اختصاص 20 درصد از مجوزهای جذب هیأت علمی دانشگاه ها به نخبگان

در جلسه اعضای نخبه با معاون وزیر بهداشت ، دکتر سید جالیل حسینی ، معاون وزیر بهداشت ، بر اهمیت نقش دانشگاه ها در آموزش نسل های آینده و ارتقاء دانش و اخلاق تأکید کرد و گفت: “همه ما در نوعی معلم هستیم و بزرگترین مسئولیت ها هستیم.”
حسینی با اشاره به چالش های دانشگاه ها و آموزش پزشکی ، افزود: “در حال حاضر ، دانشگاه ها تحت تأثیر موضوعات مختلفی قرار می گیرند که منجر به کاهش استقبال از رشته های مختلف و مشکلات بسیاری شده است.” این مسائل به ویژه در مورد درمان و کار دستیاران پزشکی نگران است.
معاون وزیر آموزش و پرورش وزارت بهداشت همچنین بر اهمیت ارتباطات نزدیک و مداوم با اساتید و دانشجویان در شناسایی و حل مشکلات تأکید کرد و گفت: “مسئولیت ما در این رابطه بسیار مهم است و دانشگاه ها باید به گونه ای اداره شوند که هم به سمت رشد علمی حرکت کند و هم به جامعه خدمت کند.” ما نباید اجازه دهیم این فرصت ها و ظرفیت ها به درستی استفاده نکنند.
وی همچنین به موضوع عدالت آموزشی و تسهیل اشاره کرد: کیفیت آموزش باید در همه سطوح حفظ شود و همه افراد باید از خدمات آموزشی و پژوهشی به طور مساوی بهره مند شوند. در همین راستا ، برنامه های تحول در آموزش پزشکی و پروژه های مشابه باید به طور جدی دنبال شوند.
حسینی همچنین در مورد چالش های اقتصادی موجود در دانشگاه ها و مراکز آموزشی صحبت کرد و افزود: “بودجه اختصاص داده شده به دانشگاه ها و مراکز آموزشی ، به ویژه در زمینه تجهیزات و منابع ، کافی نیست و ما باید تلاش کنیم تا شرایط را با همه موسسات و اندام ها بهبود بخشیم.”
وی همچنین به مشکلات زیرساختی در دانشگاه ها ، مانند کمبود خوابگاه ، کلاس های نامناسب و تعداد زیادی از دانشجویان در بیمارستان ها اشاره کرد و نقش رسانه ها را در کنار وزارت بهداشت مهم دانست.
حسینی ابراز امیدواری کرد که با هم افزایی و همکاری همه نهادها ، مشکلات موجود شناسایی و حل شود و ما شاهد پیشرفت قابل توجهی در دانشگاه ها و آموزش پزشکی خواهیم بود.
محمد جلیلی ، رئیس مرکز امور بهداشت وزارت بهداشت ، همچنین به اهمیت جذب نخبگان علمی به دانشگاه های پزشکی این کشور اشاره کرد و گفت: “کسانی که توسط بنیاد ملی نخبگان برای عضویت در برنامه” جهت “تأیید می شوند می توانند توسط دانشگاه های دولتی تصویب شوند.
رئیس مرکز امور علمی وزارت بهداشت ، تا 20 ٪ از مجوزهای جذابیت دانشکده دانشگاه را به نخبگان نخبگان ملی اعلام کرد و گفت: “این به منظور ارتقاء سطح تحصیلی دانشگاه های پزشکی این کشور و حمایت از نخبگان علمی کشور است.”
وی افزود: در سال 1403 ، بیش از 70 مورد نخبگان ارائه شده توسط بنیاد ملی نخبگان مورد بررسی قرار گرفته اند و بسیاری از آنها جذب می شوند یا در فرآیند جذب هستند. علاوه بر این ، افرادی که در فراخوان امتیازات نخبگان مصوب بنیاد شرکت می کنند نیز امتیازات ترجیحی دریافت می کنند.
جالیلی تأکید کرد: هدف ما تسهیل و تسریع روند جذب نخبگان در دانشگاه ها است تا این عزیزان به سرعت وارد زمینه های علمی و پژوهشی شوند و بتوانند نقش موثری در تقویت کیفیت آموزش و تحقیقات در دانشگاه ها داشته باشند.
رئیس مرکز امور علمی همچنین از تلاش های معاون آموزشی وزارت بهداشت برای تسریع در فرایندهای حقوقی و اداری استخدام نخبگان خبر داد و گفت: به منظور تسریع در روند بررسی صلاحیت های عمومی نخبگان عمومی در دانشکده وزارت بهداشت.
وی از دانشگاه ها خواست تا با توجه به ظرفیت علمی نخبگان ، زمینه های لازم را برای حضور و فعالیت های علمی خود فراهم کنند و افزود: “ما انتظار داریم افرادی که به عنوان نخبگان شناخته می شوند با توانایی های خود منبع تحولات اساسی در دانشگاه ها و سیستم آموزش عالی کشور باشند.”
پایان پیام/