تهدید به سلامت کلیه در سایه دیابت و فشار خون بالا

فشار خون بالا یکی از اصلی ترین دلایل آسیب کلیه است که باعث افزایش فشار بر روی رگ های خونی کوچک کلیه می شود و عملکرد آنها را مختل می کند و با گذشت زمان ، فشار زیاد می تواند توانایی کلیه را در تصفیه خون کاهش داده و فرد را در معرض خطر نارسایی کلیه قرار دهد.
در عین حال ، دیابت زمانی رخ می دهد که قند خون زیاد باشد و عملکرد انسولین طبیعی مختل شود ، این باعث افزایش آسیب قند خون به رگهای کلیه و باعث نشت پروتئین در ادرار می شود و اگر دیابت کنترل نشود ، ممکن است پیشرفته تر باشد. نپوتاتی دیابتی ها به یکی از اصلی ترین دلایل نارسایی کلیه منجر می شوند.
هنگامی که دیابت و فشار خون بالا در عین حال ، خطر آسیب کلیوی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد ، دیابت باعث می شود که رگ های خونی کلیه فشار خون شکننده و بالا فشار بیشتری به این عروق وارد می کند و در نتیجه تخریب سریعتر بافت کلیه و ضعیف تر می شود.
یکی از اولین علائم آسیب کلیه ، ماکرو این نشانگر نشت پروتئین آلبومین به ادرار است و افزایش فشار خون و قند خون می تواند این بیماری را تشدید کند ، و فرد آلوده نیز ممکن است تورم در پاها ، خستگی شدید ، تغییر در دفع ادرار و افزایش فشار خون را تجربه کند.
دیابت و فشار خون چگونه بر سلامت کلیه ها تأثیر می گذارد؟
Peyman Salehi ، هیئت جراحی تخصصی کلیه و اداری و ناباروری وی در مصاحبه ای با گزارشگر ایمانا ، با اشاره به رابطه بین دیابت و بیماری کلیه اظهار داشت که بیماری کلیوی می تواند نتیجه عوامل مختلفی از جمله ژنتیک ، فشار خون بالا و دیابت باشد ، وی گفت: کنترل بهتر بر قند خون و فشار خون آنها ، احتمال دارد که مشکلات کلیوی آنها باشد و افراد مبتلا به دیابت باید با دیابت تشخیص داده شوند.
وی گفت: دیابت هنگامی رخ می دهد که بدن در استفاده از انسولین اختلال متابولیکی داشته باشد ، و افزود: “در حالت طبیعی ، لوزالمعده انسولین تولید می کند تا به سلول ها کمک کند تا انرژی مصرف کنند ، اما اگر لوزالمعده انسولین کمی تولید کند یا بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمی دهد ، سطح قند خون افزایش می یابد.
یک هیئت جراحی تخصصی کلیه و اداری و ناباروری گفت که بیماری کلیوی دیابتی یکی از شایع ترین عوارض دیابت است که در اثر آسیب عروقی ناشی از قند خون بالا ایجاد می شود ، اظهار داشت که این بیماری می تواند به مرحله نهایی بیماری کلیوی پیشرفت کند. به پیوند یا پیوند کلیه نیاز دارید.
مقادیر بالای قند خون منجر به نشت آلبومین به ادرار / راهکارهایی برای جلوگیری از آسیب کلیوی به دنبال دیابت و فشار خون می شود.
صالبی با اشاره به تأثیر قند خون بالا بر آسیب کلیه ادامه داد: سطح بالای قند خون می تواند باعث تغییر در ساختار کلیه و نشت پروتئین آلبومین به ادرار شود ، در بعضی از افراد ، قند خون بالا باعث پیوند پروتئین غیر طبیعی می شود. گلمرولی این امر منجر به زخم های محلی در کلیه خواهد شد که با گذشت زمان جایگزین بافت کلیه سالم می شود و عملکرد کلیه را مختل می کند.
او با گفتن این حرف گفت ماکرو نشانه اول نشان می دهد که دیابت بر کلیه تأثیر گذاشته است ، گفت: “در صورت درمان ، این بیماری ممکن است بهبود یابد ، اما اگر این شرایط مدیریت نشود ، امکان تبدیل آن به آن وجود دارد. پروتئینوری و یک نارسایی کلیوی وجود دارد ، بنابراین نظارت منظم پزشکی برای بیماران دیابتی ضروری است.
هیئت جراحی تخصصی کلیه و اداری و ناباروری ، با بیان اینکه بهترین راه برای جلوگیری از بیماری دیابتی کلیه ، کنترل قند خون و فشار خون است ، افزود: داشتن یک سبک زندگی سالم ، ورزش منظم ، تغذیه مناسب و مصرف دارو توسط پزشک می تواند به کاهش خطر آسیب در کلیه کمک کند و علاوه بر انجام عملیات نهایی کلیه و عملیات کلیه.
کنترل دقیق فشار خون و قند خون می تواند از آسیب جدی به کلیه ها جلوگیری کند و از داروهای مناسب ، رژیم غذایی سالم ، کاهش مصرف نمک ، ورزش منظم و مدیریت استرس ، از جمله روشهای مهم برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیوی مرتبط با دیابت و فشار خون استفاده کند.
افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا باید به طور مرتب آزمایش کلیه را انجام داده و سطح را بررسی کنند کراتینمیزان درمان گلمرولی (GFR) و آزمایش پروتئین ادرار می توانند علائم اصلی آسیب کلیه را تعیین کنند و لازم به ذکر است که تشخیص زودرس به درمان موثر و جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک می کند.
یکی از بهترین راه ها برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کلیوی ، بهبود سبک زندگی و داشتن تغذیه مناسب ، فعالیت بدنی منظم ، کنترل وزن و سیگار کشیدن از جمله اقداماتی است که به حفظ سلامت کلیه کمک می کند ، و فشار خون و مدیریت دیابت به همراه پیگیری های منظم پزشکی می تواند تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از بیماری کلیه داشته باشد.