جبران کم آبی بدن با توصیههای مهم طب ایرانی

Masoumeh Rezapour ، پزشک و متخصص در پزشکی ایران ، گفت: “با آغاز تابستان و افزایش دما ، تغذیه مناسب بر اساس اصول طب ایرانی نقش مهمی در جلوگیری از گرما و عوارض دارد.” مصرف غذاهای سبک و خنک با استفاده متعادل از میوه ها و سبزیجات فصلی بهترین راه برای حفظ سلامتی در روزهای گرم سال است.
وی ادامه داد: در طب ایران ، تابستان دارای خلق و خوی گرم و خشک است و این ویژگی باعث می شود بدن در معرض کم آبی ، خشکی پوست ، تپش قلب و ضعف عمومی در این فصل قرار بگیرد. در تابستان می توان از گرما جلوگیری کرد ، مشروط بر اینکه تغذیه مناسب به درستی رعایت شود.
تغذیه سبک ، کلید مقابله با گرما
رضپور اذعان کرد: برای جلوگیری از گرم شدن ، اجتناب از غذاهای سنگین مانند Halim ، King و Kebabs توصیه می شود. در عوض ، استفاده از غذاهای سبک ، مغذی و تابستانی مانند سوپ ، سوپ های سنتی با سبزیجات تازه ، خورش آلو ، عدس ، لوبیا ، کدو و هویج توصیه می شود. این غذاها به راحتی با خلق و خوی معتدل و نور هضم می شوند و بدن را در برابر گرمای تابستان مقاوم تر می کنند.
وی همچنین افزود: به جای استفاده از ادویه های داغ مانند دارچین و زنجبیل ، توصیه می شود در تابستان از دانه های زردچوبه و گشنیز استفاده کنید که خفیف تر و مناسب تر برای سلامت معده است.
غذای ساده و مؤثر برای تابستان
رضپور گفت: یکی از غذاهای سنتی و بسیار مناسب برای روزهای گرم سال ماست خیار است. این ظرف ، با ترکیبی از ماست ، خیار ، سبزیجات معطر مانند گشنیز و جعفری ، به همراه توت ، گردو ، کشمش ، نمک و تکه های نان کباب شده ، طبیعت متعادل ایجاد می کند و بر خلاف درک عمومی ، کپک ها را افزایش نمی دهد ، و همچنین از صلح سنتی در این غذا استفاده می کند.
مراقبت از معده با نوشیدن نوشیدنی
کارشناس پزشکی ایران گفت: “در تابستان ، با افزایش دما ، گرما به بدن منتقل می شود و معده سردتر می شود.” این ممکن است نقاط ضعف دستگاه گوارش ، نفخ ، پشت سر هم و سایر مشکلات ایجاد کند. به همین دلیل ، آب آشامیدنی باید به صورت جرعه انجام شود.
وی همچنین گفت: “استفاده از یخ در نوشیدنی ها توصیه نمی شود.” بهتر است آب را به طور طبیعی و غیرمستقیم خنک کنید. در این مدت ، مصرف نوشیدنی های سنتی مانند شربت Jujube ، عروسک های نعناع و آب لیمو تازه می تواند به تعادل دمای بدن کمک کند.
رضپور خاطرنشان کرد: در روزهای گرم ، ورزش سنگین باعث افزایش تعریق ، از بین رفتن آب بدن و ضعف عمومی می شود. طب سنتی توصیه می کند که ورزش در ساعات اولیه صبح انجام شود تا بدن در شرایط درجه حرارت معتدل قرار بگیرد و از اثرات گرما جلوگیری کند.
میوه ها و سبزیجات برای تمیز کردن بدن در فصل گرما مفید است
به گفته کارشناسان طب ایرانی ، از نظر طب ایرانی ، خوردن میوه ها و سبزیجات فصلی نقش مهمی در پاکسازی بدن در تابستان دارد. میوه هایی مانند: انگور ، ضد التهابی ، برای مفاصل و کلاژن ، برای افراد دیابتی و آلرژیک مفید هستند ، با احتیاط مصرف می شوند ، طالبی و هویج هایی که می توانند در ویتامین ها و یوجوب و غلیظ و غنی از آن باشند که می توانند با کمی آب پخته شده و با قند یا عسل به شکل شیوه ای مصرف شوند. در از بین بردن تشنگی و هندوانه ، که یک هندوانه است اما یک میوه یخ زده است ، بسیار مؤثر است.
وی افزود: “تابستان فصلی پر از میوه و سبزیجات است و با توجه به داروهای ایرانی مبتنی بر تغذیه تغذیه ای ، می توان از اثرات گرما و اختلالات دستگاه گوارش جلوگیری کرد.” استفاده از غذاهای سبک ، نوشیدنی های طبیعی و زمان مناسب برای فعالیت بدنی به حفظ سلامت جسمی در روزهای گرم کمک می کند.
افرادی که در تابستان دارای خلق و خوی گرم و خشک هستند بیشتر در معرض کم آبی قرار می گیرند
رضپور گفت: افرادی که دارای خلق و خوی گرم و خشک هستند ، در تابستان ، که دارای خلق و خوی گرم و خشک نیز هستند ، بیشتر از سایرین در معرض کم آبی و گرم شدن قرار می گیرند. مشاهده نکات غذایی ، انتخاب لباس مناسب ، ورزش سبک و نوشیدنی های سنتی می تواند از عوارض تابستان در این گروه جلوگیری کند.
وی گفت: “در روزهای گرم تابستان ، افرادی که دارای خلق و خوی گرم و خشک هستند باید بیشتر در مورد وضعیت جسمی خود مراقب باشند.” طبق اصول طب سنتی ایرانی ، گرمای هوا بدن بدن را تشدید می کند و باعث تشنگی ، خشکی پوست ، بی قراری ، افزایش ضربان قلب و ضعف عمومی می شود.
تغذیه برای افراد گرم در تابستان
متخصص پزشکی ایران توصیه کرد که رژیم غذایی کافی یکی از مهمترین اصول پیشگیری از گرم شدن در افراد گرم است. استفاده از غذاهای سبک و سرد مانند سوپ های سنتی ، سبزیجات تازه ، خورش آلو ، انگور ، خیار ، طالبی و یوجوب در رژیم غذایی روزانه توصیه می شود.
وی گفت: “این غذاها به حفظ تعادل گرما در بدن و کاهش علائم گرما کمک می کنند.” از خوردن غذاهای چرب ، تند و سنگین مانند گوشت سرخ شده یا فست فود نیز باید جلوگیری شود.
نوشیدنی های سنتی برای تسکین تشنگی در تابستان
این متخصص خاطرنشان کرد: در تابستان ، انتخاب نوشیدنی های سالم و مناسب بسیار مهم است. نوشیدن آب سرد ناگهان می تواند معده را شوکه کرده و مشکلاتی مانند نفخ و ضربان قلب ایجاد کند. بنابراین ، نوشیدنی ها باید به روشی ملایم و ملایم مصرف شوند.
وی اذعان کرد: شربت لیمو با طعم میوه خشک که ترکیبی از ترشی و شیرینی هایی است که باید با احتیاط مست و به آرامی برای رسیدن به معده ، عروسک های نعناع تهیه شده از آب ، شکر ، سرکه و نعناع ، پس از خنک شدن در یخچال. به طور طبیعی نوشیدنی مفید و خنک را تهیه می کند.
رضپور خاطرنشان کرد: استفاده از این نوشیدنی ها به جای نوشیدنی های گازدار و انرژی زا ، گامی مؤثر در حفظ سلامت خانواده ها و با تغذیه مناسب ، جلوگیری از ترکیبات غذایی مضر ، انتخاب نوشیدنی های سالم و تنظیم سبک زندگی است ، می توان از بسیاری از مشکلات تابستانی جلوگیری کرد.
منبع: مهر و موم