تصورات غلط درباره روان درمانی/ این علائم روانی را جدی بگیرید

به گفته گروه اجتماعی آژانس خبری TASNIM ، محمد رضا شالبافان ؛ مدیر کل دفتر بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ، با اشاره به وضعیت بهداشت روان در کشور ، گفت: “وضعیت کلی سلامت روان در جامعه ایران مطلوب نیست و نیاز به توجه ، آگاهی و توجه بیشتر دارد.”
سلامت روانی زنان آسیب پذیرتر است
وی افزود: در این رابطه ، مادران به دلایل مختلف ممکن است به توجه بیشتری نیاز داشته باشند. ” به طور کلی ، زنان – به ویژه در دوران بارداری – در برابر اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی نسبت به مردان آسیب پذیرتر هستند. تغییرات فیزیولوژیکی ، از جمله نوسانات هورمونی ، تغییر در الگوهای خواب و بیداری و تحولات در روابط فردی و خانوادگی ، می تواند سطح استرس را افزایش داده و پایه و اساس اختلالات روانی را فراهم کند. این شرایط در مادرانی که قبل از بارداری یا بارداری های قبلی دارای مشکلات روانی بوده اند شدیدتر و به احتمال زیاد است.
مدیر کل دفتر بهداشت روانی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: “زنان در برابر برخی از اختلالات روانی شایع از جمله افسردگی آسیب پذیرتر هستند.” این همچنین می تواند در شرایط مختلف از جمله در زمان های مختلف رخ دهد. در چنین شرایطی ، هم فرد و هم خانواده وی ممکن است به دلایل مختلف از پیگیری معالجه خودداری کنند. یکی از مهمترین دلایلی که خانواده ها در این زمینه مطرح می کنند ، ترس از “اختلال روانی” است. متأسفانه ، هنوز هم در بعضی از خانواده ها تصور غلط وجود دارد که اگر یک دختر به روانشناسی یا روانپزشکی مراجعه کند ، ممکن است در آینده با دید منفی دیگران روبرو شود یا فرصت های ازدواج خود را از دست بدهد. یا حتی در مواردی که فرد در حال استفاده از دارو است ، برخی از خانواده ها نگران هستند که در صورت ازدواج و باردار مشکل داشته باشند.
وی گفت: “واقعیت این است که هیچ یک از این دیدگاه ها پایه و اساس علمی و درستی ندارند.” آنچه مهم است سلامت روانی فرد است ؛ از آنجا که شخصی که از نظر روانشناختی در یک وضعیت پایدار و سالم است می تواند یک زندگی مشترک موفق داشته باشد و نقش مادری را به درستی بازی کند. علاوه بر این ، در برخی موارد ، اختلالات روانی ممکن است جنبه های اضطراری پیدا کند. مثل زمانی که فرد افکار خودکشی یا آسیب هایی داشته باشد. در چنین شرایطی ، تأخیر در مرجع و درمان نه تنها وضعیت فرد را بدتر می کند ، بلکه ممکن است عواقب جدی تری برای او و اطرافیان داشته باشد. بنابراین ، هرگونه علائم نگران کننده باید جدی گرفته شود و درمان تخصصی در اسرع وقت آغاز می شود.
مدیر کل دفتر بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: “در این رابطه ، اقدامات بی شماری برای غربالگری برای سلامت روانی مادران باردار و ارائه مداخلات لازم وجود دارد.” در چارچوب شبکه بهداشت و درمان کشور ، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مسئولیت غربالگری اولیه را بر عهده دارند و آموزش عمومی لازم برای پزشکان شبکه بهداشت ارائه شده است. اگر یک پزشک یا مراقب بهداشت نیاز به تشخیص بیشتر داشته باشد و نتایج غربالگری نشانگر احتمال اختلال روانی است ، فرد به مداخلات مکمل مراجعه می شود.
وی افزود: “بسیاری از مشکلات روانی مادران باردار با مداخلات غیر دارویی و روانی ، حتی در یک دوره زمانی کوتاه ، می توانند بهبود یابد.” با این حال ، اگر به دارو درمانی احتیاج دارید ، هیچ نگرانی وجود ندارد. خوشبختانه ، داروهای بسیار ایمن برای شایع ترین اختلالات روانپزشکی وجود دارد که می تواند در دوران بارداری نیز تجویز شود. بنابراین ، نگرانی خانواده ها در مورد تأثیر داروها بر سلامت مادر و جنین بسیار کاهش یافته است.
مدیر کل دفتر بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تأکید کرد: خانواده ها باید به سلامت روان مادران توجه ویژه ای داشته باشند. اگر خانواده پشتیبانی لازم را ارائه ندهد ، مادر ممکن است نادیده بگیرد یا انکار کند که این امر می تواند منجر به مشکلات و مشکلات جدی تر شود. بنابراین ، حمایت عاطفی به طور منظم پیگیری و خانواده نقش مهمی در حفظ سلامت روانی مادر و در نهایت سلامت جنین دارد.
در پاسخ به سؤالی در مورد اهمیت سلامت روانی زنان و نقش خانواده ها در شناسایی و حمایت از آنها ، شالابافان گفت: “سلامت روانی زنان ، به ویژه در پیش از بارداری ، بارداری و پس از آن ، نقش مهمی در سلامت کلی خانواده و جامعه ایفا می کند.” این که آیا آنها شاغل هستند و چه زنان خانه دار ، در فرهنگ ما ، بسیاری از مسئولیت ها وظیفه حاکم بر خانواده را بر عهده دارند. با این حال ، متأسفانه ، در بسیاری از خانواده ها ، علائم مشکلات روانی در زنان نادیده گرفته می شود یا جدی گرفته می شود ، که می تواند عواقب سنگینی داشته باشد.
مدیر کل دفتر بهداشت روانی و اعتیاد به وزارت بهداشت افزود: “در آغاز زندگی مشترک ، تغییرات بی شماری و گاه استرس زا – از جمله تغییر محیط ، مسئولیت های جدید و انتظارات اجتماعی – می تواند فشار روانی قابل توجهی را بر روی زنان وارد کند. اگر این فشارها به موقع شناسایی نشوند ، ممکن است مشکلات جدی روانی مانند اضطراب یا افسردگی ایجاد کنند.
وی تأکید کرد: در بسیاری از موارد ، خانواده ها به دلیل جهل یا ترس از برچسب اجتماعی ، از تشویق شخص به دریافت کمک های تخصصی خودداری می کنند. این نگرانی ها – مانند مراجعه به روانشناس و روانپزشک ممکن است مانعی برای ازدواج یا بارداری باشد – تصورات غلط هستند که باید اصلاح شوند. سلامت روانی یک زن اساسی ترین شرط برای نقش موفق ازدواج و مادران است. هیچ زن روانپزشکی نمی تواند از فرزند خود یا فرزند خود مراقبت کند.
مدیر دفتر بهداشت روانی ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ، با اشاره به اعتقادات سنتی و سنتی در خانواده ها ، گفت: “برخی فکر می کنند اگر یک زن مبتلا به افسردگی متاهل باشد یا یک فرزند داشته باشد ، او بهتر خواهد شد.” اما این دیدگاه نه تنها اشتباه است ، بلکه می تواند وضعیت او را بدتر کند. بارداری و مادری با تمام زیبایی های خود ، به آمادگی جسمی و روحی احتیاج دارند و اگر این کار آماده نباشد ، این مراحل می تواند به جای خوشبختی منجر به آسیب بیشتر شود.
علائم مشکلات سلامت روانی زنان جدی می گیرد
شالابافان به خانواده ها توصیه می کند اگر علائمی مانند غم و اندوه مداوم ، کسالت ، تغییر در خواب و اشتها ، تنهایی یا ناامیدی در دختر یا همسر خود می بینید ، روانشناس و روانپزشک را ببینید. قضاوت نکنید ، پشتیبانی کنید. اولین قدم برای جلوگیری از صدمات جدی تر ، پذیرش موضوع و درمان به موقع است. سلامت روانی نه تنها برای فرد ، بلکه برای آینده کودکان و کل خانواده نیز ضروری است.
افزایش یافته به خدمات روانشناختی و روانپزشکی با ادامه اطلاعات عمومی
مدیر کل دفتر بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در مورد روند مراجعه به افراد به روانشناسی و روانپزشکی ، گفت: “خوشبختانه ، در سالهای اخیر با اجرای آموزش عمومی و فعالیتهای آگاهی گسترده در زمینه سلامت روان ، نگرش جامعه نسبت به این موضوع به یک سطح قابل قبول بهبود یافته است.” این تغییر نگرش منجر به افزایش مراجعه به روانشناسان و روانپزشکان شده است. با این حال ، “ننگ” و نگاه منفی به خدمات روانپزشکی باعث می شود تعداد قابل توجهی از افراد نیاز به درمان داشته باشند تا از بازدید یا اضطراب و نگرانی جدی خودداری کنند.
وی ادامه داد: “من امیدوارم که با ادامه این روند آگاهی و تقویت دیدگاه مثبت از مسئله سلامت روان ، شاهد افراد بیشتری خواهیم بود که به متخصصان این زمینه ، به ویژه ادامه درمان مراجعه می کنند.”
مدیر کل دفتر بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: “ابتکار عمل ، بدون ادامه درمان و درمان – چه دارو و چه غیر پزشکی – نمی تواند تأثیر خوبی در بهبود وضعیت روانی فرد داشته باشد.” درمان مؤثر نیاز به تداوم ، پیگیری و ارتباط دارد.
مدیر کل وزارت بهداشت روان ، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت همچنین به گسترش دسترسی مردم به خدمات روانپزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: “با ادامه تلاش های دکتر Raisi ، معاون معاون بهداشت و درمان مرکز توسعه شبکه ، برنامه هایی برای ادغام خدمات بهداشت روان با خدمات شبکه های بهداشتی اجرا می شود.” امید است که با این پروژه ها شاهد افزایش قابل توجهی در تعداد مراکز خدمات بهداشت روان و افزایش سطح دسترسی به این خدمات باشیم.
فعالیت 97 جامعه مراکز بهداشت روان در کشور
وی گفت: “در حال حاضر ، 97 مرکز بهداشت روان جامعه (مراکز SERAJ) در سراسر کشور فعال هستند و خدمات بهداشت روان را به شهروندان ارائه می دهند.” این مراکز در حال توسعه هستند و تعداد آنها در آینده نزدیک افزایش می یابد تا بیشتر پوشش خدمات اجتماعی اجتماعی در کشور را گسترش دهد.
پایان پیام/