صدور پروانه فرآورده های خوراکی و آشامیدنی برخط می شود

دکتر عبدالحیم بهفار در کنفرانس جهانی ایمنی مواد غذایی گفت: “از سال گذشته ما سعی کردیم از سکوی الکترونیکی برای ارائه خدمات غذایی استفاده کنیم.” اکنون ثبت نام مواد غذایی و نوشیدنی اکنون هوشمند و الکترونیکی است و به زودی همه شرکت ها و دانشگاه ها می توانند محصولات خود را بصورت آنلاین ثبت کنند. مقامات فنی همچنین می توانند برای مجوزهای خود بصورت آنلاین اقدام کنند.
وی از راه اندازی یک سیستم ویژه برای صدور گواهی سلامت برای صادرات مواد غذایی ، نوشیدن و محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: “این سیستم به شرکت هایی که قصد صادرات برای دریافت گواهی بهداشت بین المللی را به صورت آنلاین دارند ، کمک می کند.” این گواهینامه معتبر است و در کشورهای مقصد قادر به تحقیق است.
مدیر کل امور محصولات غذایی و نوشیدنی با اشاره به انواع سیستم های نظارتی در کشورهای پیشرفته مانند ژاپن ، ایالات متحده ، اتحادیه اروپا و استرالیا ، گفت: “به لطف تلاش های انجام شده ، ایران همچنین یکی از کشورهای پیشرو در اجرای این سیستم ها بوده است.”
بهفر از راه اندازی سیستم ایمنی ایمنی مواد غذایی خبر داد و گفت: “این سیستم شبیه به مدل های موجود در اتحادیه اروپا است و در صورت عدم مطابقت یا تهدید ایمنی مواد غذایی به سرعت اطلاع خواهد داد.”
وی همچنین به فرمولاسیون معیارهای برچسب الکترونیکی اشاره کرد و افزود: “این امکان وجود دارد که شرکت ها برچسب های QR اختیاری را بر روی محصولات خود بگنجانند.” این برچسب ها امکان دسترسی دقیق و شفاف به اطلاعات محصول را برای مصرف کننده و آژانس های نظارتی امکان پذیر می کند.
ویت گفت که استفاده از فن آوری های مدرن و هوش مصنوعی در اندازه گیری اصالت مواد غذایی در مراحل آزمایشگاه و عرضه مهم است و تأکید کرده است: کارهای خوبی در این زمینه وجود دارد.