درمان هدفمند سرطان کبد با طب هسته ای. توسعه متوقف نمی شود – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

خبرگزاری مهر – گروه بهداشتی: در حالی که سرطان کبد به عنوان یکی از چالش برانگیزترین انواع سرطان ها شناخته می شود ، کارشناسان اطمینان می دهند که مراقبت های بهداشتی مربوط به این بیماری ، حتی در شرایط بحرانی ، به طور مداوم در کشور ارائه می شود. دکتر سید فارشاد آلامه ، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ، بر اهمیت تشخیص و درمان سرطان کبد ، تأکید بر آمادگی کامل مراکز پزشکی ، استمرار شیمی درمانی ، پرتودرمانی و نقش اساسی پزشکی هسته ای در کنترل بیماری تأکید می کند.
علت سرطان کبد چیست؟
Allameh: کبد یکی از مهمترین اندام های بدن است که یکی از اولین اندام هایی است که در معرض متاستاز قرار می گیرد (روند سرطان از محل اصلی آن به سایر قسمت های بدن) یا گسترش سایر سرطان ها. در بیشتر موارد ، درگیری کبد در اثر انتقال سلولهای سرطانی از اندامهای دیگر مانند روده بزرگ ، تخمدان ، رحم و پروستات ایجاد می شود ، نه بیماری اولیه خود کبد.
سرطانهایی مانند روده بزرگ و دستگاه تناسلی زن (رحم و تخمدان) بیشتر از کبد متاستاز آنها آن را می دهند ، در حالی که سرطان پروستات کمتر درگیر است. دلیل این امر این است که کبد به عنوان یک بافت خون بالا ، دریافت کننده مستقیم خون از بسیاری از اندام ها است و بنابراین مستعد گسترش سلولهای سرطانی است.
با این حال ، کبد همچنین ممکن است تحت شرایط خاص به سرطان اولیه مبتلا شود. سرطان اصلی کبد که به آن دارای کبدی کارسینوم یا HCC معمولاً در زمینه بیماری مزمن کبد خوانده می شود سیروز یا هپاتیت مزمن B و C ایجاد شده است. در این بیماران ، تغییرات طولانی مدت در بافت کبد می تواند باعث این نوع سرطان شود.
آیا بیماران سرطانی می توانند مراقبت های بهداشتی خود را در بحران دریافت کنند؟
Allameh: بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انواع خدمات تشخیصی و درمانی مورد نیاز برای بیماران مبتلا به بیماری کبد را ارائه می دهند. همچنین ، سایر دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور خدمات پزشکی مشابهی را به بیماران ارائه می دهند. بسته به نوع بیماری ، بیماران ممکن است به شیمی درمانی ، رادیوتراپی یا استفاده از داروهای خاص خوراکی نیاز داشته باشند ، که همگی در حال حاضر در دسترس هستند.
بیماران مبتلا به بیماری کبد نباید نگران کمبود دارو یا خدمات پزشکی باشند ، زیرا تمام امکانات مورد نیاز برای مدیریت این بیماران در مراکز پزشکی در کشور فراهم شده است و نیاز به نگرانی می تواند به حفظ بهتر و حفظ ذهنی بیماران کمک کند.
خدمات اضطراری هنوز در دسترس است؟
Allameh: علاوه بر مسیرهای درمانی اصلی مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی ، خدمات اورژانس بیمارستان نیز برای پاسخ به شرایط مهم یا عوارض ناگهانی مانند عفونت ، گلبول های سفید یا کم خونی کاملاً فعال هستند.
بسیاری از بیماران سرطانی ممکن است شرایطی را ایجاد کنند که نیاز به مراجعه فوری داشته باشد. در چنین مواردی ، بخش اورژانس بیمارستانهای دولتی و خصوصی آماده ارائه خدمات حیاتی است. به عنوان مثال ، تب ، عفونت ، تغییر در سلولهای خونی یا سایر علائم نگران کننده می تواند برای جلوگیری از عوارض جدی نیاز به ارزیابی سریع پزشکی داشته باشد.
نقش حیاتی طب هسته ای در درمان سرطان کبد چیست؟
Allameh: از طرف دیگر ، استفاده از رادیوفارها و ایزوتوپهای تابش در معالجه سرطانها ، به ویژه سرطان کبد ، جایگاه مهمی در پزشکی مدرن دارد. کارشناسان تأکید می کنند که ایران در حال حاضر قادر به تولید انواع داروهای رادیواکتیو مورد نیاز برای درمان تخصصی سرطان است. این دستاوردها نتیجه پیشرفت در پزشکی هسته ای کشور است و نقش مهمی در روند درمان دارد.
برخی از روشهای درمانی شامل کاشت اشعه در محل تومور یا استفاده از داروهای رادیواکتیو هدفمند است. این روشها در سرطانهایی مانند تیروئید ، کبد و تومورهای دیگر که باعث متاستاز کبد می شوند ، استفاده می شود. به گفته کارشناسان ، نوع ایزوتوپ و نحوه استفاده از آن در هر بیمار ، بسته به نوع و مرحله سرطان ، توسط تیم پزشکی هسته ای تعیین می شود.
آیا خدمات درمانی پزشکی هسته ای همچنان ادامه دارد؟
Allameh: هنگامی که برخی می خواهند توسعه فناوری هسته ای را متوقف کنند ، باید به خاطر داشت که بخش قابل توجهی از کاربردهای آن در زمینه بهداشت و درمان بیماران سرطانی است. تولید داخلی پرتودرمانی و فن آوری های پرتودرمانی نه تنها نیازهای بیماران را برآورده می کند ، بلکه بخشی از پیشرفت علمی و خودآزمایی کشور نیز است.
هیچ عاملی نمی تواند مانع پیشرفت علمی در این زمینه شود. کشور ما در حال حاضر قادر به تولید داروهای هسته ای مورد نیاز برای درمان سرطان است و این روند همچنان تقویت می شود تا بیماران بتوانند آخرین روشهای درمانی را داشته باشند.
درمان بیماران سرطانی در وضعیت فعلی چگونه است؟
Allameh: روند درمان این بیماران در کشور به طور مداوم ادامه می یابد و هیچ اختلال در دارو یا خدمات پزشکی وجود ندارد. بیماران نباید نگران تهیه داروهای خود از جمله شیمی درمانی ، رادیوفر یا رادیوتراپی ، جراحی و مراقبت از بیمارستان باشند.
در حال حاضر ، سازمان غذا و داروی ، بخش های تخصصی وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی در حال ادغام و توزیع داروها و الزامات درمانی هستند. شیمی درمانی ، پرتودرمانی ، جراحی و سایر خدمات تخصصی برای بیماران مبتلا به سرطان کبد و سایر سرطان ها در حال اجرا است. بنابراین ، به گفته پزشکان ، هیچ نگرانی برای بیماران و خانواده های آنها وجود ندارد و روند درمان مانند گذشته در حال انجام است.
در صورت نیاز به بیماران سرطانی چه باید کرد؟
Allameh: اگر بیمار در بعضی از مواقع نتواند به پزشک خود دسترسی پیدا کند ، ممکن است با مراجعه به بیمارستان های دولتی یا خصوصی خدمات مورد نیاز خود را دریافت کند. به عنوان مثال ، بروز عوارض مانند تب ، عفونت ، کاهش گلبول های سفید یا سایر علائم نگران کننده نیاز به مراقبت فوری دارد که در مواقع اضطراری انجام می شود.
مراقبت شخصی در روند درمان سرطان چقدر است؟
Allameh: بیماران ضمن اطمینان از ارائه دارو و خدمات پزشکی ، باید مراقبت های لازم را مانند گذشته ادامه دهند. بیماران در شیمی درمانی باید مراقب عفونت باشند ، از تماس های غیر ضروری خودداری کنند و هنگام ملاقات با دیگران از ماسک استفاده کنند. افراد در تماس با این بیماران نیز باید ملاحظات بهداشتی را رعایت کنند.
مهمترین چیز این است که مراجعه به پزشک ، دارو و درمان نباید به تأخیر بیفتد. تأخیر در درمان می تواند منجر به عوارض جدی شود. بنابراین ، بیماران باید مطابق برنامه به مراکز پزشکی مراجعه کنند و به دنبال پزشکی ادامه دهند.
تأثیر آرامش ذهنی در بهبود بیماران چیست؟
Allameh: آنها بر لزوم حفظ آرامش ذهنی بیماران تأکید می کنند. استرس و نگرانی ، علاوه بر تأثیر منفی بر کیفیت زندگی ، ممکن است روند درمان را مختل کند. بیماران باید مطمئن باشند که سیستم بهداشتی کشور با ظرفیت کامل از سلامت آنها پشتیبانی می کند.