بهداشت و درمان

توصیه‌های بهداشتی مهم عزاداران حسینی

به گفته وبدا ، مهدی طاهری ، عضو دانشکده دانشگاه علوم پزشکی حمدان ، گفت: “استفاده از مواد غذایی سالم ، اجتناب از ظروف پلیمر و توزیع سریع غذا پس از پخت و پز سه عامل اصلی در جلوگیری از مسمومیت غذایی در هنگام عزاداری است.

وی با اشاره به خطرات ظروف پلاستیکی ، گفت: “توصیه می شود از استفاده از شیشه و پلیمرها ، به ویژه برای مایعات داغ خودداری کنید.” بهتر است از فنجان های کاغذی استاندارد استفاده کنید ، زیرا مطالعات نشان داده است که برخی از مواد منتشر شده از پلاستیک می توانند عملکرد هورمونی را مختل کرده و خطر ابتلا به سرطان و مشکلات باروری را افزایش دهند.

متخصص بهداشت مواد غذایی با تأکید بر اهمیت تأمین مواد غذایی از مراکز معتبر ، افزود: “خرید روغن باید به تاریخ انقضا توجه ویژه ای داشته باشد ، بلکه به تاریخ تولید نیز می رسد ، و همچنین یخ های مورد استفاده در این رویداد باید بسته بندی و بهداشتی باشد.”

طاهری با اشاره به نگهداری مواد غذایی در شرایط مناسب ، هشدار داد: غذاهای VAFA ، به ویژه در حجم زیاد ، در صورت ماندن در دمای محیط و به ویژه در هوای گرم ، به سرعت میکروب ها را افزایش می دهند که می تواند منجر به مسمومیت شدید غذایی شود. بنابراین ، غذا باید بلافاصله پس از پخت بسته بندی و توزیع شود.

وی همچنین بر جداسازی مواد اولیه تأکید کرد و گفت: “ظروف مورد استفاده برای پخت و پز باید کاملاً شسته و ضد عفونی شوند و نباید برای مواد اولیه و مواد غذایی استفاده شود.”

یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی حمدان ادامه داد: غذاهای پخته شده باید یا در دمای بالا (بیش از 2 درجه سانتیگراد) نگهداری شوند یا اگر سرد باشند ، در دمای زیر 2 درجه سانتیگراد. نگهداری در فضای باز خطر فساد را به شدت افزایش می دهد.

طاهری در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آلودگی میکروبی یا شیمیایی در فرآیند پخت و پز می تواند منجر به عواقبی مانند اسهال ، مسمومیت ، بیماری های دستگاه گوارش و حتی هپاتیت شود. بنابراین ، مشاهده بهداشت شخصی ، دستهای مکرر دستها ، تجهیزات ضد عفونی کننده و پخت و پز غذای کامل ، به ویژه در موارد مذهبی ، کاملاً ضروری است.

وی در مورد مصرف کنسرو هشدار داد و گفت: “محافظه کاران باید از مراکز معتبر تهیه شوند ، یک برچسب بهداشتی داشته باشند و به مدت 1 تا 2 دقیقه قبل از مصرف در آب جوش بخورند تا از بین بروند تا عوامل بیماری زا مانند سم بوتولیسم را از بین ببرند.”

در پایان یکی از اعضای دانشکده دانشگاه علوم پزشکی حمدان بر اهمیت آب سالم در فرآیند تهیه مواد غذایی تأکید کرد و گفت: “برای شستن سبزیجات و غذاها ، باید از آب تصفیه شده و بهداشتی استفاده شود.” همچنین ، گوشت مورد استفاده برای نذورات فقط باید توسط کشتارگاه های رسمی و مجاز تهیه شود و از محصولات فله و برچسب به طور جدی اجتناب شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا