجود نمک ، ادویه جات ترشی جات ، رب ، سس و سایر چاشنی ها در غذاهای خانوادگی ، سلامت کودک را تهدید می کند. مصرف نمک برای کودک زیر یک سال می تواند فشار خون و سایر مشکلات را افزایش دهد و ادویه جات ترشی جات همچنین می تواند باعث آلرژی یا حتی آسم در آینده شود.

وی همچنین به نقش مکمل های دارویی اشاره کرد و گفت: قطره های مولتی ویتامین A و قطره های ویتامین A باید از روز 3 تا پنجم تحت نظارت پزشک شروع شود و هیچ تداخل ای در تغذیه انحصار ندارد. در پایان 6 ماه ، قطره های آهن باید شروع شود و این قطره ها باید تا دو سالگی ادامه یابد.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا