ایمنی مواد غذایی فقط با هم افزایی در تمام سطوح جامعه حاصل می شود – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گزارش خبرگزاری MEHR ، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی ، که همزمان با 6 ژوئن است ، ایمنی غذا یک مسئولیت جمعی بود که فقط در هم تنیده ، شفاف و نظارت بر جامعه قرار می گرفت.
متن پیام سید حسن امامی رازاوی مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی بهداشت و امنیت غذایی به شرح زیر است:
روز جهانی ایمنی مواد غذایی ، که هر سال در تاریخ 6 ژوئن جشن می گیرد ، فرصتی ارزشمند برای تجدید نظر در سیاست ها ، برنامه ها و اقدامات ملی برای اطمینان از ایمنی و ایمنی مواد غذایی است. امسال ، این روز در تقارن با هفته هفته استان یادآور مسئولیت جدی ما در مورد سلامت جامعه و حمایت از حقوق مردم در دسترسی به غذاهای سالم و ایمن است.
ایمنی مواد غذایی یکی از ستون های اساسی امنیت غذایی و بهداشت عمومی است. تحقق این هدف مستلزم مشارکت فراگیر و مؤثر همه مدیران ، تولید کنندگان ، واردکنندگان و مصرف کنندگان است. وظایف آژانس های مختلف در این زمینه به طور دقیق در سند ملی امنیت غذایی و تغذیه ، تصویب شده توسط شورای عالی بهداشت و امنیت غذایی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شده است. دبیرخانه شورای عالی بهداشت و امنیت غذایی ، ضمن نظارت بر عملکرد سازمان های اجرایی ، گزارش های منظم را به ریاست جمهوری ارائه می دهد.
مطابق بند (الف) ماده 2 قانون برنامه های توسعه دائمی کشور ، ایمنی محصولات غذایی ، از جمله تولید داخلی ، واردات و صادرات ، در دستور کار دبیرخانه شورا قرار دارد.
در طول راه ، یک کمیته فنی متشکل از سازمان غذا و داروی ، معاون وزارت بهداشت وزارت بهداشت ، سازمان ملی استاندارد ایران ، وزارت کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور ، به طور فعال در تدوین و نظارت بر اجرای سیاست های ایمنی مواد غذایی فعال است.
واردات مواد غذایی فقط در چارچوب مصوبات کمیته و تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت و آموزش پزشکی انجام می شود تا از رعایت استانداردهای ملی و بهداشت عمومی اطمینان حاصل شود. همچنین ، نظارت مداوم بر سموم دفع آفات ، نیترات و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی ، شناسایی باغ ها و مزارع و اجرای دقیق آئین نامه از جمله اقدامات اساسی است که باید جدی گرفته شود.
ایمنی مواد غذایی یک مسئولیت جمعی است که فقط با هم افزایی ، شفافیت ، نظارت مؤثر و فرهنگ در تمام سطوح جامعه حاصل می شود. من وظیفه خود را برای صداقت از تلاش همه افراد درگیر در این زمینه ، به ویژه کارشناسان بهداشت و درمان ، تولید کنندگان مسئول و آژانس های نظارتی و اجرایی می دانم.
امید است که با ادامه همکاری های بین رشته ای و جذابیت مشارکت عمومی ، شاهد افزایش سطح سلامت تغذیه ای در کشور و کاهش بیماریهای غذایی ناسالم باشیم.