پوشش بیمه ۲۰ میلیون تومانی «سمعک» اجرایی میشود

سعید محمودیان ، رئیس وزارت بهداشت و شنوایی ، گفت: “ناشنوایی و ناشنوایی جزء چهار بیماری اول در جهان هستند ؛ یعنی این اختلال فشار قابل توجهی به سلامتی فرد می کند بلکه به خانواده ، اقتصاد و جامعه نیز می پردازد.
وی افزود: طبق گفته سازمان بهداشت جهانی ، در حال حاضر بیش از 5 میلیون نفر در سراسر جهان تحت تأثیر کم شنوایی قرار دارند و انتظار می رود به دو میلیارد سال به سال 2 برسد. این به معنای افت شدید ارتباطی در بخش بزرگی از جمعیت جهان است که یکی از آنها افزایش صداهای بلند به ویژه در بین جوانان و نوجوانان است. استفاده بیش از حد از هدفون ، دستگاه های صوتی بدون هندوستان و شخصی یکی از عوامل مهم در این افزایش است.
غربالگری و شناسایی زودهنگام ، وضعیت اساسی درمان
محمودیان افزود: “هرچه زودتر بیماری شنوایی مشخص شود ، احتمال درمان و توانمندسازی بیشتر می شود.” در همین راستا ، غربالگری شنوایی در کشور در یک برنامه ملی در وزارت بهداشت ادغام شده است و هم اکنون با پوشش حدود 2 تا 5 درصد در حال انجام است.
وی گفت: “در حال حاضر ، حدود 1.5 نوزاد در هر هزار تولد ، حدود 2 تا 6000 نوزاد در سال ، با برخی از کم شنوایی متولد می شوند.” این تعداد در گروه سنی دانشجویی به حدود 2 ٪ می رسد و در افراد مسن ، بیش از 2 ٪ کاهش شنوایی دارند.
حلزون حلزون و سمعک ؛ ابزارهایی برای بازگشت به زندگی اجتماعی
رئیس وزارت بهداشت و بهداشت وزارت بهداشت گفت: “شناسایی زودهنگام کاهش شنوایی در کودکان بسیار مهم است ، زیرا تأخیر در درمان می تواند تأثیرات جبران ناپذیری بر زبان کودک ، تفکر ، گفتار و رشد شناختی داشته باشد.” درمان به موقع به کودکان کمک می کند تا مانند سایر کودکان مسیر رشد طبیعی خود را طی کنند.
وی افزود: “در این کشور ، حدود 1.5 میلیون نفر باید از سمعک ها استفاده کنند. اما چالش هایی مانند هزینه های زیاد ، کمبود تجهیزات و تصورات غلط فرهنگی نیز مانع استفاده صحیح از ایدز شده است. استفاده از سمعک ها در برخی گروه ها هنوز به عنوان” ننگ “در نظر گرفته می شود و این درمان را تاخیر می کند.
محمودیان تکرار کرد: “اقدامات جدیدی در تهیه تجهیزات در حال انجام است.” خوشبختانه پوشش بیمه خوبی وجود دارد. بسته سمعک با همکاری معاون وزیر بهداشت طراحی خواهد شد و به زودی اعلام می شود. طبق این بسته ، حداکثر 5 میلیون دلار برای خرید سمعک تحت پوشش بیمه است.
چهار هزار شنوایی شناسان در کشور فعال هستند
وی گفت: در حال حاضر حدود 6000 شنوایی شناسان در این کشور وجود دارند که قادر به تجویز و تنظیم سمعک هستند و افراد می توانند از خدمات تخصصی بهره مند شوند. با این حال ، یکی از چالش های فعلی عدم سمعک در بازار است.
محمودیان خاطرنشان کرد: سمعک یک فناوری نسبتاً بالا است که فقط در چند کشور تولید می شود. در حال حاضر ، با کمک شرکت های مبتنی بر دانش داخلی و با حمایت دولت ، تهیه و تولید این تجهیزات در اولویت قرار گرفته است. اگرچه تحریم ها چالش هایی را نیز ایجاد کرده اند ، اما تلاش های گسترده ای برای تهیه این موارد حیاتی انجام می شود.
منبع: مهر و موم