کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور

امیر یونسیان روز یکشنبه در کنفرانس علمی روز غذای جهانی که در دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد ، گفت: “اکنون حدود 6000 مجتمع آزمایشگاهی در 5 شهر وجود دارد و بیش از 3 میلیون سرویس در شبکه آزمایشگاه این کشور ثبت شده است.
وی افزود: طبق برنامه هفتمین پیشرفت ، حمایت از اقتصاد مبتنی بر دانش ، اولویت است و افزود: “در این رابطه ، معاون رئیس جمهور علوم یکی از اهرم ها و اسلحه های اجرایی دولت در حمایت از اکوسیستم فناوری نوآوری و دانشمندان در کشور است.”
یونسیان با اشاره به شبکه آزمایشگاهی این کشور برای بیش از پنج دهه گفت: “یکی از نگرانی های موجود در زمینه علوم آزمایشگاهی ، ایمنی و بهداشت مواد غذایی است و ما برنامه هایی را برای سال برای فرمول داریم.”
ضرورت به روزرسانی دانش و مهارت در زمینه ایمنی مواد غذایی
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین گفت: “ایمنی مواد غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت مردم ایفا می کند و با توجه به تغییرات سریع در الگوی مصرف ، تولید و توزیع مواد غذایی ، سبک زندگی ، واردات و صادرات مواد غذایی ، استفاده از فناوری های جدید در زمینه تولید مواد غذایی و بسته بندی نه تنها لازم نیست بلکه دانش جدید ما نیز لازم نیست.
جاواد رافی نجاد افزود: “فعالیتهای علمی و پژوهشی باید به بهبود سطح استانداردها و ترویج ایمنی مواد غذایی کمک کند و ما باید در تمام سطوح علمی ، اجرایی و فرهنگی به ایمنی مواد غذایی توجه ویژه کنیم و از تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی حمایت کنیم.”
کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور
در بخش دیگری از این کنفرانس ، معاون مدیر برنامه ریزی و مدیریت سازمان های شیلات ایران همچنین به مشکلات آزمایشگاهی در زمینه غذا اشاره کرد: اکنون کمبود آزمایشگاه جامع مواد غذایی در کشور و آزمایشگاهی وجود دارد که مطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا و اتحادیه اروپا برای تأیید مواد غذایی است. ما نداریم
عیسی گلشاهی افزود: در بعضی موارد ، ما باید نمونه های آزمایشگاهی را به کشورهای دیگر از جمله فرانسه یا ترکیه ارسال کنیم و پس از آزمایش محصول را صادر کنیم و بر اساس این مشکل ، اکنون ماهی قزل آلا تولید شده در حجم های زیادی در چندین سایت. نمی توان آن را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا صادر کرد.
وی بر لزوم همکاری سازمان شیلات ، سازمان دامپزشکی ، سازمان غذا و داروی و آزمایشگاه مرجع تأکید کرد.
معاون مدیر برنامه ریزی و مدیریت سازمان شیلات ایران ادامه داد: “اکنون با روسیه توافق شده است که چندین آزمایشگاه در ایران و چندین آزمایشگاه غذایی در روسیه به عنوان یک راهرو سبز در نظر گرفته می شوند تا بتوانیم محصولات ایرانی را به روسیه صادر کنیم.”
به گفته گلشاهی ، اگر در مسیر ایجاد آزمایشگاه مرجع قدم بگذاریم ، می توانیم بازار عضو اتحادیه اروپا و اوراسیا را به عنوان بازار خوبی برای محصولات ایرانی در نظر بگیریم.
براساس این گزارش ، تفاهم نامه بین دانشگاه علوم پزشکی تهران ، سازمان غذا و داروی و صنایع غذایی با هدف همگام سازی و پیوند بین دانش ، سیاست گذاری و صنعت امضا شده است.