سلامت خانواده

امسال 5 میلیون ایرانی تحت پوشش پزشک خانواده – آژانس خبری مهر | اخبار ایرانی و جهانی

به نقل از خبرگزاری مهر به نظر می رسدAlireza Raisi ، در رئیس دانشگاه های پزشکی این کشور ، که در دفتر مرکزی وزارت بهداشت روز پنجشنبه 5 آوریل برگزار شد ، افزود: “در مرحله اول این پروژه ، ما به روستاها و شهرها با جمعیت کمتر از 6000 توجه ویژه داریم. در این مناطق ، تقریباً 5 میلیون نفر در جمعیت روستایی و شهرهای کوچک زندگی می کنند که بیشتر آنها به دلیل نیازهای جمعیت مورد نیاز خود هستند.

وی ادامه داد: از سالها در مناطق روستایی ، خانه های بهداشتی ، مراکز روستایی و پایگاه ها ، آنها خدمات درمانی را ارائه می دهند ، اما این اقدامات هنوز برای تأمین نیازهای بهداشتی این قشر کافی نیست و ضروری است که افراد برای دریافت خدمات تخصصی به خدمات شهری مراجعه کنند. اگرچه دولت اقدامات موثری را در زمینه بیمه عمومی انجام داده است ، اما دستیابی به مراقبت های جامع و با کیفیت برای زنجیره مراقبت های بهداشتی دشوار بوده است.

به عبارت دیگر ، برای بهره مندی از خدمات درمانی کامل ، هر سه سطح خدمات باید به درستی و منسجم باشد.

وی گفت: در سطح اول ، که به خدمات اساسی در روستاها متمرکز است ، پزشکان عمومی و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی در حال مراقبت از مردم هستند. در سطح دوم ، کلینیک های تخصصی پزشکان متخصص و متخصص را به صورت سرپایی در اختیار بیماران قرار می دهند. در صورت نیاز به بستری شدن در بیمارستان ، این روند باید از طریق همان سیستم ارجاع ادامه یابد و بیمار به سطح سوم ، بیمارستان ها منتقل شود.

معاون بهداشت معاون وزارت بهداشت افزود: آنچه در دوره جدید تأکید شده است ، دو رویکرد اصلی است. بهبود کیفیت خدمات درمانی و احترام به مردم. بر این اساس ، تصمیم گرفته می شود که اگر بیمار به سطح 1 تا سطح 2 مراجعه شود ، کل فرایند به صورت منظم و از پیش تعیین شده انجام می شود. از جمله قرار ملاقات ، مشخص کردن زمان ، نام پزشک و محل خدمت ، به طوری که فرد خدمات تخصصی لازم را دریافت کند.

وی گفت: “در این رابطه ، دانشگاه های پزشکی در سراسر کشور موظف بودند با آمادگی کامل عمل کنند.” از آنها خواسته شده است که لیست دقیقی از امکانات ، کاستی ها و نیازهای موجود را ارائه دهند. از جمله موضوعاتی که در این پروژه دنبال می شوند ، گسترش زیرساخت های الکترونیکی بهداشت است. شامل اجرای یک سیستم ارجاع الکترونیکی ، قرار ملاقات آنلاین ، کپی دیجیتال و آزمایش های الکترونیکی است. این مجموعه اقدامات گامی طولانی به سوی سیستم بهداشتی هوشمند خواهد بود.

Raisi در ادامه اظهار داشت: دانشگاه های پزشکی ظرفیت ها و امکانات موجود خود را دارند مرور ما قبلاً وارد مرحله طراحی شده ایم. در چارچوب اجلاس ، دانشگاه ها برای شناسایی مشکلات و کاستی های خود ، ضمن بررسی موضوعات و چالش های پیش رو ، یک کارگاه تخصصی را برای شناسایی مشکلات و کاستی های خود تشکیل می دهند. سرانجام ، این فرایند منجر به نتیجه گیری های لازم در زمینه های مربوط به ارائه خدمات درمانی ، سیستم پرداخت و تعامل با بیمه شدگان خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: شروع پروژه این خواهد بود که جمعیت هدف به طور خاص تعیین شده و اجرای آن ترسیم شده است. دانشگاه های پزشکی موظفند آمادگی خود را برای اجرای پروژه در یک ماه آینده اعلام کنند. یعنی کدام دانشگاه ها اکنون آماده شروع هستند.

ریزی گفت: دانشگاههایی که آمادگی خود را اعلام می کنند ، در همان دوره شروع به کار می کنند. همچنین ، در هر دانشگاه ، اجرای پروژه به تدریج و با اولویت شهرهایی که آماده تر هستند آغاز می شود. این روند ، اگرچه یک مرحله خواهد بود ، اما وقت گیر نخواهد بود و ما قصد داریم تا پایان سال جاری بیش از 5 میلیون نفر توسط سیستم پزشکی خانواده و سیستم ارجاع را بپوشانیم.

وی افزود: علاوه بر این ، دو استان فارس و مازندران ، که در گذشته آغاز شده بود ، پزشک خانواده در مناطق شهری خود ، اما ناقص بوده است ، نیز مورد بررسی و تکمیل قرار می گیرند. به عبارت دیگر ، وضعیت این دو استان به طور کامل اختصاص خواهد یافت.

معاون وزارت بهداشت گفت: “این برنامه برنامه استراتژیک ما برای امسال است.” طبیعی است که در جهت سیستم ارجاع و پزشک خانواده با چالش ها و مشکلات روبرو شوید. اما این مسائل در مرحله اول شناسایی و حل می شوند. هدف ما این است که با تجربه و تقویت زیرساخت ها در سال آینده قدم بعدی برداریم و به تدریج این سیستم را در شهرهای بالای 6000 نفر پیاده سازی کنیم. در سه سال آینده ، کل کشور کاملاً تحت پوشش پزشک خانواده و یک پزشک خانواده قرار خواهد گرفت.

با توجه به کاهش بار مالی بیماران در چارچوب اجرای برنامه پزشک خانواده ، ریزی اظهار داشت: طبق تصمیمات اتخاذ شده ، ساکنان روستاها و شهرها با جمعیت کمتر از 6000 نفر که به سطح دوم خدمات ، یعنی پزشکان متخصص مراجعه می کنند ، از حمایت مالی قابل توجهی برخوردار خواهند شد. به ویژه ، در زمینه مواد مخدر و آزمایشات ، تصمیم گرفته می شود که این افراد فقط 2 ٪ از هزینه ها را بپردازند و بقیه توسط دولت تأمین می شود. با توجه به افزایش قیمت در زمینه خدمات مواد مخدر و آزمایشگاهی ، این یک گام مؤثر در کاهش پرداخت جیب های افراد ، به ویژه محروم ها خواهد بود.

وی همچنین افزود: برای پزشکانی که با سیستم ارجاع همکاری می کنند ، علاوه بر پرداخت های منظم ، افزایش درآمدها نیز انتظار می رود انگیزه و توانایی کافی برای ارائه خدمات مطلوب را فراهم کنند. از طرف دیگر ، تمهیدات ویژه ای برای گروه های خاص مانند مادران باردار ، سالمندان و سایر مراقبت های ویژه انجام شده است. این امکانات شامل پشتیبانی دریافت کنندگان خدمات و هم از ارائه دهنده آن برای پیگیری یک فرایند مراقبت هدفمند و مؤثر است.

ریزی گفت: “تجربه جهانی همچنین نشان می دهد که حدود 5 درصد از بار خدمات درمانی باید در سطح اول توسط پزشکان عمومی و مراقبان بهداشتی مدیریت شود.” به عبارت دیگر ، غلظت سیستم بهداشتی باید بر پیشگیری باشد ، نه فقط درمان. در صورت دستیابی به این هدف ، ما شاهد کاهش قابل توجهی در ارجاع به سطوح بالاتر درمان خواهیم بود. البته دستیابی به چنین تحولی در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و به فرهنگ گسترده ، اطلاعات دقیق و مشارکت جدی افراد نیاز دارد. اما بدون شک ، با اجرای پروژه و استفاده از سیستم ارجاع الکترونیکی سلامت و هوشمند ، خدمات درمانی در این کشور به عدالت ، کارآیی و کاهش هزینه های افراد منتقل می شود.

وی تأکید کرد که امکانات پیش بینی شده در این پروژه برای محافظت از سلامت مردم و کاهش هزینه های پزشکی بسیار ارزشمند است و توصیه می شود که هموطنان عزیز با استفاده از مسیرهای رسمی ، به ویژه پرونده الکترونیکی و سیستم ارجاع ، از خدمات درمانی خود پیروی کنند.

معاون وزارت بهداشت گفت: “همانطور که می دانید بیش از 5 ٪ خدمات بستری در کشور توسط بخش دولتی ارائه می شود و سهم بخش خصوصی کمتر از 2 ٪ است.” علاوه بر این ، در بسیاری از استانها ، بخش خصوصی به جز در چند استان از ظرفیت کافی برخوردار نیست. بر این اساس ، اولویت اصلی ما در ارائه خدمات بیمارستان استفاده از ظرفیت بیمارستان های عمومی است.

وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی ، افرادی که از طریق سیستم ارجاع در بیمارستان بستری می شوند ، هیچ حق رای و پرداختی نخواهند داشت. همچنین بیمارستان های دولتی ملزم به ارائه کلیه خدمات مورد نیاز بیماران ارجاع شده است. اگر ارائه خدمات در بیمارستان امکان پذیر نباشد ، این مرکز موظف است بیمار را به نزدیکترین بیمارستان ظرفیت ارجاع دهد و در این حالت هیچ هزینه ای دریافت نمی شود.

معاون وزیر بهداشت وزارت بهداشت به خدمات سرپایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ، بیش از 5 ٪ خدمات سرپایی توسط بخش خصوصی ارائه می شود. در صورت لزوم ، دولت همچنین از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می کند ، اما با توجه به سیستم پرداخت خاص ، به طوری که بیماران هزینه های سنگینی را متحمل نشوند.

وی گفت: “البته اگر این بیماری تمایل به مستقیم به مراکز خصوصی داشته باشد ، موظف است هزینه کامل خدمات دریافت شده را مستقیماً بپردازد.”

در بخش دیگری از سخنان خود ، Raisi با اشاره به تجربیات جهانی ، افزود: یکی از چالش های رایج در سیستم های بهداشتی جهان ، اولویت بندی خدمات است. در وهله اول ، خدمات اضطراری باید بلافاصله ارائه شود. پس از آن ، خدمات منتخب و رویه های جراحی عدم رعایت این کار انجام شده است که در بعضی موارد ممکن است بیمار در لیست انتظار باشد. با این حال ، این خدمات از نوعی نیستند که در آن تأخیر منجر به تهدید سلامتی فرد شود.

معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: با توجه به تفاوت بین زیرساخت ها در شهرهای مختلف ، لازم است ظرفیت ها به تدریج و متناسب با امکانات موجود توسعه یابد. به همین دلیل ، رویکرد ما مبتنی بر اجرای مرحله طراحی است. ابتدا با در نظر گرفتن زیرساخت های هر منطقه ، به نیازهای 5 میلیون جمعیت هدف و سپس گسترش تدریجی خدمات به سایر شهرها پاسخ دهید.

وی گفت: “در شرایط فعلی ، اگرچه خدمات بهداشتی ارائه شده است ، اما هنوز هم در ارائه خدمات و پرداخت های زیاد مشکل وجود دارد.” در مرحله اول پروژه که قبلاً شروع کرده ایم ، بر اساس ارزیابی های اولیه ، به نظر می رسد که در حال حاضر نیازی به اختصاص منابع اضافی نداریم. از آنجا که ما قبلاً برنامه پزشکی خانواده را پیش بینی کرده بودیم ، فقط دو استان در فارس و مازندران قبلاً در این پروژه شرکت کرده بودند. برای این دو استان ، برای هر شخص ، مبلغ 6000 Tomans به عنوان سرانه برای سطح 2 اختصاص می یابد ، که در مقایسه با سال گذشته 5 ٪ رشد قابل توجهی داشته است.

ریزی خاطرنشان کرد: “پیش بینی من این است که بودجه موجود نیازهای مرحله فعلی را برآورده می کند.” اگر روند اجرای خوب پیش برود ، خدا مایل است ، ما قادر خواهیم بود ارزیابی دقیق تری از اوضاع داشته باشیم و بر این اساس ، ما بودجه لازم را برای سال آینده تنظیم و تأیید خواهیم کرد تا پوشش کامل تری برای سالهای آینده فراهم کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا