سلامت خانواده

پخت و پز در ظروف غیر استیک ؛ مفید یا مضر – آژانس خبری مهر ایران و اخبار جهانی

حمید حقانی هاگیگیگی ، با اشاره به استفاده از ظروف غیر لکه دار برای پخت و پز روزانه در سراسر جهان ، گفت: ظروف غیر استیک و تفلون برای پخت و پز بی خطر تلقی می شوند. اما پوشش های تفلون در دماهای بالاتر شروع به شکستن و رها کردن بخارات سمی در هوا می کنند.

وی تفلون یا پلی اترا فلوروروتیلن (PTFE) را به عنوان یک ماده شیمیایی مصنوعی توصیف کرد که یک سطح غیر چسبنده ، غیر لکه دار ، تقریباً اصطکاک را روی ظروف مواد غذایی ایجاد می کند ، و این باعث می شود استفاده آسان ، تمیز کردن آسان ، مصرف روغن یا کره و راهی برای پخت و سرخ کردن غذاها باشد.

پزشک علوم تغذیه ، با اشاره به مطالعات در مورد ایمنی ظروف غیر استیک ، افزود: در گذشته ، اسید پرفلوروکوکی (PFOA) در ساخت ظروف غیر استیک استفاده می شد ، اما امروزه آنها این ماده را ندارند.

به گفته وی ، PFOA با اختلالات تیروئید ، بیماری مزمن کلیه ، سرطان کبد و بیضه ، ناباروری و وزن کم هنگام تولد همراه است.

حقانی تفلون را به عنوان یک ترکیب ایمن و پایدار توصیف کرد و افزود که در دمای بالاتر از 2 درجه سانتیگراد ، پوشش تفلون روی ظروف غیر استیک شروع به شکستن و انتشار مواد شیمیایی سمی می کند. استنشاق این دود سمی ممکن است منجر به تب پلیمری معروف به آنفلوانزا تفلون شود.

به گفته وی ، تب دود پلیمری دارای علائم موقت مانند آنفولانزا مانند لرز ، تب ، سردرد و درد بدن است که بعد از چهار تا چهار ساعت قرار گرفتن در معرض این مواد سمی رخ می دهد و معمولاً علائم 2 تا 4 ساعت بعد را برطرف می کند.

حقانی با اشاره به تأثیرات تفلون بیش از حد بر سلامتی ، تأکید کرد: استفاده از روشهای معمولی و پخت و پز درجه حرارت پایین تر به این دود پلیمری کمک نمی کند.

۱۰ مهم برای به حداقل رساندن خطر پخت و پز با ظروف تفلون

وی خاطرنشان کرد: اگر اقدامات احتیاطی اولیه ، پخت و پز با ظروف غیر استیک می تواند ایمن ، سالم و راحت باشد.

حقانی در ادامه نکاتی را بیان کرد که خطر پخت و پز با ظروف تفلون را به حداقل می رساند.

– قبلاً تابه خالی را گرم نکنید. تابه خالی در عرض چند دقیقه به دمای بالا می رسد و دود پلیمری را آزاد می کند.

– قبل از گرم شدن ، اطمینان حاصل کنید که مقداری مواد غذایی یا مایع در گلدان یا قابلمه وجود دارد.

– از پختن روی حرارت زیاد خودداری کنید و روی حرارت متوسط ​​یا کم بپزید.

از مواد غذایی کبابی خودداری کنید ، زیرا این روش پخت به دمای بالاتر از آنچه برای ظروف غیر استیک توصیه می شود نیاز دارد.

– هنگام پخت و پز ، دریچه را روشن کنید یا ویندوز را باز کنید تا هرگونه بخار برداشته شود.

– از یک قاشق یا قاشق چوبی ، سیلیکون یا پلاستیک استفاده کنید ، از خراش های موجود در ظروف غیر لکه دار جلوگیری کنید و عمر ظروف خود را کاهش ندهید.

– ظروف غیر استیک را به آرامی با اسفنج و آب گرم و صابون (شستشوی دست) بشویید.

– از ماشین ظرفشویی یا لنت های تمیز کننده برای شستن ظروف غیر لکه دار استفاده نکنید ، زیرا می تواند باعث خراش و خراش شود.

– ظروف قدیمی تفلون را جایگزین کنید.

– هنگامی که ظروف تفلون خراشیده می شوند ، مقیاس می شوند و برش می دهند ، آنها را جایگزین کنید.

ظروف غیر استیک را جایگزین کنید

حقانی ، با اشاره به اینکه ظروف غیر استیک جدید بدون PFOA برای سلامتی مضر نیستند ، به افرادی که نگران اثرات احتمالی سلامتی هستند که زنگ زدگی ، چدن ، سنگ ، سیلیکون یا ظروف سرامیکی می توانند استفاده کنند.

وی ظروف زنگ زدگی یا فولاد ضد زنگ را برای سرخ کردن غذاهای بسیار بادوام و ضد آب که می تواند در ماشین ظرفشویی شسته شود ، تشریح کرد و تمیز کردن آن آسان است.

به گفته حقانی ، ظروف چدن در صورت استفاده صحیح به طور طبیعی غیر استیک هستند و برای مدت طولانی طول می کشد و در برابر دمای بالاتر از دمای در نظر گرفته شده برای گلدان های غیر استیک و تابه مقاومت می کند.

وی خاطرنشان کرد: هزاران سال است که از ظروف سنگی استفاده می شود و خاطرنشان کرد که این ظروف به طور یکنواخت گرم شده اند و در طول پردازش چسبنده و خراشیده نشده اند و می توانند در دمای بسیار بالا گرم شوند.

حقانی ظروف سرامیکی را به عنوان محصولی نسبتاً جدید توصیف می کند که دارای خواص غیر استیک عالی است ، اما پوشش آن به راحتی خراشیده می شود.

وی سیلیکون را نوعی تایر توصیف کرد که عمدتاً در پخت و پخت و کلوچه و وسایل آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. این ظروف در برابر گرمای مستقیم پایدار نیستند.

حقانی گفت که ظروف غیر استیک در بسیاری از آشپزخانه ها در سراسر جهان یافت می شود و می گوید پوشش غیر استیک از یک ماده شیمیایی به نام PTFE Teflon ساخته شده است که باعث می شود پخت و پز و شستشو سریع و آسان شود.

وی افزود: آژانس های بهداشتی نگرانی هایی را در مورد ترکیب PFOA که قبلاً برای ساخت تفلون استفاده می شد ، مطرح کرده اند. با این حال ، تفلون از سال 2 (در ایالات متحده و برخی از کشورهای اروپایی) بدون PFOA بوده است.

معاون مدیر غذا و پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشی خاطرنشان کرد: ظروف غیر استیک و تفلون امروز برای پخت و پز روزمره در خانه بی خطر در نظر گرفته می شود تا دمای بالاتر از 2 درجه سانتیگراد.

حقانی نتیجه گرفت: شما می توانید از ظروف غیر استیک روی اجاق گاز گرمای کم تا متوسط ​​استفاده کنید ، اما از آن در حداکثر حرارت یا برای روش های پخت داغ مانند کباب استفاده نکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا