همین مورد در مورد خوردن نان سوخته با سرطان

در گذشته ، بسیاری از مردم و حتی برخی از منابع علمی معتقد بودند که غذاهای سوخته ، از جمله نان سوخته ، می توانند سرطان زا باشند. این عقیده به دلیل ماده ای به نام آکریلامید در غذاهای سوخته یا کباب پز رایج بود. آکریلامید هنگام پخت یا سرخ کردن غذاهای نشاسته ای مانند نان ، سیب زمینی و برنج در دماهای بالا تولید می شود و به عنوان یک سرطان زا بالقوه شناخته می شود.
با این حال ، تحقیقات جدیدتر ، مانند گزارش در تحقیقات سرطان بریتانیا ، نشان می دهد که خطر واقعی آکریلامید در غذاهای سوخته به حدی کم است که نگرانی های جدی ایجاد نمی کند. تحقیقات نشان می دهد که میزان آکریلامید در این غذاها بسیار پایین تر از آن است که اثرات منفی واقعی بر سلامت انسان داشته باشد.
بنابراین ، طبق تحقیقات موسسه تحقیقات سرطان در انگلستان ، نان سوخته خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی دهد.
در نان سوخته ماده مضر به نام آکریلامید وجود دارد که می تواند به DNA آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. اما تمرکز این ماده به حدی کم است که تهدیدی برای سلامتی نیست.
این توسط عید جوان ، نماینده موسسه تحقیقات سرطان بیان شده است.
محققان تأیید کرده اند که آکریلامید ، یک ماده سرطان زا بالقوه ، هنگام برشته کردن غذاهای نشاسته ای مانند نان و سیب زمینی تولید می شود. همچنین در دود سیگار یافت می شود. اما طبق تحقیقات ، خطرات واقعی برای انسان بسیار اغراق آمیز است.
یانگ توضیح داد که در بسیاری از آزمایشات اولیه در مورد حیوانات ، از دوزهای بسیار زیاد آکریلامید استفاده شده است ، که با میزان غذای مصرف شده توسط مواد غذایی برای انسان قابل مقایسه نیست. بنابراین ، نتایج چنین تحقیقاتی نمی تواند برای انسان استفاده شود.
کارشناسان تأکید می کنند که عوامل اصلی خطر ابتلا به سرطان ، الکل ، گوشت قرمز و فرآوری شده و همچنین غذاهایی با چربی ، شکر و نمک است.
۲۳۳۲۳۳
منبع:خبرآنلاین