علائم اختلالات یادگیری/احتمال بروز در کدام کودکان بیشتر است؟

به گفته خبرنگار اجتماعی TASNIM ، اختلالات یادگیری یکی از مهمترین چالش های سیستم های آموزشی است که می تواند تأثیر عمیقی بر توانایی های آموزشی و اجتماعی کودکان و نوجوانان داشته باشد. اختلال یادگیری به ناتوانی ها اشاره دارد که علی رغم علاقه به اطلاعات معمول ، در کسب برخی از مهارت های مورد انتظار مانند خواندن ، نوشتن ، صحبت کردن یا استدلال در ریاضیات ، در مقایسه با همسالان خود. به عبارت دیگر ، کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری دارای هوش عادی ، رفتار و ظاهر طبیعی هستند ، اما علی رغم بهره مندی از امکانات آموزشی مناسب ، در مهارت های خواندن ، نوشتن و ریاضی مشکل دارند.
اگرچه این اختلالات معمولاً در دوران کودکی تشخیص داده می شوند ، در بسیاری موارد عدم آگاهی و شناسایی دیررس می تواند تأثیرات منفی بر زندگی دانشگاهی و حرفه ای فرد داشته باشد. بنابراین ، تشخیص به موقع و ارائه پشتیبانی و توانبخشی مناسب برای کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلالات یادگیری ، ستون اصلی بهبود وضعیت آنها و ارتقاء کیفیت آموزشی جامعه است.
حسینی ، رئیس دانشگاه علوم توانبخشی ، اخیراً اعلام کرده است که شیوع اختلالات یادگیری در بین دانشجویان ابتدایی بین 5 تا 6 درصد است و این در پسران بسیار بیشتر از دختران گزارش شده است.
فارین سولیمانی ، رئیس مرکز تحقیقات توانبخشی عصبی کودکان گفت: “اختلالات یادگیری یکی از مشکلاتی است که معمولاً مدرسه ابتدایی فرزند خود را نشان می دهد زیرا کودک ممکن است در خواندن ، نوشتن یا ریاضیات مشکل داشته باشد.” بنابراین ، این اختلالات اغلب به برچسب هایی مانند “اختلال خواندن” ، “اختلال نوشتن” یا “اختلال ریاضیات” گفته می شود. با این حال ، در طول پیش دبستانی ، معمولاً علائم واضحی از این اختلالات وجود ندارد ، اگرچه والدین و مربیان در مهد کودک ممکن است متوجه تفاوت بین کودک و همسالان خود شوند.
وی افزود: اگر نوزاد از مادری به دنیا آمد که حاملگی در معرض خطر دارد ، احتمالاً او به احتمال زیاد دچار اختلالات یادگیری می شود. ” همچنین برای این اختلالات یا نوزادانی که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) در بیمارستان بستری شده اند ، یا در وزن کم هنگام تولد ، در معرض خطر است.
سلیمانی ادامه داد: یکی از علائمی که ممکن است در این کودکان دیده شود وجود اختلالات پردازش حسی است. به عنوان مثال ، حساسیت بیش از حد به لمس یا کاهش حساسیت به درد. با این حال ، تا زمانی که کودک وارد مدرسه نشود ، نمی توان تشخیص قطعی از اختلالات یادگیری را صرفاً بر روی این علائم ارائه داد.
وی همچنین در مورد اقدامات انجام شده در کشور برای شناسایی اختلالات یادگیری گفت: در کشور ما ، غربالگری رایگان در شبکه بهداشتی برای تشخیص اختلالات یادگیری در پیش دبستانی و قبل از مدرسه ابتدایی کلاس اول انجام می شود. با این حال ، کارشناسان بر این باورند که نمایش های دقیق تر می توانند برای شناسایی بهتر این اختلالات در سنین پایین طراحی و اجرا شوند که این امر می تواند به بهبود وضعیت این کودکان کمک کند.
پایان پیام/