بازنگری ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی در دستور کار

براساس خبرگزاری TASNIM ، وزارت بهداشت ، سید جیلیل حسینی ، تدوین 34 برنامه عملیاتی را در قالب 155 فعالیت اعلام کرد و گفت: “این اقدامات با مشارکت دبیر شورای برنامه ریزی بالا ، مرکز ملی مهارت ها ، امور نخبگان و امور مربوط به امور نخبه.
وی بر لزوم برنامه ریزی اجرایی در تمام سطوح مدیریت آموزش پزشکی تأکید کرد: “نوشتن برنامه های عملیاتی یک فرایند وقت گیر است و در عمل امکان اجرای آن بدون فرمول دقیق امکان پذیر نیست.” ما 23 هدف اختصاص داده شده ، طراحی 34 برنامه ، 155 فعالیت و 43 فعالیت کارکنان و 43 فعالیت دانشگاهی را به منظور توسعه کمی و کیفی سیستم آموزش پزشکی انتخاب کرده ایم. “
بررسی ظرفیت پذیرش دانشجویی با تأکید بر نیاز کشور
یکی از اصلی ترین برنامه های تدوین شده ، تجدید نظر در ظرفیت پذیرش دانشجویی است ، که مطابق با ماده 69 قانون برنامه توسعه هفتم و سایر مطالب قانونی مانند 72 ، 93 ، 98 و 96 است. در این زمینه ، بررسی ظرفیت پذیرش دانش آموزان در رشته های منتخب متناسب با نیازهای کشور و دانشگاه ها از آنها خواسته شده است که با توجه به آزمون های مستند و آزمون های توجیهی ارائه دهند.
افزایش ظرفیت پزشکی و بحران های حاصل
وی گفت: “ظرفیت پزشکی از 8000 به 16،000 افزایش یافته است و دندانپزشکی از 1700 به 3400 در سال 1404 افزایش یافته است که این امر فشارهای بی سابقه ای را به دانشگاه ها وارد کرده است.” “در سه تا چهار ماه گذشته ، ما سعی کرده ایم تا مصوبات لازم را برای بودجه بدست آوریم ، اما متأسفانه تهیه 37 تریلیون تومون مورد نیاز برای ساخت زیرساخت ها ، کلاس ها و سایر امکانات آموزشی هنوز برآورده نشده است.”
برنامه های عملیاتی در زمینه های آموزش بین المللی ، تخصص و کسب درآمد
سایر برنامه های عملیاتی شامل پذیرش بین المللی دانش آموزان ، بررسی ظرفیت و کسب درآمد از آموزش رایگان ، مسئولیت اجتماعی و مشاغل است. مقامات وزارت بهداشت معتقدند که دانشگاه ها علاوه بر تأمین هزینه های آموزشی ، باید حداقل 20 ٪ از بودجه آموزشی خود را از درآمد مستقل تأمین کنند.
اعتباربخشی آموزشی و توانمندسازی نیروی انسانی
وی در ادامه به اعتبارنامه برنامه های آموزشی در زمینه های علوم پایه ، پزشکی عمومی ، داروخانه ، دندانپزشکی ، تخصص ، تخصص ، آموزش مجازی و امتحانات الکترونیکی اشاره کرد و گفت: “این روند در گذشته آغاز شده است و با استفاده از مدیران برجسته مانند دکتر چنگیس و دانشگاه ها ادامه دارد.”
اقدامات عملیاتی در مناطق دانشگاهی
تشکیل اردوگاه های تخصصی ، تصویب استانداردها ، توانمندسازی ارزیابان پزشکی از دانشگاه ها ، علوم پزشکی سازمان یافته در مناطق مختلف ، بررسی وضعیت فارغ التحصیلان ، بازنشستگان ، مهاجران ، کمبودهای نیروی انسانی و تخمین هزینه ها دیگر برنامه های جاری است.
همچنین از این برنامه ها خواسته شده است تا نیازهای سیستم بهداشتی را در زمینه منابع انسانی ، تجزیه و تحلیل زیرساخت های آموزشی موجود و مورد نیاز ، و تصمیم گیری در مورد دوره ها و دوره های آموزشی ، دانشگاه ها برای شرکت در تدوین سیاست ها با تهیه گزارش های دقیق تعیین کند.
توانمندسازی دانشکده و فن آوری های آموزشی مدرن
معاون وزیر بهداشت همچنین بر توانمندسازی اعضای هیئت علمی ، کاهش مهاجرت یا عدم استقبال دانشکده در سالهای اخیر و استفاده از فناوری های آموزشی جدید در بین المللی ، اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی تأکید کرد.
بررسی برنامه های تحول در آموزش پزشکی در دولت های مختلف
سرانجام ، وی به بررسی برنامه های تحول در زمینه آموزش پزشکی در دوره های دکتر لاریجانی ، دکتر هاگدوست و دکتر Bagherifard اشاره کرد: “برخی از این برنامه ها ما اجرا شده اند و برخی از آنها نیاز به فعال شدن دارند. تأکید کرد. “
پایان پیام/