زایمان در بیمارستان خصوصی30تا85میلیون/اختلاف طبیعی و سزارین؟

به گفته خبرنگار اجتماعی خبرگزاری Tasnim ، زایمان طبیعی همیشه یکی از بهترین و با انگیزه ترین روش های زایمان است که مزایای بسیاری نه تنها برای مادر بلکه برای کودک نیز دارد. در حالی که این روش در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان اولین انتخاب برای زنان باردار توصیه می شود ، در ایران ، سطح سزارین بالا به یک بحران جدی در بخش درمانی تبدیل شده است. براساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت ، بیش از نیمی از تحویل در کشور توسط بخش سزارین انجام می شود ، در حالی که استاندارد جهانی میزان تحویل را فقط 15 تا 20 ٪ در نظر می گیرد. در برخی از استانها ، مانند گیلان ، این رقم حتی بیش از 70 ٪ است.
بخش سزارین 56 ٪ در ایران
به گفته ریزی ، معاون وزیر بهداشت در وزارت بهداشت ، بخش سزارین در ایران به 56 درصد رسیده است که این آمار نگران کننده روند رو به رشد این نوع زایمان است. با این حال ، در بسیاری از کشورهای توسعه یافته ، درصد سزارین به طور قابل توجهی پایین تر است و ترویج زایمان طبیعی اولویت است و سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که این آمار نباید از 15 ٪ تا 20 ٪ تجاوز کند.
تهرانیان در بخش سزارین در این کشور در رده چهارم قرار گرفتند
نمودار زیر بخش سزارین را در استانهای مختلف کشور نشان می دهد ، طبق این نمودار ، بیشترین تعداد سزارین در گیلان 79 ٪ و کمترین میزان سزارین در ایرانشهر بود. دانشگاه های علوم پزشکی بابول و تبریز بیشترین تعداد سزارین را پس از گیلان دارند و دانشگاه های پزشکی پایتخت از نظر آمار چهارم تا هفتم هستند.
دلیل شیوع سزارین در کشور چیست؟
افزایش غیر ضروری در بخش سزارین ، علاوه بر تهدید سلامت مادران و نوزادان به دلیل عوارض این عمل جراحی بزرگ ، هزینه های اقتصادی زیادی برای سیستم بهداشتی کشور نیز دارد ، زیرا بسیاری از تختخواب ها و تجهیزات و تجهیزات بیمارستان را اشغال می کند ، و گاهی اوقات عوارض ثانویه در سلامت مادران دارد.
اگرچه ممکن است تصور شود که پیشرفت پزشکی باعث افزایش آمار جراحی سزارین می شود ، اما مطالعات نشان می دهد که در بسیاری از موارد سزارین به دلیل نیاز مادران به روند زایمان طبیعی ، شیوع بیشتری پیدا کرده است.
به گفته یک متخصص در وزارت بهداشت وزارت بهداشت ، یکی از دلایل اصلی انتخاب بخش سزارین توسط زنان باردار ، ترس از درد طبیعی زایمان است. بسیاری از خانم ها ترجیح می دهند بخش سزارین را از ترس از درد طبیعی زایمان به دنیا بیاورند ، زیرا معمولاً سریعتر و بدون درد است. با این حال ، پس از یک زایمان طبیعی ، زنان بسیار سریعتر از بخش سزارین هستند و می توانند روزانه و روز کودک خود را انجام دهند.
در عین حال ، مطالعات نشان می دهد که آموزش والدین ، تاریخچه سزارین قبلی ، سابقه ناباروری یا تعدد ، از جمله عوامل مؤثر در ارتقاء سزارین است.
بخشی از زنان برای زایمان در بخش دولتی
در کنار مسائل فرهنگی و اجتماعی ، به نظر می رسد کیفیت نامطلوب خدمات در برخی از بیمارستان های عمومی دلیل دیگری است که زنان را از انتخاب زایمان طبیعی دلسرد می کند. در بسیاری از بیمارستان های عمومی ، زنان و زایمان و زنان و زایمان با تعداد زیادی از ساکنان و دانشجویان مامایی همراه هستند که می تواند مشکلاتی از قبیل عدم تجربه ، عدم تسلط بر روشهای مدیریت زایمان طبیعی ، کاهش راحتی و حریم خصوصی به دلیل فضای غالب آموزشی در بخش های بیمارستان و در نهایت نارضایتی ایجاد کند. در چنین شرایطی ، مادران باردار احساس غفلت و گاه بی احترامی از کادرها می کنند ، که به نوبه خود باعث کاهش اعتماد به سیستم بهداشت و درمان بخش دولتی می شود و تمایل به رفتن به بیمارستان های خصوصی دارد.
بخش دولتی رایگان نیست!
نکته قابل توجه دیگر در برخی از بیمارستانهای عمومی ، دریافت هزینه مادران باردار برای زایمان طبیعی است. علیرغم تأکید قانون جوانان جمعیت و اطلاعیه وزارت بهداشت در مورد زایمان رایگان در بیمارستان های عمومی ، اطلاعات خبرنگار Tasnim از دو بیمارستان متخصص زنان تخصصی در تهران نشان می دهد هزینه پرداخت برای تحویل طبیعی است. در این مراکز بیش از یک میلیون و 500 هزار تومانی از مادران باردار دریافت می شود. با این حال ، طبق قانون ، با هدف ارتقاء و ترغیب مادران برای زایمان ، هیچ هزینه ای از مادران باردار در بیمارستان های عمومی دریافت نمی شود.
هزینه 30 میلیون دلار در بیمارستان های خصوصی
اگرچه تعدادی از خانمها به دلیل مشکلات بخش دولتی به بیمارستان های خصوصی روی می آورند ، اما هزینه های بالای تحویل طبیعی در این مراکز برای اکثر خانواده ها بدون پرداخت هزینه است و از طرف دیگر ، هزینه زیادی بین تحویل طبیعی و بخش سزارین در بخش خصوصی وجود ندارد ، و این ، به همراه ترس از درد طبیعی زایمان ، باعث می شود که زنان در انگیزه انتخاب یک کودک طبیعی باشند.
تعرفه های زایمان طبیعی در بیمارستان های خصوصی بسته به درجه بندی هتل و بیمارستان از 30 میلیون دلار شروع می شود.
پیگیری خبرنگار Tasnim از پنج بیمارستان خصوصی در مناطق مختلف تهران نشان می دهد که تعرفه بیمارستانهای طبیعی حداقل 30 میلیون تومان شروع می شود و به بیش از 45 میلیون تومان می رسد. یکی از این بیمارستانها به Tasnim می گوید که 36 میلیون توماس برای هر شب در بیمارستان پرداخت می شود و در صورت درخواست اتاق VIP نیز به 46 تا 50 میلیون دلار افزایش می یابد.
برخی از بیمارستان های دیگر نیز قوانین عجیب تری را برای زایمان طبیعی و سزارین تصویب کرده اند. یکی از این بیمارستان ها می گوید اگر مادر باردار فرزند دوقلوی داشته باشد ، به طور متوسط 5 تا 6 میلیون دلار برای هر کودک هزینه اضافی خواهد داشت!
هزینه سزارین در بخش خصوصی نیز از 40 میلیون دلار آغاز شده و بسته به اتاق خصوصی یا عمومی ، برای 70 میلیون تومان در هر شب در بیمارستان بستری است.
پای لوکس نیز به اتاق های تحویل باز شد
البته هزینه های بخش خصوصی به همین جا ختم نمی شود! برای مادرانی که تمایل به لوکس و گران تر دارند ، مواردی مانند بالون ، گل ، تزئین تختخواب کودک و عکاسی و فیلمبرداری از زایمان طبیعی نیز تهیه شده است که این گزینه ها را به هزینه های بستری از 14 میلیون دلار در هر شب اضافه می کند!
چگونه می توان بخش سزارین را کاهش داد؟
برای کاهش تعداد سزارین و ترویج زایمان طبیعی در کشور ، اصلاحات اساسی در سیستم بهداشتی کشور ضروری است. از آنجا که ترس از زایمان طبیعی یکی از دلایل اصلی تمایل زنان به انجام سزارین است ، استقبال از روند زایمان یکی از اصلی ترین پیشنهادات است که به ارتقاء زایمان طبیعی در کشور کمک می کند. این امر همچنین توسط مقامات وزارت بهداشت تأکید شده است. از جمله آن عسکری ، رئیس مدیریت بیمارستان و خدمات بالینی وزارت بهداشت ، گفت: “اگر حریم خصوصی مادر باردار حفظ نشود و تجربه تولد دلپذیری نداشته باشد ، نباید انتظار داشته باشیم که برای بارداری های بعدی انگیزه ای داشته باشیم ، بنابراین یک رابطه عاطفی خوبی بین ماما و مادر باردار وجود دارد.
کارشناسان توصیه می کنند که ارائه اطلاعات دقیق و علمی در مورد مزایای زایمان طبیعی و خطرات احتمالی بخش سزارین می تواند به زنان کمک کند تا انتخاب بهتری داشته باشند. مادران باردار همچنین باید در محیطی به دور از استرس و رفتارهای ناخوشایند بدون فشار زیاد بتوانند زایمان طبیعی را انجام دهند.
ترویج زایمان طبیعی و کاهش تعداد بالای سزارین در کشور نیاز به تلاش های گسترده دارد. اصلاح سیاست های بهداشتی ، بهبود کیفیت خدمات در بیمارستان های عمومی ، نظارت بر تعرفه های بخش خصوصی و ارائه خدمات آموزشی به مادران باردار می تواند به کاهش سزارین و بهبود سلامت مادران و نوزادان کمک کند.
پایان پیام/