چاقی نتیجه تعاملی بین ژن ها و عوامل محیطی

به گفته خبرگزاری IMNA ، سبک تغذیه کودک نه تنها از ظروف ، بلکه از رفتار و عقاید والدین نیز ناشی می شود و به عنوان اولین موسسه آموزشی ، نقش مهمی در شکل گیری سلیقه ها ، زمان غذا و میزان توجه به کیفیت مواد غذایی ، هنگامی که والدین نسبت به تغذیه سالم بی تفاوت هستند.
اگرچه ژنتیک به چاقی کمک می کند ، نقش آن به محرکهای محیطی بستگی دارد ، ژنهایی که در بدن پنهان می شوند ، فقط زمانی فعال می شوند که سبک زندگی ناکافی ، عدم تحرک و تغذیه ناسالم آنها تحریک کننده باشد ، به عبارت دیگر ، ژن چاقی اساسی است.
یکی از خطرناک ترین برداشت های چاقی به عنوان سرنوشت ژنتیکی نه تنها مسئولیت فرد را کاهش می دهد ، بلکه از بین بردن انگیزه برای اصلاح سبک زندگی نیز استفاده می کند. در حقیقت ، سابقه خانوادگی ممکن است یک چراغ هشدار دهنده باشد ، اما راه مقابله با آن به وضوح پیمایش شده است.
تحقیقات مدرن علم فنی این نشان می دهد که تغییرات رفتاری و تغذیه ای می تواند بر بیان ژن ها تأثیر بگذارد. فردی که دارای سابقه خانوادگی چاقی ، پایبندی به یک رژیم غذایی متعادل ، تحرک منظم و خواب کافی است ، می تواند احتمال اضافه وزن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و قدرت عوامل محیطی بیشتر از ژنتیک است.
ژنتیک در اضافه وزن و چاقی چقدر تأثیر دارد؟
Omid Sadeghi ، متخصص تغذیه و رژیم غذایی و استاد دانشگاه وی در گفتگو با یک خبرنگار ایمانا ، گفت که بهترین الگوی نقش برای کودکان و نوجوانان والدین آنها است و الگوی خانواده به یک الگوی رژیم غذایی کودکان در آن خانواده تبدیل می شود و این مدل در رژیم غذایی و سبک زندگی آنها تأثیرگذار است ، و افزود: علاوه بر عوامل محیطی مانند تغذیه نامناسب ، مردم نمی توانند نقش و اثر ژنتیک را انکار کنند.
وی افزود: 5 تا 5 درصد از علت چاقی و اضافه وزن از عوامل ژنتیکی و ارثی هستند و افزود: سابقه خانوادگی چاقی و اضافه وزن می تواند در چاقی در فرزندان آن خانواده مؤثر باشد ، اما این دلیلی برای نادیده گرفتن سایر عوامل مؤثر بر چاقی و اضافه وزن نیست.
استاد تغذیه و رژیم غذایی و استاد دانشگاه گفت: برخی از افراد ژنتیک را چاق و اضافه وزن می دانند و می گویند که نمی توانند وزن خود را کاهش دهند ، اما این عقیده نادرست است ، بیان می کند: مطمئناً این افراد چاق نبودند و عوامل محیطی عامل ژنتیکی و اضافه وزن را ایجاد کرده اند.
غلبه بر عوامل محیطی بیش از ژنتیک / تغییر طعم رژیم غذایی و عدم وجود مواد مغذی در بدن با وجود چاقی
سادگی گفت: اگر عوامل محیطی مانند سبک زندگی و سبک زندگی بهبود یافته و اصلاح شود ، می تواند بر ژنتیک چاقی و اضافه وزن غلبه کند ، و افزود: حتی افرادی که دارای سابقه خانوادگی چاقی و اصلاح شده ژنتیکی هستند ، می توانند با کنترل عوامل محیطی کاهش وزن را تجربه کنند.
وی گفت: در سن کنونی ما در افراد با چاقی و اضافه وزن روبرو هستیم و در سبک زندگی و رژیم غذایی جامعه تغییری ایجاد شده است.
یک استاد تغذیه و رژیم غذایی و استاد دانشگاه گفت: غذاهایی مانند فست فود ، ساندویچ و میان وعده های ناسالم مانند پف و چیپس امروزه محبوب تر هستند: این غذاها بسیار پرانرژی هستند و از نظر تغذیه ای بالایی ندارند و کودکی که از یک تا دو وعده اصلی روز خود یا حتی به عنوان یک میان وعده یا حتی یک میان وعده استفاده می کند.
در گذشته ، سفره های ایرانی شامل غذاهای پر از غلات کامل ، سبزیجات متنوع و پروتئین های کم چربی بودند ، اما امروزه سلیقه افراد ، به ویژه کودکان و نوجوانان ، با غذاهای رنگارنگ ، نوشیدنی ها و غذاهای صنعتی و نفوذ رسانه ها ، تبلیغات اغوا کننده و تبلیغات شیوه زندگی شکل می گیرد.
در خارج از بحران چاقی فقط در سایه یک رویکرد جامع اتفاق می افتد و والدین باید از مدارس آگاه باشند شریکرسانه های مسئول و سیستم بهداشتی پیشگیرانه را داشته باشید. آموزش الگوی غذایی سالم باید از خانه شروع شود و در مدرسه ، مراکز بهداشتی و شبکه های اجتماعی ادامه یابد و ترتیب برنامه های آموزشی با همکاری متخصصان تغذیه و رسانه ها می توانند نسل جدید را به سمت انتخاب های باهوش تر سوق دهند و فقط از مسیر آموزش نسل آگاه هستند که می تواند آینده ای سالم تر باشد.
علاوه بر تلاش های فردی و خانوادگی ، نقش سیاست گذاران در مدیریت بحران چاقی غیرقابل انکار است و از محدودیت در تبلیغات غذایی مضر برای حمایت از سیاست هایی برای تهیه وسیع تر غذاهای سالم در مدارس و محلات ، می تواند در بهبود شاخص های بهداشتی مؤثر باشد. چالش چاقی و اضافه وزن نه تنها یک مسئله فردی بلکه یک مسئله اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی است که باید در سطح کلان مورد توجه قرار گیرد.