شایع ترین کمبود مواد معدنی و ویتامین ها در بدن چیست؟
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی در بدن انسان دارند، از آنجایی که بسیاری از افراد رژیم غذایی متعادلی ندارند، از کمبود این مواد رنج می برند و علائم و عوارض خاصی را تجربه می کنند. ما در مورد کمبود مواد معدنی و ویتامین ها صحبت می کنیم:
کمبود آهن
آهن یک ماده معدنی حیاتی است که نقش مهمی در تولید هموگلوبین و پروتئین موجود در گلبول های قرمز دارد. کمبود آهن می تواند منجر به کم خونی شود که با خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست مشخص می شود. افزودن غذاهای غنی از آهن مانند اسفناج، عدس، نخود و گوشت قرمز می تواند به رفع کمبود آهن کمک کند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهای مواد مغذی در سراسر جهان است که زنان و کودکان را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.
کمبود ویتامین D
ویتامین D برای بهبود سلامت استخوان ضروری است زیرا به جذب کلسیم کمک می کند. کمبود ویتامین D ممکن است باعث مشکلات مرتبط با استخوان مانند پوکی استخوان و راشیتیسم در کودکان شود. بهترین منبع ویتامین D نور خورشید است، شیر غنی شده، زرده تخم مرغ و ماهی های چرب نیز حاوی این نوع ویتامین هستند. قرار گرفتن روزانه در معرض نور خورشید به مدت 10 تا 15 دقیقه می تواند سطح ویتامین D را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
کمبود ویتامین B12
ویتامین B12 برای بهبود عملکرد اعصاب و تولید DNA و گلبول های قرمز حیاتی است، کمبود آن می تواند باعث کم خونی شدید و مشکلات عصبی شود. غذاهای غنی از ویتامین B12 شامل ماهی، محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و کشک و غلات غنی شده است.
کمبود کلسیم
کلسیم برای استحکام استخوان ها و دندان ها، بهبود عملکرد ماهیچه ها و سیگنال دهی عصبی ضروری است، کمبود کلسیم می تواند منجر به ضعیف شدن استخوان ها و افزایش خطر شکستگی شود. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و کشک منابع عالی کلسیم هستند، غذاهای غنی شده از جمله برخی غلات و شیرهای گیاهی نیز مقادیر کافی کلسیم را تامین می کنند.
کمبود منیزیم
منیزیم برای بهبود عملکرد عضلات و اعصاب، کنترل قند خون و سلامت استخوان ضروری است، کمبود منیزیم می تواند منجر به گرفتگی عضلات و مشکلات سلامت روان شود. به منظور افزایش سطح منیزیم، آجیل و دانه هایی مانند بادام، بادام هندی، دانه کدو تنبل و غلات کامل مانند برنج قهوه ای و نان سبوس دار را در رژیم غذایی خود بگنجانید. سبزیجات سبز رنگ مانند اسفناج به همراه عدس و لوبیا نیز منابع عالی منیزیم هستند.
کمبود ید
ید برای بهبود عملکرد تیروئید ضروری است، زیرا متابولیسم را تنظیم می کند، کمبود ید باعث مشکلات تیروئید می شود. به منظور حفظ سطح کافی ید، خوردن نمک یددار، غذاهای دریایی، محصولات لبنی و تخم مرغ، نمک یددار یک راه ساده و موثر برای دریافت ید کافی است.