استان فارس در آستانه موج سالخورده – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به گفته خبرنگار مهر ، اورنگ اللامی صبح شنبه به خبرنگاران گفت ، با اشاره به شعار جهانی هفته سلامت ، “آغاز سالم ، آینده تبلیغ” ، گفت: “تمرکز برنامه های بهداشتی مادران و نوزادان امسال به این دلیل است که آینده بشریت به سلامت این دو گروه بستگی دارد.”
وی ادامه داد: با اشاره به دو شاخص مرگ مادران و مرگ نوزادان به عنوان محورهای اصلی توجه ، وی ادامه داد: اهداف تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای سال 2 هنوز به طور کامل برآورده نشده است. براساس آمار موجود ، هر سال 6000 مادر باردار می میرند ، دو میلیون نوزاد در ماه اول زندگی می میرند و حدود دو میلیون گزارش می شود.
معاون معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: “در طول سال درگذشت مادران و نوزادان کاهش چشمگیری داشته است ، اما تاکنون چهار پنجم از کشورها برای کاهش مرگ و میر مادرانه به اهداف تعیین شده نرسیده اند.”
ایلام وضعیت ایران را در زمینه مرگ مادران مطلوب توصیف کرد و گفت: “میزان مرگ و میر مادران در کشور 5000 تولد زنده است و آمار مشابهی در استان فارس وجود دارد.” همچنین ، مرگ نوزادان در کشور حدود 1 تا 2.5 در هر هزار تولد زنده است که بهتر از میانگین جهانی است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر ، استان فارس میزان مرگ و میر نوزادان بالاتری نسبت به میانگین ملی دارد که با برنامه ریزی امیدواریم این شاخص بهبود یابد.
معاون مدیر بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر لزوم انجام اقدامات کلیدی در سال آینده تأکید کرد و افزود که اساس هرگونه پیشرفت در این زمینه ، ارتقاء آگاهی و اطلاعات عمومی بر اساس شواهد علمی است. تغییر سیاست ها ، تأمین مالی و گسترش خدمات درمانی در مناطق کم درآمد در دستور کار قرار دارد و باید با شدت بیشتری پیگیری شود.
5 ٪ از جمعیت FARS مسن است
در بخش دیگری از کنفرانس خبری ، ایلام نیز به موضوع پیری پرداخت و گفت: پیری در ایران ویژگی های زنانه دارد. زنانی که در نسل گذشته در شرایط نابرابری جنسیتی رشد کرده اند ، کمتر تحصیل کرده اند و نرخ اشتغال کمتری داشته اند. در حال حاضر ، حدود 2 درصد از سالمندان کشور زنان هستند که حدود 2 درصد بیشتر از مردان است.
وی گفت: “این گروه به مراقبت بیشتری نیاز دارد.” سلامت ، بقا و پشتیبانی زنان سالخورده مستقیماً با سلامت نسل بعدی در ارتباط است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به روند سریع پیری در ایران گفت: “کشور ما بالاترین میزان رشد در خاورمیانه را دارد.” در حال حاضر ، حدود 2 درصد از جمعیت ایران و 5 ٪ از جمعیت استان فارس (حدود 5000) سالمند هستند. تا سال ، بیش از 5 ٪ از جمعیت سالخورده خواهند بود. با این حال ، زیرساخت های موجود به این افزایش جمعیت پاسخ نمی دهد و در آینده نیاز به خدمات بهداشتی ، مراقبت و بازنشستگی به طرز چشمگیری افزایش می یابد. در این راستا ، تقویت بیمه مکمل و توسعه زیرساخت های پشتیبانی ضروری است.
2 مورد سرخک را در فارس شناسایی کنید
در بخش دیگری از اظهارات خود ، ایلامی به ایالت سرخک در استان فارس اشاره کرد و گفت: در فاسا ، نیریز و شهرهای داراب ، 5 سرخک مشکوک وجود داشت که 5 نفر مثبت بودند. با وجود کنترل نسبی ، این بیماری نباید دست کم گرفته شود.
معاون سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بهترین راه حل برای شیوع سرخک واکسیناسیون است و بیان شده است: برای افرادی که از ایمنی ، تزریق مصون هستند جوی گلوبولین همچنین در دستور کار قرار دارد. در مناطقی که اردوگاه های بیگانگان حضور دارند و احتمالاً واکسیناسیون کم زیاد است ، باید رنگ آمیزی واکسن به طور خاص انجام شود. کنترل و مراقبت از این بیماری هنوز به عنوان یک اولویت مهم سلامت دنبال می شود.