نامه به وزیر بهداشت برای بهبود شاخص های شفاهی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرگزاری مهر ، در این نامه به محمد رضا Zaqqandi وزیر بهداشت گفت: سلامت دهان و دندان به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از بهداشت عمومی تأثیر بسزایی بر کیفیت زندگی جامعه و بار اقتصادی سیستم بهداشتی کشور دارد. متأسفانه ، با وجود تلاش ، شاخص های بهداشت دهان و دندان در کشور ، به ویژه در زمینه پوسیدگی دندان در کودکان و بزرگسالان ، هنوز نگران کننده هستند.
شاخص DMFT (پوسیدگی ، از دست دادن و پوسیدگی دندان) به عنوان شاخص اصلی سلامت دهان و دندان در گروه سنی 2 سال 0.5 و در گروه سنی 2-5 سال و میزان DMFT افراد 2 ساله 2.3 و DMFT 2 ساله است. این آمار ، همراه با بار بالای بیماری لثه ، حاکی از نیاز گسترده و بی نظیر به خدمات پیشگیرانه و درمانی در سطح جامعه است.
بسیج دانشجویی با نگرانی از ارتقاء بهداشت عمومی و مطابق با مأموریت وی مدعی تخصصی در زمینه سیستم بهداشت و ارائه راه حل های علمی و عملی ، یک گزارش جامع سیاست در مورد تجربه موفق جهانی در ارتقاء سلامت دهان و دندان و نقش نیروهای واسطه ای دندانپزشکی ارائه داده است.
یافته های این مطالعه که شامل بررسی تجربیات کشورهایی مانند سوئیس ، انگلیس ، کانادا ، استرالیا و نیوزیلند است ، این امکان را برای سیاست گذاران فراهم می کند.
نکات کلیدی حاصل از تجربیات جهانی و وضعیت فعلی
2) شرایط پیشگیری: کشورهای موفق در کنترل بیماریهای دهان و دندان تمرکز اصلی خود را بر روی برنامه های پیشگیرانه جامع و پایدار متمرکز کرده اند.
2) نقش غیرقابل انکار نیروهای واسطه: در بیشتر این کشورها ، نیروهای واسطه دندانپزشکی (از جمله سالم شفاهی ، دندانپزشکان ، پرستاران دندانپزشکی مدرسه و عناوین مشابه) برنامه های پیشگیرانه و خدمات اساسی به ویژه برای کودکان و در مناطق کمتر بوده اند. این نیروها با افزایش دسترسی ، کاهش هزینه ها و تمرکز بر آموزش و پیشگیری تأثیر قابل توجهی در کاهش شاخص های پوسیدگی داشته اند.
2) رویکرد ناکافی در ایران: با وجود تجربه گذشته کشور در آموزش سالم دهان (به ویژه قانون آموزش سالم شفاهی و دندانپزشکی برای گسترش خدمات درمانی در روستاهای مصوب سال 2) ، سوءاستفاده از ظرفیت این نیروها به دلایل زیادی به چالش کشیده شده است و برنامه های آموزشی فعلی سایر کارکنان بهداشتی نیازهای تخصصی سلامت شفاهی جامعه را برآورده نمی کند. رویکرد اصلی مبتنی بر پایه قادر به کنترل فزاینده بیماری های دهان نیست.
نیاز به اقدامات آموزشی و برنامه های کاربردی: عدم وجود برنامه های آموزشی عملی و روش های پیشگیرانه جدید و کارآمد در سطح ملی ، اصلی ترین موانع برای بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان در کشور است.
پیشنهادات سیاست برای ارتقاء سلامت دهان و دندان در کشور از طریق آموزش واسطه های دندانپزشکی
با توجه به موارد فوق ، با هدف ایجاد یک تغییر اساسی در سلامت سلامت شفاهی جامعه ، بسیج دانشجویی پیشنهادات زیر را برای اقدامات مناسب ارائه می دهد.
2) تأیید شروع روند پذیرش نیروهای واسطه ای دندانپزشکی در دانشگاه ها و دانشکده های پزشکی با تخمین تعداد مورد نیاز کشور بر اساس بار بیماری های هر منطقه و بسته مراقبت های بهداشتی و مراقبت های بهداشتی مورد نیاز:
با توجه به سه سال در اکثر کشورها ، برنامه آموزش آنها شامل یک مدرک تحصیلی دو ساله به علاوه یک سال کارآموزی اجباری است. در برخی از زمینه های آموزش عالی مشابه است.
2) با تمرکز بر روی خدمات پیشگیرانه از جمله آموزش بهداشت و استفاده از مسواک ، نخ دندان و غیره ، محدودیت های آموزش و وظایف نیروهای مذکور را با دقت تعیین کنید. مستقیماً به بیمار ، غربالگری ، تشخیص و مراجعه به دندانپزشک ، فلوراید درمان، فیشر -درمانی (FS) و شرکت و تراز ریشه (SRP) و عدم آموزش مانند ترمیم های پیچیده ، درمان ریشه ، استخراج دندان ، پروتزهای دندانپزشکی و غیره .:
توجه به این نکته حائز اهمیت است که FS و SRP ممکن است به برخی از سیاستگذاران مشکوک باشند. با این حال ، تأثیر بسیار زیاد این دو اقدام در جلوگیری از پوسیدگی و بیماری لثه و از بین رفتن دندان متعاقب آن در مطالعات متعدد و بنابراین نقش مهمی در کاهش DMFT (که هدف اصلی آموزش این نیروها و وظایف قانونی است) اثبات شده است. خواهد داشت در زمینه برنامه مراقبت های بهداشتی دهان و دندان ، این دو کار نیز به نیروهای مذکور اختصاص داده شد.
(2) به دست آوردن چند برابر آموزش برای این نیروها برای فعالیت در وزارت بهداشت (ساختار شبکه) یا وزارت آموزش و پرورش: این ، علاوه بر اطمینان از ساختار و فعالیت قانونی این نیروها ، تحقق اهداف مربوطه (به ویژه در جامعه و جامعه هدف) را تسریع می کند. این رشته است.
تحقق این موضوع به دو چیز بسیار مهم بستگی دارد
(الف) هماهنگی بین بخش آموزشی ، معاون وزارت بهداشت ، دانشگاه ها و علوم پزشکی ، وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه ریزی بودجه برای اطمینان از کار این نیروها در این ساختارها.
در گذشته ، عدم تمایل دانشگاه ها برای جذب این نیروها و عدم اعتبار کافی در این زمینه باعث ایجاد مشکلات بسیاری شد که در نهایت منجر به متوقف کردن آموزش این نیروها شد. بنابراین ، لازم است قبل از آموزش این نیروها ، نیروهای فوق الذکر هماهنگ شود.
برای) عدم کفایت این نیروها در امور غیر مرتبط
توضیح اینکه به دلیل کمبود شدید قدرت در شبکه و همچنین مدارس ، آژانس های مربوطه از نیروهای بهداشتی در امور غیر خاص استفاده می کنند. لازم است از ارسال این موضوع به مجمع مشاوره اسلامی جلوگیری شود.
این نیروها همچنین در صورت لزوم و تصویب وزارت بهداشت می توانند در مراکز دیگر (مانند مراکز سازمان رفاه و غیره) مورد استفاده قرار گیرند.
2) فعالیت این نیروها را در برنامه ملی پزشکی خانواده و سیستم ارجاع ادغام کنید
با توجه به اهمیت بالای این برنامه و تأثیر آن در ارتقاء سلامت مردم و کاهش هزینه ها در طولانی مدت ، فعالیت نیروهای واسطه ای در شکل فوق و تعامل با دندانپزشکان و دیگر کادر بهداشتی مبتنی بر سلامتی ضروری به نظر می رسد.
2) طراحی سیستم پرداخت مبتنی بر عملکرد
علاوه بر بهبود وضعیت معیشت کارمندان بهداشت کشور ، براساس نتایج ارزیابی عملکرد آنها بر اساس اقدامات ثبت شده در سیستم های الکترونیکی مربوطه (به ویژه سیستم اپل) ، لازم است انگیزه های مثبت نیروهای واسطه افزایش یابد. بدیهی است که تقویت سیستم های فوق و نیاز به ثبت اقدامات پیش نیاز است.
2) اصلاح سایر رشته ها.
با توجه به نیروهای مذکور ، دیگر نیازی به آموزش مراقبت های بهداشتی برای مراقبان بهداشتی نیست و این گروه ها نیاز به اصلاح ، خدمت ، آموزش مداوم و غیره دارند.
1) قانون سال 2
به منظور از بین بردن هرگونه سوء رفتار یا ایجاد انتظارات غیرواقعی در دانشجویان و فارغ التحصیلان این زمینه ، طبق قانون “آموزش سالم شفاهی برای گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در روستاها “با اصلاحات بعدی در لایحه دولت.
براساس توضیحات ارائه شده ، ما از شما درخواست می کنیم که دستورالعمل های لازم را برای اجرای موارد فوق به شورای برنامه ریزی دندانپزشکی ، شورای توسعه علوم پزشکی و معاون مدیر حقوقی و پارلمان ارسال کنید.
بسیج دانشجویی آمادگی خود را برای برگزاری جلسه ای برای توضیح و بررسی موارد فوق اعلام می کند.