سلامت خانواده

متهم اصلی سرطان ریه در ایران را بشناسید

کامران رودینی ، متخصص خون شناسی و انکولوژی ، در گفتگو با مهر در مورد سرطان ریه ، علل بیماری و درمان این بیماری گفت: سرطان ریه یکی از پیشرفته ترین انواع سرطانها است که می تواند با آسیب شناسی های مختلف رخ دهد و علائم مختلفی را در مراحل مختلف نشان دهد. مهمترین علت این بیماری دخانیات ، به ویژه سیگار و دخانیات است.

علاوه بر دخانیات ، تماس طولانی مدت با مواد شیمیایی خاص مانند بنزن و سایر آلاینده های محیطی نیز می تواند خطر سرطان ریه را افزایش دهد. در مرحله چهارم یا پیشرفته ، این بیماری تعداد قابل توجهی از بیماران دارد و درمان در این مراحل دشوارتر است.

غربالگری و تشخیص زودرس سرطان ریه

رودینی اذعان داشت: “در حال حاضر ، غربالگری قطعی و جهانی برای سرطان ریه مانند غربالگری سرطان پستان یا سرطانهای دستگاه گوارش در کشورهای مختلف وجود ندارد.” با این حال ، توصیه می شود که افراد بین 5 تا 5 سال با سابقه طولانی سیگار کشیدن (بنابراین سیگاری های “Pacie” که دارای “Pacie” هستند ، هر یک تا دو سال تحت CC های کم مصرف توصیه می شوند. این روش در برخی از کشورهای محدود اجرا شده و با هدف شناسایی تومورهای اولیه ریه انجام می شود.

علائم بیماری

متخصص خون شناسی و متخصص انکولوژی گفت: علائم سرطان ریه ممکن است با علائم عفونت در مراحل اولیه اشتباه گرفته شود. اما با پیشرفت بیماری ، علائمی مانند کاهش وزن ، بی اشتهایی ، خستگی شدید ، سرفه طولانی مدت با خلط و در موارد تنگی نفس ظاهر می شود.

وی گفت: “در افراد جوانتر ، این علائم اغلب به دلایلی مانند آسم یا آلرژی نسبت داده می شود ، اما در افراد بالای 5 یا 5 سال که سابقه سیگار کشیدن را دارند ، توجه بیشتری به تحقیقات و تصویربرداری می شود.” اگر یک توده مشکوک در تیراندازی مشاهده کنید ، پزشکان با دقت بیشتری تشخیص داده می شوند و روند درمانی را آغاز می کنند.

درمانهای موجود برای سرطان ریه

رودینی گفت: “اگر سرطان در مراحل اولیه مشخص شود ، جراحی برای از بین بردن سرطان اولین است.” پس از عمل ، بسته به نوع آسیب شناسی و مراحل بیماری ، روشهای درمانی مکمل مانند شیمی درمانی ، رادیوتراپی ، روشهای درمانی هدفمند (برزنت) و ایمونوتراپی استفاده می شود.

وی گفت: “در مراحل پیشرفته سرطان به اندام هایی مانند مغز ، کبد یا غدد آدرنال ، داروهای دارویی در اولویت قرار می گیرند.” خوشبختانه ، با پیشرفت های علمی اخیر در انکولوژی و شناخت نشانگرهای مولکولی ، اثربخشی درمانها افزایش یافته است.

متخصص خون شناسی و انکولوژی گفت: ایران همچنین با تولید داخلی داروهای پیشرفته توانسته است در سالهای اخیر در درمان سرطان ریه قدم بگذارد. بیماران ایرانی اکنون به درمان هایی مانند ایمونوتراپی و هدف درمانی که تأثیر قابل توجهی در بهبود درمان آنها داشته است ، دسترسی دارند.

اهمیت مطالعات ژنتیکی و درمان شخصی

رودینی خاطرنشان کرد: در بسیاری از بیماران ، به ویژه در مراحل پیشرفته ، مطالعات ژنتیکی و نشانگرهای مولکولی برای انتخاب داروهای متناسب با خواص تومور انجام می شود. حتی در برخی از بیماران با مراحل اولیه ، این مطالعات در صورت وجود شرایط خاص می تواند انجام شود.

مراقبت های روحی و جسمی در هنگام درمان سرطان ریه

وی توصیه کرد: زندگی با سرطان ، به ویژه در شرایط استرس زا و بحرانی ، نیاز به مراقبت ویژه از سلامت روانی و جسمی دارد. پزشکان توصیه می کنند که بیماران تحت هیچ شرایطی درمان را متوقف نکنند. حتی در بحران ها ، ردیابی درمان های فعال و کنترل عوارض دارویی بسیار مهم است.

متخصص خون شناسی و انکولوژی اذعان کرد: بیماران باید نسبت به عوامل محیطی مانند آلودگی هوا حساس باشند و از ماسک یا فاصله آنها در محیط های آلوده استفاده کنند. اگر احساس تنفس می کنید یا اکسیژن را کاهش می دهید ، خروج از محیط و استفاده از هوای تازه ضروری است.

وی گفت: “از طرف دیگر ، کاهش اضطراب و حفظ روحیه یکی از مهمترین ستون های کنترل بیماری است.” حمایت از خانواده نقش تعیین کننده ای در مدیریت استرس بیمار دارد.

دسترسی به دارو و خدمات پزشکی را ادامه دهید

رودینی خاطرنشان کرد: در هر صورت ، حتی شرایط بحرانی ، خدمات دارویی برای بیماران مبتلا به سرطان ریه از طریق داروخانه های ویژه در دسترس است. شیمی درمانی سنتی ، درمان های هدفمند جدید و ایمونوتراپی نیز به عنوان اولین خط درمان در ایران انجام می شود و بیشتر بیماران می توانند به صورت سرپایی درمان خود را دنبال کنند.

٢٣٣٢٣٦

منبع:خبرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا