سلامت خانواده

سپر برای محافظت از سلولهای عصبی بدن با آنتی اکسیدان

با توجه به فعالیت زیاد و مصرف انرژی زیاد ، سلولهای عصبی بسیار در معرض تولید رادیکال های آزاد قرار دارند و این مولکول های ناپایدار می توانند به ساختار پروتئین ها ، لیپیدها و DNA آسیب برساند و در نهایت منجر به تخریب سلولی و ضعف عملکرد عصبی شوند. استرس اکسیداتیو یکی از اصلی ترین دلایل بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون و آنتی اکسیدان ها با خنثی کردن رادیکال های آزاد ، محافظت از سلولهای عصبی و جلوگیری از کاهش شناختی ، ترکیباتی مانند ویتامین C و E ، فلاونوئیدها است.

رابطه سلولهای عصبی از طریق سیناپس ها است که برای عملکرد و حافظه شناختی مناسب بسیار مهم است ، و به عنوان زمان و افزایش استرس اکسیداتیو ، سیناپس ها ممکن است ضعیف باشند و باعث کاهش کارایی مغز در پردازش اطلاعات شوند ، که در آن آنتی اکسیدان ها انعطاف پذیری مغز را افزایش داده و انعطاف پذیری سیناپس را افزایش داده و انعطاف پذیری سیناپس ها را افزایش می دهند. فلاونوئیدهای میوه ها و سبزیجات می توانند مفاصل سیناپسی را تقویت کنند ، که باعث بهبود حافظه ، یادگیری و غلظت می شود.

التهاب مزمن یکی از اصلی ترین دلایل تخریب سلول های عصبی است و در بسیاری از بیماری های مغزی ، از جمله آلزایمر ، التهاب عصبی به عنوان یک مکانیسم مخرب شناخته می شود ، برخی از آنتی اکسیدان ها مانند بازپرسکورکومین (موجود در زردچوبه) و کوآنزیم Q10 قادر به کاهش سطح التهاب عصبی و کند شدن پیشرفت بیماریهای عصبی است و مصرف این ترکیبات به همراه رژیم غذایی سرشار از مواد ضد التهابی ، می تواند نقش موثری در حفظ سلامت مغز و کاهش خطر بیماری های عصبی داشته باشد.

قرار گرفتن در معرض آلاینده های محیطی مانند فلزات سنگین و مواد شیمیایی سمی می تواند اثرات مخربی بر سلولهای عصبی ، برخی از آنتی اکسیدان ها داشته باشد ، به ویژه گلوتاتیون و سلنیوم قادر به از بین بردن سموم و پاکسازی مواد مضر از بدن است و مصرف غذاهای سرشار از این ترکیبات مانند آجیل ، ماهی و سبزیجات تیره به بدن کمک می کند تا اثرات منفی آلودگی محیطی را کاهش داده و از سیستم عصبی محافظت کند.

تأثیر مصرف آنتی اکسیدان ها بر سلامت مغز و جلوگیری از بیماری ها وابسته به عصب شناسی

رضا امانی ، متخصص تغذیه ، همکار تغذیه بالینی و استاد دانشگاه در مصاحبه با IMNA Reporter ، استفاده از آنتی اکسیدان ها ، به ویژه برای سلامت مغز و پیشگیری از بیماری ها وابسته به عصب شناسی بسیار مهم است ، می گوید: در اختلالات خلقی مانند افسردگی ، اضطراب و استرس ، آنتی اکسیدان ها نیز توصیه می شود ، زیرا ظرفیت ذخیره سازی آنتی اکسیدانی بدن کاهش می یابد.

وی گفت: “تمام میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان ها هستند و بهترین میوه ها و سبزیجات از نظر آنتی اکسیدان ها ، سبزیجات و میوه های تیره تیره تر هستند.”

متخصص تغذیه ، متخصص تغذیه بالینی و استاد دانشگاه گفت: در حقیقت ، میوه ها و سبزیجات بیشتر و بیشتر آنتی اکسیدان ها برای حفظ سلامت سلولهای عصبی و نورونهایی که رنگدانه های بیشتری دارند ، دارند ، اظهار داشتند: انتخاب متفاوت میوه ها و سبزیجات یکی از مواردی است که باید مصرف شود و افراد باید مصرف کنند.

آیا سبزیجات باید پخته شوند یا خام باشند؟ / ضرورت استفاده از لوبیا ، به ویژه سویا و لوبیای قرمز برای تهیه بدن آنتی اکسیدان

امانی گفت که مدیریت خرید با استفاده از علم تغذیه ای از اهمیت زیادی برخوردار است. مصرف انواع توت های رنگی مانند Shahotut میوه های خوبی است و انواع توت های وحشی منبع غنی آنتی اکسیدان ها است و می تواند برای سلامت بدن و سلامت سلول مفید باشد.

وی گفت: مصرف حبوبات ، به ویژه سویا و لوبیای قرمز نیز دارای آنتی اکسیدان های خوبی است که باید قبل از مصرف به اندازه کافی خیس شوند.

متخصص تغذیه ، تغذیه بالینی تغذیه ای و استاد دانشگاه گفتند که مصرف کلم بروکلی توصیه نمی شود ، افزود: مصرف سبزیجات مانند هویج و کلم بروکلی خاصیت بهتری دارد زیرا هضم بهتری دارد و مواد مغذی آنها از جمله فیبر پس از پخت و پز به راحتی در معرض دید قرار می گیرد.

سپر برای محافظت از سلولهای عصبی بدن با آنتی اکسیدان

لذت بردن از فواید آنتی اکسیدان ها ، غذاهای متنوع و غنی از این ترکیبات ضروری است و برخی از بهترین منابع غذایی شامل میوه هایی مانند تمشک ، زغال اخته ، توت فرنگی ، انگورهای انار و قرمز و سبزیجات مانند اسفناج ، کلم بروکلی ، بیت ، هویج و هویج است. زیتون و مغز مانند گردو و بادام نیز منابع غنی از ترکیبات محافظ مغز هستند که می توانند عملکرد شناختی را تقویت کنند.

اگرچه استفاده از آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در سلامت عصبی ایفا می کند ، اما تأثیر آنها در هنگام همراهی با یک سبک زندگی سالم به حداکثر می رسد ، ورزش منظم باعث افزایش جریان خون به مغز می شود و توزیع بهتر مواد مغذی از جمله آنتی اکسیدان ها را بهبود می بخشد و به خواب و مدیریت استرس کافی کمک می کند.

آنتی اکسیدان ها یکی از مهمترین عوامل در حفظ سلامت سلول های عصبی و جلوگیری از وخامت مغز هستند و با مصرف منظم غذاهای زیاد در این ترکیبات و پایبندی به یک سبک زندگی سالم ، می تواند از عملکرد شناختی مطلوب و قدرت ذهنی پایدار برخوردار باشد و باید توجه داشت که تهیه آنتی اکسیدان ها در بدن به بهبود کیفیت زندگی کمک می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا