ضرورت برای به دست آوردن مجوز قانونی برای تبلیغات بهداشتی

به گفته خبرگزاری IMNA و نقل شده به نظر می رسدجلال غفر زاده بر ضرورت نظارت قانونی بر فعالیتهای بهداشتی تأکید کرد: طبق قانون امور پزشکی و دارویی ، هر شخص یا موسسه ای قصد دارد خدمات ، آموزش یا حتی ارائه بهداشت ، به ویژه مشاوره پزشکی را ارائه دهد ، موظف است مجوزهای قانونی را بدست آورد. از آنجا که مخاطبان اصلی این اقدامات سلامت مردم است و حاکمیت مستقیماً مسئولیت این مسئله را بر عهده دارد.
وی افزود: این شرط قانونی نه تنها در کشور ما بلکه در همه کشورهای جهان است ، و افزود که فعالیت های بهداشتی نیاز به صلاحیت های حرفه ای ، مدرک تحصیلی مربوطه و مجوزهای حقوقی دارد. حتی کسانی که مخاطبان را در فضای مجازی جذب می کنند مشمول قانون هستند و موظفند مجوز دریافت کنند ، نه تنها برای خدمات بلکه حتی برای بحث در مورد مسائل پزشکی.
رئیس مرکز نظارت و اعتبار سنجی وزارت بهداشت همچنین به دستورالعمل جدیدی به دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: “طبق دستورالعمل های اخیراً اعلام شده ، حتی مراکز مجاز مانند پزشکان ، کلینیک ها و بیمارستان ها موظفند تبلیغات رسانه ای خود را در یک چارچوب خاص و کنترل انجام دهند. زیرا اطلاعات در این زمینه باید شفاف باشد ، علمی و غیر آمریكا.
وی افزود: با اشاره به فعالیت گسترده مراکز غیرمجاز ، به ویژه در فضای مجازی ، وی افزود: حجم تبلیغات ، آموزش و محتوای منتشر شده توسط مراکز غیرمجاز بسیار بیشتر از مراکز دارای مجوز است. در سالهای اخیر ، وزارت بهداشت اقدامات موثری برای شناسایی ، مسدود کردن صفحات مجازی غیرمجاز و قطع خطوط ارتباطی انجام داده است. این روند اکنون به طور جدی توسط دفتر مرکزی وزارت بهداشت و دانشگاه های پزشکی استان دنبال می شود.
غفر زاده برنامه وزارت بهداشت را برای اطلاعات عمومی در مورد مراکز غیرمجاز و افراد اعلام کرد و گفت: “به زودی با همکاری زمینه روابط عمومی و رسانه ها ، لیست مراکز و افراد توسط عموم مردم مطلع می شوند.” این اقدام نظارت عمومی را تقویت کرده و تقاضا برای خدمات غیرمجاز را کاهش می دهد. مشابه محصولات آرایشی غیر مجاز.
وی در پاسخ به انتشار ویدئویی در فضای مجازی که در آن شخص در مورد خون و فرآورده های خونی اظهار نظر کرده است ، گفت: “هرگونه خدمات آموزشی یا پزشکی غیرمجاز مخالف قانون است و مطابق با ماده 5 قانون پزشکی با متخلفان برخورد خواهد شد.” در این مورد خاص ، دانشگاه مربوطه نیز موضوع را به مقام قضایی ارجاع داده است.
رئیس مرکز نظارت و اعتبار سنجی وزارت بهداشت در مورد بیشتر فعالیت های مراکز غیرمجاز گفت: بیشتر این مراکز در زمینه های زیبایی و طب سنتی قرار دارند. افراد غیرمجاز با ادعای خدمات سنتی طب سنتی یا حتی جراحی های زیبایی به این مناطق رسیده اند و در برخی موارد آرایشگاه فعالیتهای غیرمجاز ، که همه آنها غیرمجاز هستند.
وی گفت: “اطلاعات به موقع و مؤثر می تواند بسیار مؤثرتر از اقدامات نظارتی باشد.” با آگاهی مردم از مجوز WHO و مراکز ، تقاضا برای خدمات غیرمجاز کاهش می یابد. انتظار می رود رسانه ها با وزارت بهداشت همراه باشند.