روند افزایشی شیوع بیماریهای تنفسی؛ اُمیکرون دوباره اوج گرفت

در هفته های اخیر ، شیوع شرکتهای تابعه جدید امیکرون منجر به رشد و بستری قابل توجهی شده است. کارشناسان هشدار می دهند که اگرچه شدت این بیماری از گذشته پایین تر است ، اما خطر ابتلا به سالمندان و بیماران میدانی هنوز بسیار جدی است. با توجه به روند صعود موارد ، رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی دوباره به یک ضرورت تبدیل شده است.
محمد رضا صالبی ، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی امام خمینی ، در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد شیوع کوووید در هفته های اخیر توضیح داد و گفت: در هفته های اخیر ، مواردی از ویروس تاج ، به ویژه با زیرمجموعه های جدید در کشور ایجاد شده است. همچنین ، آمار بستری در بیمارستان ممکن است در مقایسه با ماه آوریل به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
وی اذعان کرد: ویروس غالب فعلی همان غذاهای -2 با شرکتهای تابعه امیکرون است که علائمی شبیه به آنفولانزا دارد. سرفه ، عطسه ، گلو درد ، سردرد و ترشحات سینوسی را می توان در کودکان و بزرگسالان یافت و معمولاً از 2 تا 5 روز طول می کشد.
با این حال ، صالبی افزود ، شدت این بیماری کمتر از امواج اولیه کرونا است و موارد حاد به ندرت دیده می شود. اما نگرانی اصلی در مورد گروه های پرخطر است. بیشتر بستری شدن در بستری مربوط به بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند سرطان ، بیماران شیمی درمانی ، افراد مبتلا به نارسایی قلبی ، نارسایی کلیوی یا ریوی و افراد مسن است.
وی گفت: “ما در افراد مسن چندین مورد شدید داشته ایم که وضعیت آنها نگران کننده بوده است ، اگرچه برای کودکان ، هنوز هیچ آمار شیوع دقیقی وجود ندارد ، اما گزارش های اولیه حاکی از افزایش روند است.”
توصیه های سلامتی
صالبی بر لزوم پروتکل های بهداشتی تأکید کرد و گفت: استفاده از ماسک ، شستشوی مکرر دست و جلوگیری از مکان های شلوغ مانند مترو ، اتوبوس ، کلاسهای درس و مجامع عمومی ، به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری های اساسی ضروری است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اگر یکی از اعضای خانواده یک بیماری اساسی داشته باشد ، باید در صورت لزوم در صورت لزوم ، در صورت لزوم ، در صورت لزوم در صورت لزوم با پزشک عفونی محدود شود.