سلامت خانواده

راهکارهایی برای جلوگیری از گرما

به گفته خبرگزاری IMNA و نقل شده به نظر می رسدسید رضا حبیبازاده ، با اشاره به آغاز موج گرما در روزهای اخیر ، هشدار داد که خطر گرم شدن در بین گروه های حساس را افزایش می دهد و گفت که گرما می تواند به طور ناگهانی یا به تدریج اتفاق بیفتد ، به خصوص در فعالیت های طولانی ورزشی.

وی گفت: مهمترین علائم فرسودگی گرما شامل پوست خنک ، مرطوب و اخلاقی ، عرق کردن شدید ، ضعف و سرگیجه ، خستگی ، نبض ضعیف و سریع ، افت فشار خون در هنگام ایستادن و گرفتگی است و اضافه می کند که حالت تهوع ، سردرد و دمای بدن بین 2 تا 2 درجه علائم دیگر است.

یک متخصص پزشکی اورژانس گفت: “اگر دما به 2 یا 2 درجه و اختلال در مکانیسم های طبیعی بدن افزایش یابد ، احتمال تشنج ، آریتمی قلبی و آسیب به اندام های حیاتی مانند مغز ، کلیه ، کبد و قلب وجود دارد.”

وی گفت: “هر کسی ممکن است گرم شود ، اما برخی از گروه ها ، از جمله نوزادان ، کودکان زیر چهار سال ، سالمندان بالای 5 سال ، با بیماری های اساسی یا مصرف کنندگان برخی از داروها در معرض خطر بیشتری هستند.”

حبیب زاده اضافه شده: داروهای مربوط به درمان فشار خون ، بیماری قلبی ، آلرژی و برخی از داروهای روانپزشکی یا غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین می توانند خطر گرم شدن را افزایش دهند.

یک کارشناس پزشکی اورژانس گفت: عوامل مختلف می توانند گرما را تشدید کنند و می گویند: چاقی علاوه بر تغییرات ناگهانی دما ، سفر ناگهانی از مناطق سرد به مناطق گرم یا حضور در مراسم هایی مانند حج ، جایی که شخص فرصتی برای سازگاری با گرما ندارد ، گرمای بیشتری را در بدن حفظ کرده و تنظیم گرما را مختل می کند.

وی خاطرنشان کرد: رطوبت بیش از حد از تبخیر عرق جلوگیری می کند و بدن به سختی خنک می شود و در این صورت باید اقدامات احتیاطی انجام شود. گرم کردن این امر به یک بیماری جدی منجر می شود که با افزایش دمای بدن بالاتر از 2 درجه سانتیگراد ، خطر آسیب دائمی به مغز و اندام های حیاتی و حتی مرگ را دارد.

یک متخصص پزشکی اورژانس به برخی از راهکارهای پیشگیری از گرم شدن اشاره کرد: پوشیدن لباس سبک وزن و جلوگیری از لباس تنگ ، پوشیدن کلاه ، عینک آفتابی و ضد آفتاب ، نوشیدن مقادیر زیاد مایعات و جلوگیری از مایعات کافئین ، احتیاط ، احتیاط ، احتیاط. محیط گرم یکی از راهکارهای جلوگیری از گرما است.

حبیبزاده تأکید کرد: اگر علائم گرما را می بینید ، باید به سرعت اقدامات لازم مانند حرکت به محیط خنک کننده و نوشیدن آب کافی را انجام دهد و اگر این بیماری رو به زوال باشد ، فرد باید بلافاصله به مراکز پزشکی منتقل شود.

وی با اشاره به مکانیسم های طبیعی بدن برای مقابله با گرما ، گفت: “بدن انسان هنگام افزایش دما از طریق مکانیسم هایی مانند عرق کردن و اتساع رگهای پوستی ، گرمای اضافی را دفع می کند ، زیرا عرق کردن و تبخیر مایعات از سطح پوست مهمترین روش برای دفع گرما است.”

متخصص پزشکی اورژانس افزود: افزایش جریان خون به سطح پوست به انتقال گرما به محیط کمک می کند. اگر این سیستم ها به هر دلیلی بی اثر باشند ، خطر گرم شدن و آسیب به اندام های حیاتی جدی خواهد بود.

حبیب زاده اضافه شده: در شرایط عادی ، مرکز کنترل دمای بدن (هیپوتالاموس) با ارسال پیام عصبی به غدد عرق عرق می کند ، اما در برخی شرایط مانند رطوبت زیاد ، فشرده سازی لباس یا بیماری های خاص ، این مکانیسم به درستی کار نمی کند و دمای بدن ممکن است به سرعت افزایش یابد.

عضو دانشکده دانشگاه علوم پزشکی مشهاد با تأکید بر مأمورین عدم تعادل وی در فرآیندهای خنک کننده طبیعی ، خاطرنشان کرد: در شرایطی مانند رطوبت زیاد ، پوشیدن لباس تنگ یا غیر برآمدگی ، برخی از بیماری های مزمن (مانند دیابت یا بیماری های قلبی) ، برخی از داروها ، محیط های کم آبی و کم کلید ، کارآیی تعریق و دفع گرما کاهش می یابد.

وی گفت: “دانستن این عوامل و جلوگیری از آنها نقش مهمی در سلامت مردم به ویژه در روزهای گرم سال دارد.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا