هشدار وزارت بهداشت در دهه شصت ؛ فرصت کودک به پایان رسیده است – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار خبرنگار خبرنامه Mehr ، Alireza Raisi ، معاون وزیر بهداشت در هفته ملی جمعیت ، گفت: “در ابتدای این هفته ، مقامات و مردم باید نسبت به مسئله جمعیت و جوانان حساس تر و هوشیار باشند ، دیگر فقط یک مسئله فردی یا فرهنگی نیستند ، بلکه این یک مسئله کاملاً اجتماعی ، فرهنگی و حتی مسئله امنیتی است که به نظر می رسد که جهان با همان رویکرد سیستماتیک به نظر می رسد.
وی با تأکید بر نیاز به اقدامات چند بعدی و منسجم برای حفظ و تقویت جمعیت جوان ، وی بر این تأکید کرد و گفت که موفقیت در این راستا مستلزم همکاری منسجم بین مناطق مختلف کشور است. از فرهنگ و آموزش گرفته تا سیاست اقتصادی و پشتیبانی اجتماعی.
به گفته معاون بهداشت معاون وزارت بهداشت ؛ در یک حادثه اخیر در بندر عباس ، تیم های تخصصی پس از احتمال آلودگی ناشی از فعالیت های صنعتی بلافاصله به صحنه اعزام شدند. در اولین عمل پیشگیرانه ، مادران باردار منطقه شناسایی شدند و هشدارهای لازم صادر شد.
به گفته RAISI ؛ قبل از اثبات هرگونه آلودگی ، توصیه های دقیق به این گروه حساس ارائه شده بود ، و ماسک ها ، محدودیت های ترافیک و مراقبت های ویژه در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: “این اقدام سریع نمادی روشن برای اولویت بندی سلامت مادران و نوزادان در سیاست های جمعیتی و بهداشتی کشور است.”
به گفته RAISI ؛ از طرف دیگر ، بررسی روند جهانی نشان می دهد که بسیاری از کشورها نیز با بحران کاهش جمعیت سر و کار دارند. به عنوان مثال ، رهبر یکی از احزاب سیاسی انگلیس صریحاً اظهار داشته است که استراتژی تقویت جمعیت مهاجر نیست بلکه افزایش است. کودک در داخل کشور است.
وی ادامه داد: در یک مثال موفق ، دولت مجارستان حدود 2 ٪ از تولید ناخالص داخلی خود را به سیاست های جمعیتی اختصاص داده است. رقمی که فراتر از کل بودجه سالانه سلامت برخی از کشورها است. یکی از مشوق های این کشور ، معافیت کامل مالیاتی برای مادرانی است که چهار یا بیشتر فرزند دارند.
Raisi ادامه داد: شک ، اگر می خواهیم آینده ای پر جنب و جوش ، متعادل و پایدار داشته باشیم ، باید این موضوع را به عنوان یک اولویت ملی و با دیدگاه منظم دنبال کنیم.
1000 نیروی آموزش دیده در زمینه فرزندآوری وجود دارد
معاون وزارت بهداشت گفت: “پس از اعلام قانون حمایت از خانواده و جوانان جمعیت ، دفتر مرکزی تشکیل شده و تاکنون چهار کمیته تخصصی در این زمینه فعالیت کرده اند.”
وی افزود: مشاهده مداوم عملکرد دانشگاه های پزشکی ، نظارت بر شاخص های جمعیتی مانند میزان کلی باروری (TFR) و آموزش شبکه های بهداشتی از جمله اقدامات مهم وزارت بهداشت در این زمینه بوده است.
به گفته معاون معاون بهداشت ، نزدیک به 6000 خانه بهداشتی ، 2 پایگاه بهداشتی ، بیش از 6000 مرکز خدمات درمانی جامع ، 2 مرکز آموزش و مشاوره ازدواج و بیش از 6000 نیروی آموزش دیده در زمینه فرزندآوری ، در این برنامه ملی فعال هستند ، و همچنین 2 مامان ، 4 متخصص خصوصی در بخش عمومی.
وی گفت ، با اشاره به تجربه کشورهایی که درگیر بحران کاهش جمعیت مانند کره جنوبی و ژاپن هستند ، اگرچه این کار دشوار و کند بوده است ، اما نشان می دهد که ممکن است یک روند رو به زوال داشته باشد ، اگرچه بازگشت آن بسیار دشوار است.
رئیس جمهور کره جنوبی نمونه ای موفق از فروپاشی جمعیت را توصیف کرد و هشدار داد: وضعیت ژاپن منعکس کننده خطرات بی اعتنایی به این امر است.
معاون وزیر بهداشت گفت: “کاهش 5 ٪ در تولد به معنای کاهش 5 ٪ در جمعیت نیست و چنین برداشت هایی می تواند باعث سوء تفاهم در افکار عمومی شود.”
دهه شصت آخرین فرصت باروری جمعیت است
معاون وزیر بهداشت بر لزوم اقدامات فوری برای مدیریت روند نزولی نرخ فرزندآوری تأکید کرد و با استناد به کاهش 5 درصدی تولد در سال در مقایسه با سال 2.
وی افزود: در سال 3 ، تنها سه استان تهران ، خوراسان رازوی و سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد زایمان را داشتند و شهرهای تهران ، مشهاد ، آهواز ، شیراز و زاهدان در بالای تولد بودند.
معاون معاون بهداشت گفت: “بیش از 2 درصد از این زنان در محدوده سنی 3 تا 5 سال هستند ، این بدان معنی است که بسیاری از آنها محدود هستند.” به ویژه ، زنانی که در دهه 1980 متولد شدند ، اکنون در آستانه پایان باروری ، باید در مرکز برنامه ریزی قرار بگیرند.
وی افزود: در سال 2 ، با 2 میلیون زن متاهل ، حدود دو میلیون تولد ثبت شد. اما در سال 2 ، با بیش از 1 میلیون زن متاهل ، کمتر از یک میلیون تولد ثبت شد. این آمار با وجود افزایش جمعیت زنان متاهل ، کاهش شدید نرخ باروری را نشان می دهد و باید برای همه زنگ خطر به نظر برسد.
اقدامات فعلی باید با تمرکز روی گروه های خروجی ، به ویژه دهه شصت ، سرعت و شدت بیشتری را به خود اختصاص دهد.
تحویل سوم افزایش یافته است
معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت با اشاره به تحولات اخیر جمعیت ، گفت: “ما یک درصد تحویل کودک سوم ، چهارم و پنجم را در سال مشاهده کرده ایم ، اگرچه این تعداد هنوز هم از کل تولد کم است.”
وی افزود: “روند تولد فرزندان اول و دوم در کشور کاهش یافته است ، اما تولد فرزندان سوم مثبت شده است.” این نشان می دهد که خانواده هایی که در اوایل دو فرزند داشتند ، تمایل دارند فرزندان بیشتری داشته باشند.
به گفته RAISI ؛ براساس آمار ارائه شده ، 5 ٪ از زنان ایرانی در محدوده سنی 5 تا 5 سال قرار دارند و بیشترین سهم از سنین باروری را دارند. در مقابل ، تنها 2 درصد از زنان در گروه سنی 2 تا 5 سال و در گروه 2 تا 5 سال حدود 2.5 درصد هستند. این آمار اهمیت اقدامات سریع در گروه سنی 5 تا 5 سال برای سیاست های جمعیتی را دو برابر می کند.
در زمینه ازدواج ، آمار همچنین نشان می دهد که میزان ازدواج در مقایسه با سال قبل حدود 2 درصد کاهش یافته است. با این حال ، این تعداد باید با در نظر گرفتن کاهش جمعیت در سن ازدواج مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: سن ازدواج در کشور نیز افزایش یافته است. میانگین سن ازدواج به حدود 2 سال رسیده است و زنان به 1.5 سال رسیده اند. همچنین ، سن فرزند اول برای مردان به 5 سال رسیده است و برای زنان حدود 5 سال است که می تواند در فاصله بین کودکان تأثیر بگذارد و روزهای تولد را کاهش دهد.
به گفته معاون معاون بهداشت ؛ افزایش سن ازدواج و فرزندآوری ، به ویژه در شهرهایی مانند تهران و ایلام ، که میانگین سن ازدواج برای زنان و مردان 5 است ، خطر برای آینده جمعیت کشور است.
کاهش مرگ مادران و نوزادان ؛ زنگ هشدار بخش سزارین را در کشور افزایش داد
معاون بهداشت و درمان وزارت بهداشت در گزارشی از شاخص های جمعیتی و بهداشتی این کشور اعلام کرد و گفت: “ما شاهد کاهش 5 ٪ در تولد در سالهای 1 و 2 بودیم ، اما در عین حال ، دستاوردهای مهمی در زمینه سلامت مادران و نوزادان حاصل شده است.”
وی با اشاره به آموزش ازدواج طبق ماده 5 قانون جوانان جمعیت ، افزود: به طور متوسط ، به طور متوسط 6000 زوج سالانه آموزش رایگان در کشور دریافت می کنند. این برنامه یکی از موفق ترین پروژه ها در زمینه ارتقاء سلامت خانواده بوده است.
با توجه به درگذشت مادران در هنگام زایمان ، ریزی گفت: “مرگ مادران به 5000 زایمان کاهش یافته است که این آمار در سراسر جهان است.” این ، برخلاف برخی ادعاها در مورد افزایش مرگ و میر به دنبال سیاست های جمعیتی ، حاکی از بهبود بارداری و مراقبت از زایمان در کشور است.
به گفته او ؛ میزان مرگ و میر نوزادان (NMR) نیز در هر هزار تولد زنده به 1.2 رسیده است. پوشش مراقبت از بارداری از 2 ٪ به حدود 2 ٪ افزایش یافته است و حداقل دو بار در دوران بارداری ، از 2 ٪ به 2 ٪ افزایش یافته است.
“علیرغم این دستاوردها ، معاون معاون بهداشت گفت که یکی از مهمترین چالش های کشور افزایش بخش سزارین است و میزان سزارین در برخی از استانها از 5 ٪ افزایش یافته است ؛ از جمله آذربایجان شرقی با 2 ٪. در حالی که شهرهایی مانند Torbat Jam و Zabul با حدود 5 ٪ عملکرد بهتری دارند.
وی با تأکید بر ترویج “زایمان طبیعی بدون درد” به عنوان یک راه حل ، وی افزود: “یکی از دلایل اصلی بخش سزارین ، تجربه نامطلوب مادر از زایمان طبیعی است.”
Raisi ادامه داد: اگر اولین زایمان با بخش سزارین انجام شود ، بیشتر تحویل بعدی یکسان خواهد بود و بنابراین تمرکز بر تجربه دلپذیر در تحویل اول بسیار مهم است.
محیط زایمان باید با احترام ، سلامتی و آرامش مخلوط شود
معاون بهداشت معاون وزارت بهداشت ، با تأکید بر لزوم بهبود زایمان در کشور ، گفت: “محیط زایمان باید از نظر سلامتی و هم از نظر سلامت و هم از کرامت انسانی باشد. فقط برای افزایش میزان تولد کافی نیست ، بلکه فضای و کیفیت زایمان نیز باید ارتقا یابد.
وی همچنین به موضوع سقط جنین عمدی و غیرمجاز پرداخت و اظهار داشت: بیش از 5 ٪ از سقط جنین غیرقانونی در خارج از مراکز پزشکی و عمدتاً در خانه ها انجام می شود. برخی انتظار دارند که وزارت بهداشت روند کار را به طور کامل کنترل کند ، در حالی که این سقط جنین خارج از حوزه نظارتی مراکز رسمی است.
معاون معاون بهداشت تأکید کرد: هرگونه سقط جنین غیرقانونی در مراکز پزشکی با درمان جدی ، لغو و پیگیری قضایی همراه خواهد بود. اما در خارج از فضا ، چالش اصلی ریشه در دسترسی آزاد به اطلاعات سقط جنین و داروهای در فضای مجازی دارد. با جستجوی ساده ، افراد می توانند به آدرس و محل این داروها دسترسی پیدا کنند. این امر به کنترل چند وظیفه ای و امنیت سایبری نیاز دارد.
در همین راستا ، وزارت بهداشت برنامه ملی (نجات کودکان سقط جنین) را راه اندازی کرده است. این پروژه با هدف مشاوره و مداخله به موقع در مواردی که والدین نسبت به بارداری شک دارند.
وی گفت: “در حال حاضر ، چهار مرکز این پروژه در کشور وجود دارد که تاکنون از بیش از 6000 مشتری استقبال کرده است.” از این تعداد ، 1600 مورد با مشاوره روانشناختی ، اجتماعی و پزشکی مورد بحث قرار گرفته است که این یک موفقیت چشمگیر است.
معاون معاون بهداشت همچنین به دلایل اصلی تصمیم گیری در مورد سقط جنین اشاره کرد و گفت: “مطالعات نشان داده اند که دلایل اصلی سقط جنین غیرمجاز مشکلات اقتصادی ، کمبود مسکن و احساس عدم آمادگی ذهنی برای آموزش کودک است.” جالب اینجاست که در بسیاری از موارد ، تصمیم به سقط جنین از پدر خانواده بیشتر از مادر بود.
حمایت جامع وزارت بهداشت از ازدواج ، زایمان و رشد دانشجویان متاهل
معاون معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: 5 ٪ از سوئیت های خوابگاه پس از اطلاع از قانون حمایت از خانواده ، به دانشجویان متاهل اختصاص داده شده است. اگرچه با توجه به تعداد کم سوئیت ها ، این رقم زیاد به نظر می رسد ، اما ما هنوز از وضعیت دلخواه فاصله داریم.
وی افزود: “در حال حاضر ، هیچ دانشجوی متاهل در رده وام های ازدواج ، زایمان یا وام مسکن قرار ندارد و کلیه درخواست ها بدون تأخیر پرداخت شده است.”
به گفته RAISI ؛ افزایش تعداد محل اقامت نیز رخ داده است که هدف آن حمایت از ادامه آموزش در همان زمان با نخبگان است. “افزایش ظرفیت مهد کودک به همراه خوابگاه های متاهل نیز در حال انجام است.
افزایش حمایت مالی از خانواده های جوان
وی افزود: براساس گزارش وزارت بهداشت ، سرانه پرداخت كودكان دو برابر شده است و همچنین 5 ٪ افزایش مسكن برای دستیاران پزشکی.
Raisi ادامه داد: در زمینه درمان ناباروری ، پیشرفت چشمگیری داشته است. در حال حاضر 4 مرکز ناباروری فعال در کشور وجود دارد ، از جمله 4 سطح سطح 2 و تعدادی از مراکز خصوصی و دانشجویی.
براساس تخمین ها ، حدود 2 تا 5 میلیون زوج در کشور درگیر ناباروری هستند که برخی از آنها هنوز به طور رسمی مشخص نشده اند. این آمار شامل ناباروری اولیه و ثانویه است.
وی افزود: وزارت بهداشت همچنین یک رهبر در زمینه علوم است و پروژه های تحقیقاتی بی شماری با جمعیت ، آلودگی هوا و سلامت نوزادان انجام می شود. تمام شکایات ، انتقادات و فراخوانی در مورد قانون جوانان جمعیت نیز ثبت شده و دنبال شده است.