وجود 28000 تخت خوابگاهی نیمه ساز/نیاز به 17همت برای تکمیل

طبق گفته گروه اجتماعی آژانس خبری Tasnim ، Massoud Habibi ، معاون وزیر فرهنگ و دانشجوی وزارت بهداشت ، در یک کنفرانس مطبوعاتی از جشنواره بیست و یکم قرآن و آتار بهداشت در وزارت بهداشت گفت: “این یک افتخار بزرگ است که گزارشی در مورد روند فعالیت های قرآن ارائه دهید ، فعالیت هایی که از هدف ما از جشنواره سلامت و آکادمیک بیست و یکم سلامت ناامید شده است. گزارش ، استفاده از نظرات ، سؤالات و پیشنهادات خود برای مربیان رسانه برای ترویج برنامه های فرهنگی و قرآنی در سطح دانشگاه است.
وی افزود: “قرآن کریم ، کتاب قانون مسلمانان ما و کتاب مقدس که انسان را در مسیر جهان و آخرت راهنمایی می کند. مفاهیم طولانی ، عمیق و انسانی که در آیات قرآن آشکار می شود ، وضعیت عالی انسان را در زیبایی و صریح بیان کرده است. صرف نظر از دین و نژاد ، قرآن انسان را “خلیفه” می داند ؛
حبیبی خاطرنشان کرد: قرآن نه تنها به عدالت فرمان می دهد ، بلکه همزمان Ehsan را نیز دعوت می کند. در جای قرآن ، توصیه ای برای کمک به نیازمندان ، گفتگوی خوب ، نگرش انسانی و مهربانی در ترویج دین وجود دارد. حتی در بحث اعتقادات ، قرآن با بیان “لا لا فی الدین” بر اصل اقتدار و آزادی تأکید می کند. بیانیه ای که با تفسیرهای مختلف مورد بحث قرار گرفته است ، اما ظاهر آن عمق رحمت و شفقت الهی را نشان می دهد.
وی گفت: این کتاب آسمانی گنجینه ای از نور ، دانش و راهنمایی است. اگر جوانان و دانش آموزان ما با مفاهیم عالی قرآن جمع شوند ، آنها به وضوح خواهند دید که قرآن نور زندگی آنها است. در دنیایی که از بشریت صحبت می کند ، اما در عمل ، ما شاهد خشونت ، کشتن و بی تفاوتی نسبت به زندگی انسان هستیم ، قرآن صریحاً به عزت بشر اشاره می کند. انسانی که برای بشریت عزت دارد.
به گفته معاون مدیر فرهنگی و دانشجویی ، یک ضرورت غیرقابل انکار برای تقویت رابطه بین نسل جوان و جامعه دانشگاهی با قرآن وجود دارد. ما مصمم هستیم که این کتاب آسمانی را برای دانشجویان و دانشگاهیان بیشتر فراهم کنیم.
وی افزود: در حال حاضر ، بیش از 67 مرکز قرآن و دانشجویی در دانشگاه های پزشکی این کشور فعال هستند. این مراکز ، به عنوان پایه های اندیشه و اندیشه قرآن ، نقش اساسی در پیشبرد فعالیت های فرهنگی و مذهبی دارند. برنامه ما این است که از مشارکت مستقیم این دانشجویان در جهت تصمیم گیری و حتی سیاست گذاری فعالیت های قرآنی لذت ببریم. ما معتقدیم که نظرات ، ابتکارات و نگرانی های آنها می تواند مسیر فعالیت های آینده ما را روشن کند. در همین راستا ، ما در حال حاضر شاهد انتخابات انجمن های قرآنی در سطح دانشگاه هستیم. انتخاباتی که منجر به تشکیل شورای مرکزی خواهد شد. این شورا با مشاوره ما در سطح وزارت ، می تواند زمینه ای را برای مقامات فرهنگی و دانشجویی فراهم کند تا نه تنها در دانشگاه ها بلکه در سطح ملی نیز از آن بهره مند شوند. علاوه بر این ، رابطه ما با نخبگان ، دانشمندان قرآن و اساتید برجسته این زمینه هنوز وجود دارد ، زیرا راهنمایی و راهنمایی این بزرگان راه ما برای پیشرفت فعالیت های قرآن خواهد بود.
وی افزود: یکی از ویژگی های برجسته جشنواره ، معرفی محورهای فناوری و رسانه ای ، به ویژه استفاده از هوش مصنوعی در محصولات قرآنی بود. ” ما سعی کرده ایم فضایی را برای دانشگاهیان فراهم کنیم تا بتوانند در مناطق خلاق و خلاقانه قرآن رقابت کنند و آثار ارزشمندی را تولید کنند. بدون شک دستاوردهای این زمینه می تواند در ارتقاء فرهنگ قرآنی در دانشگاه ها و کشور نقش داشته باشد.
حبیبی گفت: استقبال از جشنواره امسال نسبت به سال گذشته 30 ٪ افزایش یافته است. آماری که نشانگر پویایی و رشد فعالیت های قرآنی در بین دانشگاهیان در کشور است.
مسعود حبیبی در پاسخ به سؤالی در مورد وضعیت خوابگاههای دانشجویی ، گفت: “به طور کلی ، جمعیت دانشجویی دانشگاه های پزشکی در کشور بین 250 تا 280،000 است. طبق آمار موجود ، حدود 50 ٪ از این دانشجویان غیر بومی هستند ، که نیاز به نیاز به فراهم کردن خوابگاه برای بیش از 150،000 است.
وی افزود: در حال حاضر 96،000 تخت خوابگاه در دسترس دانشجویان است. با این حال ، ما کمبود قابل توجهی برای پاسخگویی به نیازهای دانشجویان غیر بومی داریم.
حبیبی افزود: “در حال حاضر ما 28000 تخت نیمه هادی در سراسر کشور داریم و ساخت آنها به دلایل مختلف متوقف شده است.” برخی از این پروژه ها به دلیل عدم دستیابی به مجوز از سازمان برنامه ریزی و بودجه یا محدودیت منابع خیریه یا عدم کفایت اعتبار سالانه ساخت و ساز ناتمام شده اند. برخی از این پروژه ها در مراحل اولیه ساخت و ساز هستند ، در حالی که برخی دیگر تا 90 ٪ پیشرفت جسمی را انجام داده اند. متأسفانه ، در برخی موارد ، ما ساختمانهای چندستوری چندستوری را می بینیم که سالها رها شده اند.
وی گفت: “امسال ، برنامه ریزی ما این است که ساخت خوابگاه های نیمه تمام شده را شروع کنیم و پروژه ها را تا حد امکان تکمیل کنیم.”
حبیبی همچنین به خوابگاههای ویژه برای دانشجویان متاهل اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 350 خوابگاه متاهل تعریف شده و منابع مالی برای آنها فراهم شده است. ما امیدواریم که این پروژه ها تا پایان ماه سپتامبر عملیاتی شوند. حتی اگر آنها تا ماه سپتامبر تهیه نشده باشند ، با توجه به تخصیص کامل اعتبار ، ما اطمینان داریم که این واحدها سرانجام تا پایان ترم اول (فوریه) تهیه می شوند و به دانشجویان متاهل تحویل می دهند.
Referring to the challenges facing the construction and completion of student dormitories, Habibi said: “To solve the problem of semi -finished dormitories that reach about 28,000 beds, we started a national campaign last week. At the first session of the campaign, a group of prominent university professors, heads of medical universities, business managers, including bank representatives, as well as some of the great charities were present. A group of active students, especially members of the university شوراها ، در این جلسه شرکت کردند.
وی گفت: “در این جلسه ، ما در مورد استراتژی های بودجه لازم برای تکمیل این خوابگاه ها بحث کردیم.” طبق تخمین ها ، 17 تریلیون دلار (17 صداقت) برای تکمیل این پروژه ها لازم است. در همین راستا ، ما از ظرفیت اوراق بهادار استفاده خواهیم کرد و انتظار داریم که مقامات برنامه و بودجه در تخصیص این اوراق بهادار به پروژه های خوابگاه همکاری کنند.
حبیبی اضافه کرد: در حال حاضر ، صندوق رفاه دانشجویی از موارد لازم برای استفاده از این ظرفیت ها استفاده می کند. علاوه بر این ، ما با بانک ها مشورت می کنیم تا از تسهیلات بانکی برای تکمیل این خوابگاه ها بهره مند شویم.
وی با تأکید بر نقش بی نظیر نیکوکاران در توسعه زیرساخت های دانشگاهی ، گفت: “ما از نیکوکاران محترم که همیشه در زمینه های مختلف اجتماعی و فرهنگی مؤثر بوده اند ، دعوت کرده ایم و ما هنوز ما را دعوت می کنیم تا در این مسیر با ما باشیم.” ما متقاعد شده ایم که با مشارکت این اشراف ، که همیشه جامعه ای روشن و خوب بوده اند ، می توانیم اقدامات خوبی را برای ارائه اسکان مناسب به دانش آموزان انجام دهیم.
ضرورت توجه به کیفیت زندگی دانشجویی و تأمین خوابگاه ها
حبیبی بر اهمیت کیفیت زندگی دانش آموزان در خوابگاه ها تأکید کرد: اگر دانش آموز شرایط بیولوژیکی خوبی نداشته باشد ، مطمئناً نمی تواند در مسیر آموزش ، رشد و تعالی قدم بردارد. به عنوان مثال ، برخی از خوابگاه ها مشاهده کرده اند که اتاق هایی که برای 4 نفر طراحی شده اند توسط 8 نفر یا 4 اتاق میزبان اشغال شده اند. این چگالی بالا نه تنها فضای فیزیکی را محدود می کند ، بلکه باعث ایجاد فشارهای روانی و رفتاری ناشی از تفاوت در سبک زندگی و خلق و خوی می شود.
وی گفت: “ما در حال حاضر با اداره امور مالیاتی دولت مشورت می کنیم تا فرصتی برای استفاده از ظرفیت مالیاتی پرداخت شده توسط خیرین ، پزشکان و نیکوکاران جامعه برای تکمیل خوابگاههای نیمه تمام شده فراهم کنیم.” هدف این است که بخشی از مالیات ، به طور هدفمند برای پروژه های خوابگاه.
وی همچنین گفت که همچنین سعی شده است زیرساخت ها را ارائه دهد تا حتی دانشجویان با مشارکت کوچک اما ارزشمند بتوانند این حرکت ملی را به اشتراک بگذارند. اگر این مجموعه اقدامات حاصل شود ، امیدواریم که بخش قابل توجهی از مشکلات خوابگاه کشور تا پایان سال جاری برطرف شود.
حبیبی با اشاره به وضعیت فعلی تختخوابهای خوابگاه ، گفت: “در حال حاضر از 96000 تخت خوابگاه موجود ، بیش از 18،000 تخت اجاره شده است و مالکیت آنها متعلق به دانشگاه نیست.” همچنین ، حدود 7 ٪ از تختخوابهای خوابگاه فعلی در ساختمانهای مستهلک و غیر استاندارد واقع شده اند که به دلیل شرایط آب و هوایی و احتمال بروز بلایای طبیعی در کشور بسیار خطرناک و نگران کننده هستند. این خوابگاه ها باید در اسرع وقت بازسازی یا جایگزین شوند تا ایمنی و راحتی دانش آموزان را فراهم کند.
حبیبی ابراز ارادت خود را به رسانه ها بیان کرد و گفت: “من به خبرنگاران عزیز احترام ویژه ای دارم ؛ زیرا من خودم را عضو خانواده رسانه می دانم و افتخار می کنم که یک روز با شما همکاری کنم و امروز شریک هستم.
وی با اشاره به کمپین ملی خوابگاههای دانشجویی با شعار “خوابگاه ، یک اتاق در آینده” ، از خبرنگاران خواست تا به این کمپین برای نقش مؤثر در اطلاعات و فرهنگ در مورد ضرورت ارائه زیرساخت های بیولوژیکی برای دانشجویان بپیوندند.
حبیبی گفت: “اگر بتوانیم حداقل لازم برای زندگی و تحصیلات دانش آموزان را فراهم کنیم ، به خصوص در زمینه های پزشکی ، این عزیزان انگیزه بیشتری خواهند داشت و آماده خدمت در بیمارستان ها ، روستاها و مراکز پزشکی کشور خواهند بود.”
حمایت ویژه دانشجویان متاهل ؛ وام تا 150 میلیون دلار
وی در ادامه به وضعیت خوابگاههای متاهل اشاره کرد و گفت: “بیش از 10،000 دانش آموز متاهل در صف خوابگاه متاهل هستند.” به طور طبیعی ، تهیه خوابگاه برای همه امکان پذیر نیست. اما در زمینه امکانات ، ما خبرهای خوبی برای دانشجویان متاهل داریم.
وی گفت: با دنبال کردن صندوق رفاه دانشجویی و جذب بودجه از حمایت از خانواده و حقوق جوانان ، اکنون هر دانش آموز متاهل ، بدون محدودیت در تعداد متقاضیان ، می تواند وام ویژه ای از 130 تا 150 میلیون دلار (بسته به شهر محل اقامت و دانشگاه) دریافت کند.
حبیبی تأکید کرد: هیچ محدودیتی برای پرداخت این وام وجود ندارد. وام به عنوان بسیاری از دانشجویانی که نیازهای لازم را دارند و اعمال می شود ، پرداخت می شود.
شایان ذکر است که مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره قرآن و عطار وزارت بهداشت به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی وزارت بهداشت در دهه اول ژوئن 1404 توسط دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار می شود.
پایان پیام/