اخبار سلامت

شناسایی سالانه 4500 نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید در کشور

Alireza Raisi ، معاون وزیر بهداشت وزارت بهداشت ، در سمپوزیوم غدد درون ریز و متابولیسم که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی برگزار شد ، به دستاوردهای مهم برنامه غربالگری تیروئید نوزادان اشاره کرد: این برنامه در سال 2004 در سه استان و فارس آغاز شد.

وی ادامه داد: پس از تجزیه و تحلیل داده ها و رفع اشکالات ، این برنامه در سیستم شبکه بهداشتی کشور ادغام شد. نظرسنجی ها نشان می دهد که حدود 22 دلار پس انداز اقتصادی برای هر دلار برای این برنامه.

ریزی گفت: این برنامه در حال حاضر در بیش از 6400 مرکز بهداشتی در سراسر کشور اجرا شده است و افزود: بیش از 99.5 درصد از نوزادان این کشور تحت پوشش غربالگری قرار گرفته اند و تاکنون حدود 23 میلیون نمونه مورد بررسی قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: هر سال حدود 4000 تا 4500 نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید شناسایی می شوند و بیش از 74،000 مورد مراقبت قرار می گیرند. درمان این نوزادان بلافاصله شروع می شود و مطالعات نشان می دهد که آنها با درمان به موقع زندگی سالم دارند.

معاون معاون بهداشت در مورد استفاده از نمک های غیرمجاز از جمله نمک های صورتی و رنگی هشدار داد و به برخی از عوامل در افزایش شیوع این بیماری اشاره کرد.

ریزی بر نقش مهم انجمن های علمی در بهبود و پیشبرد برنامه های بهداشت ملی تأکید کرد و خواستار ادامه همکاری های علمی و تخصصی آنها با وزارت بهداشت بود.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا