فرصت جشن غادیر برای خوشبختی جمعی و تقویت همدلی اجتماعی – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

Hojjatoleslam Abdullah Soltani Shayan ، جانشین Vali Faqih در دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallahمونوی در گفتگو با خبرنگار Mehr در مورد چگونگی تجلیل از غادیر در همه بخش های جامعه و چگونگی ارتقاء این جشن ، گفت: با وجود حضور گسترده مردم به مناسبت 7 فوریه ، ما برنامه های کمتری را با روحیه شاد و جشنواره ای مشاهده کرده ایم که حضور مردم محدود به حضور مردم است. و جشن غادیر توانسته است این خلاء را تا حد زیادی پر کند.
وی ادامه داد: برنامه غادیر با ایجاد یک فضای شاد و خانوادگی یادآور برخی از تظاهرات آیینی مانند پیاده روی اربین است ، اما تمرکز بر خوشبختی و جشن است. ادامه چنین رویدادهایی می تواند نقش مهمی در گسترش خوشبختی اجتماعی داشته باشد ، زیرا در این فضا فرهنگ ها و سلیقه های مختلف با هم جمع می شوند.
سلطانی شایان اذعان کرد: جشن غادیر می تواند فرصتی برای القاء مفاهیم فرهنگی و تقویت سرمایه اجتماعی باشد. اگرچه در سالهای اولیه جشن چالش هایی وجود داشت ، اما اکنون اجرای و تجربه مسلط تر برای شرکت کنندگان وجود دارد.
“البته ، برای داشتن یک جشن با شکوه تر ، هنوز هم نیاز به برنامه ریزی و برنامه ریزی دقیق تر وجود دارد ؛ به خصوص در محل بخش های مختلف مانند اسلایدهای بازی ، غرفه های فرهنگی و سایر فضاهای تعاملی ، و این جشن ، اگر همراه با برنامه ریزی دقیق و مشارکت گروه های مختلف محبوب باشد ، می تواند گامی مؤثرتر در کاهش اختلافات اجتماعی و افزایش همدردی در جامعه انجام دهد.
تشکیل یک اتاق فکر برای بهبود کیفیت برنامه های غادیر
جانشین ولی فاقه در دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallah (مون) وی گفت: علیرغم موفقیت نسبی جشن 5 کیلومتری غدیر در سالهای اخیر ، اگر این رویداد برنامه ریزی دقیق و هدفمند محتوا نداشته باشد ، این رویداد در آینده در معرض خطر پذیرش عمومی خواهد بود. یکی از نگرانی ها عدم وجود روایت منسجم و یک سلسله خاص در طول جشن است.
وی گفت: برای حفظ کیفیت ، به روزرسانی و تأثیر جشن غادیر ، محتوای آن باید از یک پیام اولیه شروع شود و با برنامه ریزی دقیق به یک نقطه پایانی منسجم برسد ، در حالی که روند فعلی بیشتر روی صحنه و سرگرم کننده است و ممکن است به تدریج از هدف مذهبی خود دور شود.
Soltani Shayan هشدار داد: اگر روند فعلی ادامه یابد ، جو جشن های مذهبی ممکن است به الگوی مشابهی از کنسرت های کاملاً سرگرم کننده یا حتی کنسرت منتقل شود. با این حال ، هدف اصلی چنین مواردی انتقال مفاهیم عمیق اعتقاد و ایجاد فضایی برای همدلی و تقویت اعتقادات مذهبی است و تعادل نشاط اجتماعی و محتوای معنی دار نیاز به برنامه ریزی دقیق ، مشاوره با نخبگان فکری و تعریف اهداف فرهنگی خاص دارد.
نیاز به تقویت بعد معرفتی جشن های غادیر
جانشین ولی فاقه در دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallah (مون) وی گفت: “با افزایش جشن های خیابانی در عید الحدیر ، خطر این برنامه یک هشدار جدی است و ریشه های معرفتی و مذهبی این مناسبت نباید به دلیل خوشبختی از بین برود.” غادیر به تدریج به جایی می رود که به جای تأکید بر پیام اصلی خود ، به ظاهر و جنبه های درخشان متمرکز است. با این حال ، با مدل سازی مناسب مراسم های مذهبی در گذشته ، می توانیم به یک الگوی موفق تر از طراحی این رویداد دست یابیم.
وی افزود: “استقبال گسترده از جشن های غادیر ، به جای صرفاً انگیزه مذهبی ، به دلیل خلاء جدی برنامه های خیابانی مبارک است ؛ خلاء که در مواقعی مانند Arbaeen یا دهه Muharram وجود ندارد. در Arbaeen ، پیاده روی و عزاداری دارای عمق اعتقاد است و هنوز هم یک ساختار معنوی وجود ندارد.
Soltani Shayan ادامه داد: جمعیتی که امروز در جشن های قدیر برگزار می شود ، بخشی از جامعه است که تمایل به تخلیه عاطفی در یک محیط خانواده ، امن و مذهبی دارد. بنابراین ، فراهم کردن فضاهای مختلف ، متناسب با نیازهای گروه های سنی مختلف از کودکان تا نوجوانان و بزرگسالان ، همچنین می تواند اثربخشی آموزشی این جشن ها را افزایش دهد.
جانشین ولی فاقه در دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallah (مون) وی تأکید کرد: برای گسترش رابطه بین نوجوانان و نسل های جدید با این نوع رویدادها ، بخشی از مسئولیت اجرای و طراحی باید به خودشان داده شود. به طور خاص ، نسل های دهه 1980 و 1980 ، که با انرژی و خلاقیت خودشان ، گاهی اوقات بدون نظارت مستقیم عمل می کنند ، می توانند بار اصلی فعالیت ها را تحمل کنند و در نهایت با طراحی محتوای دقیق و عملکرد متعادل می تواند به عنوان یک رویداد ملی مذهبی شناخته شود.
نیاز به جوانی و نوآوری در برنامه های فرهنگی غدیر
Soltani Shayan گفت: یکی از اصلی ترین چالش ها در اجرای برنامه های فرهنگی ، فاصله از دیدگاه های مدیریتی و الزامات نسلی است. رویکردی که عملاً با یک نوجوان و مخاطبان جوان روبرو است.
وی جشن 5 کیلومتری قدیر را فرصتی منحصر به فرد برای نوجوانان و خلاقیت جوانان توصیف کرد و گفت: طبق پیشنهادات یکی از راه حل های مؤثر ، تقسیم هوشمندانه دوره جشن ، به طوری که بخش هایی از این مسیر کاملاً به گروه های خاص یا جنسیتی اختصاص داده شده است.
جانشین ولی فاقه در دانشگاه علوم پزشکی Baqiyatallah (مونخاطرنشان شد: این فرایند نه تنها به معنای مشارکت نسل جدید است ، بلکه باعث افزایش احساس مسئولیت ، تقویت کار تیمی و ظهور نوآوری های فرهنگی می شود.
سولتانی شایان خاطرنشان کرد: بنابراین اجرای هوشمندانه و مردمی برنامه های فرهنگی عید اللهدیر می تواند این جشن را نه تنها یک جشن پرشور ، بلکه یک الگوی موفق از مشارکت نسلی ، انتقال مفاهیم مذهبی و احیای سنت های نادیده گرفته شود.