بارداری

هورمون‌های بارداری؛ بازیگران نامرئی احساسات مادرانه

به گزارش Health News ، بارداری یک تحول جامع در بدن و روان زن ایجاد می کند. تغییرات هورمونی که از لحظه بارداری شروع می شود ، بخش مهمی از این تحول است. ترشح بیش از حد استروژن و پروژسترون بر عملکرد مغز و ذهنی تأثیر می گذارد و با تحریک حامل های عصبی مانند دوپامین و سروتونین ، به مادر آرامش و دلبستگی به جنین می بخشد. اما این همیشه در یک فضای امن و حمایتی اتفاق نمی افتد.

دکتر Firoozeh Roustta ، یک متخصص زنان و زایمان می گوید: “هورمون ها به کمک کمک کرده اند ، اما اگر محیط زندگی مادر پر از استرس و ناامنی باشد ، عملکرد آنها مختل می شود و مادر ممکن است به جای احساسات دلپذیر ، اضطراب ، بی قرار و حتی افسردگی را تجربه کند.”

هورمون ها قهرمان یا ضد هرو؟

هورمون هایی مانند استروژن ، پروژسترون و پرولاکتین در دوران بارداری و شیردهی بسیار افزایش یافته و نقش مهمی در رشد جنین ، آماده سازی بدن سازی برای زایمان و پیوند مادر و کودک دارند. اما این هورمون ها در مواجهه با استرس مزمن ، بی خوابی ، نگرانی در مورد آینده یا رفتار ناپایدار همسر می توانند مشکلات روانی ایجاد کنند.

این روستا می گوید: “افزایش بیش از حد کورتیزول ، که به عنوان هورمون استرس شناخته می شود ، می تواند باعث اضطراب شدید در مادر شود.” با این حال ، این هورمون همچنین نقش مهمی در رشد ریه های جنین دارد. “مدیریت صحیح این تعادل هورمونی مهم است.”

غمگین پس از زایمان ؛ یک واقعیت غیرقابل انکار

پس از زایمان ، سطح هورمونهای شاد مانند استروژن و پروژسترون ناگهان افت می کند. این افت ناگهانی ، همراه با بی خوابی ناشی از نگهداری کودک ، می تواند به “غم و اندوه مادری” منجر شود – شرایطی که با گریه های غیر ضروری ، تنهایی و خستگی شدید همراه است.

اگر این وضعیت ادامه یابد و با حمایت عاطفی و جسمی همراه نباشد ، می تواند منجر به افسردگی پس از زایمان شود. اما در این میان ، اضطرابوسین ، که در حین شیردهی ترشح می شود ، می تواند مادر را بهبود بخشد و پیوند عاطفی با کودک را تقویت کند.

پرولاکتین ؛ ناجی شب های بی خوابی

این روستا در مورد نقش شیردهی در حفظ تعادل ذهنی مادر می گوید: “هورمون پرولاکتین ترشح شده در هنگام شیردهی به عنوان هورمون شب شناخته می شود.” این هورمون به مادر کمک می کند تا با زندگی شبانه کنار بیاید و از خستگی شدید ذهنی جلوگیری کند. “

وی هشدار می دهد که بی خوابی مزمن باعث ملاتونین (هورمون تنظیم خواب) و افزایش کورتیزول می شود که باعث ایجاد تعادل سایر هورمون ها می شود.

اختلالات پس از زایمان

دکتر روستایی تأکید می کند که باید مراقبت های پس از زایمان را به طور جدی انجام شود ، به خصوص در سه فواصل کلیدی: 2 روز اول ، 2 روز و سه ماه پس از زایمان. او می گوید: “کم کاری تیروئید پس از زایمان یکی از شایع ترین اختلالات است که باعث تغییر و هوای مادر می شود و در صورت تشخیص به راحتی قابل درمان است.”

علائمی از قبیل بی اشتهایی ، تحریک پذیری ، کاهش علاقه کودک یا خستگی شدید برای جلوگیری از پیشرفت افسردگی نیاز به تحقیقات فوری دارد.

حمایت از اطرافیان ؛ ستون سلامت روانی

در کشورهای توسعه یافته ، ساختارهایی به نام “حلقه های پشتیبانی مادران” توسط ماماها ، روانشناسان و مشاوران بهداشت روان طراحی شده اند. در این سیستم ها ، مادران پس از زایمان رها نمی شوند اما با بازگشت به تعادل روانی همراه هستند.

این روستا می گوید: “در کشور ما ، هنوز هیچ توجهی به سلامت روان مادر بعد از زایمان وجود ندارد.” با این حال ، روحیه و شخصیت آینده کودک به سلامت روانی مادر بستگی دارد. “اگر ما به دنبال یک جامعه سالم هستیم ، باید مادران خود را به خوبی نگه داریم.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا