به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت(سلامت جو)
علاوه بر این، محققان گزارش می دهند که این مواد مغذی ارتباط نزدیکی با مواد مغذی موجود در رژیم غذایی مدیترانه ای دارند، یک الگوی غذایی که قبلاً با پیری سالم مغز مرتبط بوده است.
آرون باربی، محقق ارشد و مدیر مرکز در دانشگاه نبراسکا-لینکلن، گفت: “مواد مغذی شناسایی شده در این مطالعه که اثرات مثبت رژیم مدیترانه ای بر سلامتی را نشان می دهد، با رژیم مدیترانه ای سازگار است.”
برای این مطالعه، محققان نمونه خون گرفتند و آزمایشهای عملکرد مغز و اسکن MRI را روی 100 فرد سالم 65 تا 75 ساله انجام دادند.
این تجزیه و تحلیل دو نوع مختلف پیری مغز را در میان شرکت کنندگان نشان داد، سریعتر و کندتر از حد انتظار.
نتایج نشان میدهد افرادی که پیری مغزشان کندتر است، پروفایلهای مواد مغذی خاصی در نمونههای خون خود داشتند.
نشانگرهای مفید خون شامل ترکیبی از موارد زیر است:
• اسیدهای چرب (اسید واسنیک، اسید گونودیک، اسید آلفا لینولنیک، اسید آلکوزاپنتانوئیک، ایکوزادینوئیک اسید، و اسید لیگنوسریک).
آنتی اکسیدان ها و کاروتنوئیدها از جمله سیس لوتئین، ترانس لوتئین و زآگزانتین
• دو شکل ویتامین E.
• کولین، یک ماده مغذی ضروری.
محققان خاطرنشان کردند که این مشخصات ارتباط نزدیکی با رژیم غذایی مدیترانه ای دارد.
باربی گفت: “این الگوهای مواد مغذی امیدوارکننده هستند و با معیارهای عملکرد شناختی و سلامت مغز همبستگی مطلوبی دارند.”
به گفته محققان، این یکی از اولین و بزرگترین مطالعاتی است که نشانگرهای خون را برای سطوح مواد مغذی بررسی کرده و داده ها را با تصویربرداری مغز و آزمایش های شناختی ترکیب می کند.
محققان قصد دارند به مطالعه این مشخصات مواد مغذی و نقش آن در پیری سالم مغز ادامه دهند. آنها امیدوارند که این یافته ها مبنای درمان هایی برای ارتقای سلامت مغز باشد.